Training en adoptie

Heeft jouw organisatie de stap gezet om over te gaan naar een digitale werkplek? Dat is geweldig nieuws! Maar zijn jouw medewerkers ook klaar voor deze nieuwe manier van samenwerken? Het succes van iedere digitale transformatie staat of valt met de gebruikersadoptie. Je wilt dat iedereen de digitale werkplek omarmt en daadwerkelijk met al die mooie technologieën kan en wil werken. En dat lukt alleen met de juiste training en begeleiding.

Een breed gedragen digitale werkplek

Maximaal rendement uit je investering

Innovatie en verandering stimuleren

Gebruikersadoptie is essentieel voor succes

De adoptiefase is ontzettend belangrijk om maximaal profijt te hebben van de digitale werkplek. Hoe meer draagvlak, hoe sneller en beter je medewerkers ermee gaan werken. En wat denk je van alle vragen die je te verwerken krijgt als nieuwe systemen of processen niet duidelijk zijn? Iedereen zal moeten leren werken met de nieuwe tools en applicaties.

Jammer genoeg zien we digitale transformaties nog vaak mislukken door onvoldoende aandacht voor de gebruikersadoptie. Wij worden heel blij van online werken, maar we weten ook dat de mogelijkheden en voordelen niet voor iedereen meteen duidelijk zijn. Mensen hebben nu eenmaal moeite met verandering. Hoewel een kleine groep misschien voortvarend aan de slag gaat, zul je de meeste medewerkers moeten overtuigen van nut en noodzaak.

Kortom, alleen met deskundige training en begeleiding haal je het maximale uit je investering!

 

Onze #ExpertsTogether aanpak

Bij I-Experts onderkennen we het belang van training en adoptie bij verandertrajecten. Dit is daarom een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.

In samenspraak met alle betrokken afdelingen stellen we een plan en tijdspad op voor een succesvolle gebruikersadoptie. Dat doen we bij voorkeur in een vroeg stadium. Want als medewerkers tijdig weten wat er gaat veranderen en welke voordelen het ze oplevert, draagt dat bij een aan positieve beeldvorming en draagvlak.

Een adoptieplan kan ook uitkomst bieden als het gebruik van je huidige digitale werkplek tegenvalt. Dan kijken we samen met jou hoe we dit kunnen verbeteren.

 

Het begint met de juiste strategie

Samen met jouw organisatie kiezen we de juiste strategie en middelen voor een succesvolle gebruikersadoptie. Dit doen we aan de hand van het ADKAR-model van Prosci. Dit is een uitstekend hulpmiddel om verandertrajecten te organiseren. Onze adoptieconsultants zijn Prosci-gecertificeerd.

I-Experts blog - duurzaam samenwerken - ADKAR methode (1)

Meestal kiezen we voor een gefaseerde gebruikersadoptie, waarbij medewerkers geleidelijk kunnen wennen aan de nieuwe werkomgeving. We geven vooraf de juiste training en begeleiding en we nemen onzekerheden weg. Kortom, we maken jouw medewerkers enthousiast over de voordelen van hun nieuwe digitale werkplek.

 

Hulpmiddelen voor succesvolle gebruikersadoptie

Naast een goede interne communicatie en het bieden van klassikale trainingen en webinars, hebben wij goede ervaringen met de volgende hulpmiddelen:

  • Via een proefopstelling kunnen medewerkers voor de livegang alvast kennismaken met de nieuwe digitale werkplek om de veranderingen en voordelen te ervaren.
  • Een supportsite met informatie over de werking van de digitale werkplek, handleidingen van veelgebruikte functionaliteiten en antwoorden op veelgestelde vragen.
  • Onze digitale assistent chatbot geeft op basis van een automatisch geactualiseerde veelgestelde-vragenlijst direct antwoord op vragen van medewerkers.
  • Op bepaalde momenten, bijvoorbeeld op de dag van live gaan, is er een expert op de werkvloer aanwezig om meteen vragen te beantwoorden.
  • Tijdens inloopsessies kunnen medewerkers zonder afspraak binnenlopen om vragen te stellen over de digitale werkplek.
  • Onze innovatieve FileExplorer applicatie lijkt op Windows Verkenner en maakt het voor medewerkers extra gemakkelijk om hun weg te vinden in de nieuwe digitale werkomgeving.

7 Tips voor succesvolle adoptie van de digitale werkplek

Lees meer over de voordelen van een volledig digitale werkomgeving

Benieuwd naar onze aanpak en trainingen voor een succesvolle gebruikersadoptie? Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden. Wacht niet langer en neem contact op!

Kennismaken

Ik ontdek graag waarmee wij jouw organisatie kunnen helpen. Vul het onderstaande formulier in, dan plannen we een afspraak!

New call-to-action

Download de whitepaper

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.