Training en adoptie

Heeft jouw organisatie de stap gezet om over te gaan naar een digitale werkplek? Dat is geweldig nieuws! Maar zijn jouw medewerkers ook klaar voor deze nieuwe manier van samenwerken? Het succes van iedere digitale transformatie staat of valt met de gebruikersadoptie. Je wilt dat iedereen de digitale werkplek omarmt en daadwerkelijk met al die mooie technologieën kan én wil werken. En dat lukt alleen met de juiste training en begeleiding.

ICT- dienstverlener I-Experts

Gebruikersadoptie is essentieel voor succes

De adoptiefase is ontzettend belangrijk om maximaal profijt te hebben van de digitale werkplek. Hoe meer draagvlak, hoe sneller en beter je medewerkers ermee gaan werken. En wat denk je van alle vragen die je te verwerken krijgt als de nieuwe systemen of processen niet duidelijk zijn? Iedereen zal moeten leren werken met de nieuwe tools en applicaties.

Jammer genoeg zien we digitale transformaties nog vaak mislukken door onvoldoende aandacht voor de gebruikersadoptie. Wij worden heel blij van online werken, maar we weten ook dat de mogelijkheden en voordelen niet voor iedereen meteen duidelijk zijn. Mensen hebben nu eenmaal moeite met verandering. Hoewel een kleine groep misschien voortvarend aan de slag gaat, zul je de meeste medewerkers moeten overtuigen van nut en noodzaak.

Kortom, alleen met deskundige training en begeleiding haal je het maximale uit je investering!

Download onze gratis whitepaper

Veranderingen zijn er continu. In ons dagelijks leven, op ons werk, overal om ons heen. En de veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, zeker als we kijken naar technologische veranderingen. Geen wonder dat medewerkers moeite hebben om bij te blijven. Wij van I-Experts zijn er om werknemers optimaal te begeleiden bij de (technologische) veranderingen in de organisatie, dit noemen we adoptie. Waarom adoptie zo belangrijk is? In deze whitepaper delen we de vijf belangrijkste redenen.

Adoptie whitepaper voorkant
Download de gratis whitepaper!

Veranderen zonder adoptie is geen optie!​​

Laat je project niet falen! Met deze 5 adoptietips zorg jij voor een succesvolle start van ieder verandertraject in jouw organisatie.

ADKAR-model

Het begint met de juiste strategie​

Samen met jouw organisatie kiezen we de juiste strategie en middelen voor een succesvolle gebruikersadoptie. Dit doen we aan de hand van het ADKAR-model van Prosci. Dit is een uitstekend hulpmiddel om verandertrajecten te organiseren. Onze adoptieconsultants zijn Prosci-gecertificeerd.

Meestal kiezen we voor een gefaseerde gebruikersadoptie, waarbij medewerkers geleidelijk kunnen wennen aan de nieuwe werkomgeving. We geven vooraf de juiste training en begeleiding en we nemen onzekerheden weg. Kortom, we maken jouw medewerkers enthousiast over de voordelen van hun nieuwe digitale werkplek.

logo Unigarant

Unigarant heeft dankzij training en adoptie genoten van een zachte landing in de Cloud

Unigarant, het verzekeringsbedrijf van de ANWB, realiseerde zich dat de stap naar Teams een grote wijziging zou betekenen voor de medewerkers. Om die reden wilden ze voldoende aandacht besteden aan training en adoptie. I-Experts werd ingeschakeld om te helpen bij een zachte landing in de Cloud. 

Brigit Maat was de projectleider van het adoptietraject. Ze neemt je mee in hoe zij samen met I-Experts heeft gezorgd voor een goede gebruikersadoptie van Microsoft Teams én hoe zij de samenwerking met I-Experts heeft ervaren. 

Hulpmiddelen voor succesvolle gebruikersadoptie

Naast een goede interne communicatie en het bieden van klassikale trainingen en webinars, hebben wij goede ervaringen met de volgende hulpmiddelen:

  • Via een proefopstelling kunnen medewerkers voor de livegang alvast kennismaken met de nieuwe digitale werkplek om de veranderingen en voordelen te ervaren.
  • Een supportsite met informatie over de werking van de digitale werkplek, handleidingen van veelgebruikte functionaliteiten en antwoorden op veelgestelde vragen.
  • Onze ‘digitale assistent’ chatbot geeft op basis van een automatisch geactualiseerde veelgestelde-vragenlijst direct antwoord op vragen van medewerkers.
  • Op bepaalde momenten, bijvoorbeeld op de dag van live gaan, is er een expert op de werkvloer aanwezig om meteen vragen te beantwoorden.
  • Tijdens inloopsessies kunnen medewerkers zonder afspraak binnenlopen om vragen te stellen over de digitale werkplek.
  • Onze innovatieve FileExplorer applicatie lijkt op Windows Verkenner en maakt het voor medewerkers extra gemakkelijk om hun weg te vinden in de nieuwe digitale werkomgeving.
Adoptie

Maak kennis 
met I-Experts

Wij ontdekken graag waarmee wij jouw organisatie kunnen helpen. Vul het formulier in, dan plannen we een afspraak!

Of bekijk hier eerst onze webinar over digitaal samenwerken.