#EXPERTSTOGETHER

Governance Workshop

Feitelijk betekent governance bestuur, beheersing ofwel het uitvoeren van beleid, controle, macht, regels én principes van de organisaties. Het is het startpunt voor het inrichten van je Microsoft 365 omgeving. Hierin maak je afspraken over het gebruik van het platform, je doelen en de realisatie ervan. Je definieert de rollen, rechten en beschrijft hoe je de functionaliteit gaat inrichten én gebruiken binnen wet- en regelgeving. Governance maakt het platform beheersbaar, zodat altijd kan inspelen op de veranderende markt.   

Voorkom wildgroei in Microsoft Teams

Tijdens de coronapandemie werden organisaties verplicht om thuis te werken. Hierdoor zijn veel organisaties begonnen met Teams en online en hybride werken. Doordat veel organisaties niet voorbereid waren op thuiswerken, is iedereen direct aan de slag gegaan zonder een duidelijk Governance Plan. Met gevolg dat er nu twee jaar later geen structuur is in het gebruik van Microsoft Apps zoals Teams.  

Door de wildgroei in Teams is security niet goed ingeregeld en voldoen Teams-omgevingen niet aan compliance wetgevingen zoals AVG. Een gevolg hiervan en groot risico als je Governance niet goed ingeregeld hebt is een data lek. Medewerkers krijgen onbedoeld toegang tot belangrijke documenten die niet voor hen bedoeld zijn. Ook krijgen medewerkers soms de mogelijkheid om mappen of documenten te openen, aan te passen of te delen, terwijl zij hier eigenlijk geen toegang tot mogen hebben. 

 

Ben je te laat begonnen?

Governance is het framework van je Microsoft omgeving. Het is daarom ontzettend belangrijk om dit platform beheersbaar en veilig te gebruiken. Maar óók als jouw organisatie al werkt met Microsoft, is het belangrijk om Governance met terugwerkende kracht toe te passen. Het is dus, ondanks je al volop gebruik maakt van Microsoft 365, nog niet te laat om te starten met Governance. 

Waarom is Governance belangrijk?​

Een Governance Plan geeft inzicht voor jouw organisatie  in welke acties ondernomen moeten worden, zodat je het Microsoft 365 platform veilig kan (blijven) gebruiken. In het plan staan afspraken over de verschillende soorten informatie in je organisatie, zoals persoonlijke data, bedrijfsdata en data op teamniveau. Zo zorg je ervoor dat je compliant bent én blijft, zowel voor interne- als externe regelgeving. 

Meld je aan voor de Governance Workshop

Zet ook de stap naar een gestructureerde Microsoft 365 omgeving en vraag nu onze Governance Workshop aan. Vul je gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Wat kun je verwachten?​

We starten met het inventariseren van de huidige situatie binnen jouw organisatie. Alle belangrijke onderwerpen omtrent Governance en de Microsoft 365 omgeving worden doorlopen. Daarnaast worden de belangrijke componenten in kaart gebracht. Aan de hand van de inventarisatie en de belangrijkste componenten ontwikkelen we het Governance Plan. Met dit plan krijg je inzicht in de acties die uitgevoerd moeten worden, zodat dat jouw Microsoft 365 omgeving veilig is én blijft voor de toekomst.

Samen met een ICT- en Security Expert worden alle instellingen doorlopen en worden de rollen verdeeld. Zo weet je zeker dat de juiste medewerkers toegang krijgen tot documenten en mappen. Dit komt niet alleen de veiligheid van het platform ten goede, ook de gebruiksvriendelijkheid neemt toe. 

Benieuwd wat de Governance Workshop voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op of stel je vraag in de Livechat! We vertellen je er graag alles over. 

Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.