Governance Workshop​

Richt het startpunt in voor je Microsoft 365 omgeving. Hierin maak je afspraken over het gebruik van het platform, je doelen en de realisatie ervan. Je definieert de rollen, rechten en beschrijft hoe je de functionaliteit gaat inrichten én gebruiken binnen wet- en regelgeving. 

ICT- dienstverlener I-Experts

Voorkom wildgroei in Microsoft Teams​

Tijdens de coronapandemie werden organisaties verplicht om thuis te werken. Hierdoor zijn veel organisaties begonnen met Teams en online en hybride werken. Doordat veel organisaties niet voorbereid waren op thuiswerken, is iedereen direct aan de slag gegaan zonder een duidelijk Governance Plan. Met gevolg dat er nu twee jaar later geen structuur is in het gebruik van Microsoft Apps zoals Teams 

Door de wildgroei in Teams is security niet goed ingeregeld en voldoen Teams-omgevingen niet aan compliance wetgevingen zoals AVG. Een gevolg hiervan en groot risico als je Governance niet goed ingeregeld hebt is een data lek. Medewerkers krijgen onbedoeld toegang tot belangrijke documenten die niet voor hen bedoeld zijn. Ook krijgen medewerkers soms de mogelijkheid om mappen of documenten te openen, aan te passen of te delen, terwijl zij hier eigenlijk geen toegang tot mogen hebben. 

De Workshop​

We maken afspraken over de inrichting en het gebruik van Microsoft 365. Zo zorg je ervoor dat je compliant bent én blijft voor zowel interne- als externe regelgeving.

Kennissessie

We leggen het belang van Governance uit. Wat de voordelen ervan zijn. En welke risico’s je loopt als je dit niet goed regelt.​

Checklist doorlopen​​

Met onze experts doorloop je een checklist met settings van het Microsoft 365 Cloud platform. Daarbij kun je zelf bepalen welke rollen en rechten je aan gebruikers toekent. Wij letten erop of dit op een doordachte en veilige manier gebeurt

Governance Plan​​

Het eindresultaat van de workshop is het Governance Plan. Dit is een dynamisch document. Het Plan is het naslagwerk, waarin je alle gemaakte keuzes documenteert.​

Een tevreden klant

De afgelopen jaren hebben wij bij I-Experts al vele bedrijven geholpen met de volledige inrichting van de digitale werkplek, de ontwikkeling van een applicatie of een transitie naar de Cloud. Met meer dan 50.000 actieve gebruikers van onze producten verbeteren wij elke dag de communicatie binnen organisaties door het hele land.

Wij hadden als organisatie nog niet helemaal helder hoe wij veilig en prettig in Microsoft 365 konden samenwerken? De Governance sessies met I-Experts hebben duidelijkheid geschept. Wij vonden het enorm fijn dat een ICT-consultant met veel kennis van Microsoft 365 met ons meedacht en deelde wat de mogelijkheden van het platform zijn en hoe wij deze het beste kunnen benutten. Ik beveel de Governance sessies van I-Experts dan ook van harte aan.

Lees hier de hele klantcase.
Governance
Regina Brouwer
Regina Brouwer, projectcoördinator bij De Zijlen

Waarom is Governance belangrijk?​

Een Governance Plan geeft inzicht voor jouw organisatie  in welke acties ondernomen moeten worden, zodat je het Microsoft 365 platform veilig kan (blijven) gebruiken. In het plan staan afspraken over de verschillende soorten informatie in je organisatie, zoals persoonlijke data, bedrijfsdata en data op teamniveau. Zo zorg je ervoor dat je compliant bent én blijft, zowel voor interne- als externe regelgeving. In deze blog lees je de 6 voordelen van een Governance Plan voor je Microsoft 365 platform of bekijk onderstaande video voor meer informatie over Governance. 

  • Governance is het framework van je Microsoft omgeving. Het is daarom ontzettend belangrijk om dit platform beheersbaar en veilig te gebruiken. Maar óók als jouw organisatie al werkt met Microsoft, is het belangrijk om Governance met terugwerkende kracht toe te passen. Het is dus, ondanks je al volop gebruik maakt van Microsoft 365, nog niet te laat om te starten met Governance.
Maakt de Cloud de ICT-Manager overbodig - I-Experts

Wat is Governance?

Zijn jouw bedrijfsgegevens goed beveiligd?

We starten met het inventariseren van de huidige situatie binnen jouw organisatie. Alle belangrijke onderwerpen omtrent Governance en de Microsoft 365 omgeving worden doorlopen. Daarnaast worden de belangrijke componenten in kaart gebracht. Aan de hand van de inventarisatie en de belangrijkste componenten ontwikkelen we het Governance Plan. Met dit plan krijg je inzicht in de acties die uitgevoerd moeten worden, zodat dat jouw Microsoft 365 omgeving veilig is én blijft voor de toekomst.

Samen met een ICT- en Security Expert worden alle instellingen doorlopen en worden de rollen verdeeld. Zo weet je zeker dat de juiste medewerkers toegang krijgen tot documenten en mappen. Dit komt niet alleen de veiligheid van het platform ten goede, ook de gebruiksvriendelijkheid neemt toe. 

Benieuwd wat de Governance Workshop voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op of stel je vraag in de Livechat! We vertellen je er graag alles over. 

Meld je hier aan