5 ICT trends die je in de gaten moet houden

Meindert-Jan Waardenburg

Meindert-Jan Waardenburg

Directeur

ICT Trends

Technologie ontwikkelt zich razendsnel. Het is dan ook belangrijk dat jij op de hoogte blijft van relevante ICT trends. Jouw bedrijf kan immers niet voortbestaan zonder gebruik te maken van nieuwe technologie. 

We volgen bij I-Experts uiteraard nieuwe ontwikkelingen in onze sector op de voet. Daarom delen we graag 5 ICT trends die je in de gaten moet houden. 

1. Informatievoorziening op maat aan medewerkers  

Eén van de nieuwe trends is de informatievoorziening af te stemmen op de behoefte van medewerkers. Hierbij wordt de informatievoorziening afgestemd op de functie, de plaats en het tijdstip en voorkom je een informatie overload bij jouw mensen. Om dit te bereiken dien je zowel de informatiebehoefte van je medewerkers te monitoren alsmede tools te gebruiken waarmee zij alleen nuttige informatie op hun scherm krijgen te zien. 

I-Experts heeft producten ontwikkeld die inspelen op deze trend, bijvoorbeeld ons Sociaal Intranet en de Persoonlijke Werkplek. 

2. Met behulp van Artificial Intelligence (AI) beslissingen nemen

Steeds meer organisaties streven ernaar beslissingen te nemen op basis van AI.  Als organisatie wil je de boot niet missen en achterlopen op jouw concurrenten. Daarvoor dien je liever vandaag dan morgen stappen te ondernemen en serieus aan de slag te gaan met business intelligence, een digitaliseringstraject te ontwikkelen en deze stap voor stap te uit te voeren. Maar waar begin je? Met behulp van onze quick scan kunnen we het volwassenheidsniveau van jouw organisatie op het gebied van data en AI bepalen. Van daaruit maken we een stappenplan en definiëren we een roadmap om bij de ideale situatie uit te komen. Het doel is om meer gefundeerde beslissingen te nemen die onderbouwd zijn met data, trends te herkennen en daarop te anticiperen.

3. Integratie van applicaties 

Een belangrijk onderdeel van het digitaliseringstraject is het koppelen van applicaties. ​Het levert zoveel meer rendement en productiviteit op wanneer repeterende handelingen in een bedrijfsproces volledig worden geautomatiseerd. 

Dit lukt alleen als je diverse applicaties met elkaar laat communiceren. Kijk eens naar binnenkomende post. Die wordt nog steeds super inefficiënt afgehandeld – vanaf het moment dat brief op de post gaat tot en met dat die door de ontvanger wordt gelezen en wordt verwerkt. Dit proces zou veel efficiënter kunnen door post automatisch in te scannen, digitaal te versturen en automatisch te archiveren. Een ander voorbeeld is het werkproces van zorgmedewerkers. Die moet nu inloggen op verschillende systemen: een HR systeem voor HR zaken, EPD voor patiëntgegevens en planningssoftware voor de roosters. Wanneer je dit in één dashboard toont, hebben zorgmedewerkers direct alle benodigde informatie bij de hand. Dit scheelt enorm veel tijd.

4. Helder hebben hoe je ICT wilt gebruiken

Aan de ene kant is er de techniek. Daar kunnen geniale dingen mee gedaan worden. Maar techniek is waardeloos als je niet helder voor ogen hebt hoe je deze wilt gebruiken.

Daarom ontwikkelen steeds meer organisaties een heldere visie op hoe zij  technologie willen inzetten door vragen te stellen als: Waar wil je als organisatie naartoe? Wat wil je doen?  Hoe wil je dat doen? En hoe zet je de techniek hiervoor in? Hoe implementeer je nieuwe technieken binnen je organisatie?

Wil je als zorginstelling meer handen aan het bed? Wil je als onderwijsinstelling meer lesuren per week kunnen aanbieden of meer begeleiding aan studenten? Wil je als autogarage meer auto’s op een dag repareren? Door het aan de voorkant helder te hebben, wordt het veel gemakkelijker om aan de achterkant de IT goed in te richten. Met ons I-Experts groeimodel brengen we voor jou in kaart waar je nu staat en welke stappen je kunt nemen om jouw doelen te bereiken. 

5. Aandacht voor verandermanagement 

De tijd van nieuwe applicaties over schutting gooien is voorbij! Tegenwoordig is het de norm om medewerkers mee te nemen in digitale veranderingen door adequaat verandermanagement. De digitale veranderingen volgen elkaar namelijk steeds sneller op. Juist daarom is het belangrijk jouw medewerkers hierin mee te nemen. Zo weten zij wat er gaat komen en krijgen zij de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe digitale realiteit. 

Bovendien geldt ook dat nieuwe technologie pas voor jouw organisatie gaat werken wanneer jouw medewerkers zich bewust zijn van de voordelen van nieuwe applicaties. Het is belangrijk dat ze weten hoe zij er slim en effectief mee kunnen (samen)werken.

Wil jouw organisatie ook succesvol samenwerken met behulp van nieuwe technologie? I-Experts kan jouw organisatie hierbij ondersteunen. Neem contact op of bekijk onze site om te zien hoe wij je van dienst kunnen zijn. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Azure Kosten

Azure: wat is het en hoe bespaar je kosten?

Microsoft Azure is het cloud computing platform van Microsoft. Azure kan gebruikt worden om applicaties te bouwen, te implementeren en te beheren. Azure is daarbij volledig schaalbaar. Dat is mogelijk omdat Microsoft over een wereldwijd netwerk van datacenters beschikt.

Lees verder »
Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.