EasyMail

De mailbox is een belangrijk onderdeel van het dagelijks werk. Onze innovatieve EasyMail-oplossing is een waardevolle toevoeging voor iedereen die werkt met Microsoft Outlook, SharePoint en Teams. Bijlagen opslaan in SharePoint of Teams en bijlagen toevoegen aan de mail gaat zo een stuk sneller en eenvoudiger.

cloudificeren

Eenvoudig bijlagen opslaan en toevoegen

Het mailprogramma Outlook is voor veel bedrijven nog steeds de meest gebruikte toepassing om informatie en bestanden te delen met collega’s en externe contactpersonen. En dan wil je natuurlijk dat dit op een praktische, gebruiksvriendelijke én veilige manier gebeurt.

Maar hoewel het meesturen van bijlagen in een e-mail al jarenlang gemeengoed is, was er nog geen gemakkelijke oplossing om ze rechtstreeks vanuit Outlook en de webmail op te slaan in je SharePoint of Teams en vice versa. En dat terwijl veel bedrijven inmiddels de overstap hebben gemaakt naar SharePoint en Teams voor hun documentbeheer.

Om het toevoegen en opslaan van bijlagen in SharePoint en Teams te vergemakkelijken, hebben wij EasyMail ontwikkeld.

De voordelen van EasyMail

EasyMail is een unieke plugin voor Outlook en biedt de volgende voordelen:

  • Eenvoudig, veilig en snel bijlagen toevoegen vanuit SharePoint en Teams.
  • Eenvoudig, veilig en snel bijlagen of volledige e-mails opslaan vanuit een mailbericht in SharePoint en Teams.
  • Rechtstreeks opslaan en toevoegen van mailbijlagen in en vanuit favoriete SharePoint-sites.
  • Suggesties voor opslaglocaties op basis van jouw persoonlijke gebruik van SharePoint.
  • Door slepen of eerst lokaal opslaan van de bijlage overbodig te maken voorkom je dat bestanden lokaal bewaard blijven en verlaag je het risico op datalekken.
  • Ook te gebruiken in de browser-versie van Outlook (webmail o.b.v. Outlook Online).
  • Toegenomen gebruiksgemak en bovendien is de informatiebeveiliging geborgd.
I-Experts

Hoe werkt EasyMail?

Zonder EasyMail is het opslaan en toevoegen van bijlagen in en vanuit SharePoint of Teams behoorlijk complex. Vaak zijn verschillende handelingen nodig, zoals het slepen van afzonderlijke bijlagen of het tussentijds lokaal opslaan van een bijlage en deze vervolgens uploaden in SharePoint of Teams. Lokaal opgeslagen bestanden worden meestal niet meer verwijderd, waardoor het risico op datalekken toeneemt. Gebruik van EasyMail heeft dus een positieve impact op je informatiebeveiliging.

EasyMail biedt de mogelijkheid om zowel meerdere afzonderlijke bijlagen als volledige mailberichten rechtstreeks op te slaan in SharePoint of Teams. Dat is een stuk sneller en eenvoudiger. Vanuit je mail klik je op de EasyMail-button, waarna je kunt aangeven wat je wilt opslaan en waar. Dit is bijvoorbeeld handig als je mails met gemaakte afspraken wilt archiveren in SharePoint of Teams.

Snel en eenvoudig

Een ander groot voordeel is dat je de bestanden vanuit Outlook of webmail rechtstreeks en met één handeling in verschillende SharePoint-sites en Teams kunt opslaan. Bovendien krijg je op basis van de SharePoint-sites en Teams die je volgt, direct suggesties te zien voor locaties om de bestanden op te slaan. De app houdt dus rekening met jouw persoonlijke gebruik van SharePoint, waardoor je niet hoeft te zoeken. Handig toch!

Tot slot helpt EasyMail je ook om snel en eenvoudig een bijlage vanuit SharePoint of Teams toe te voegen tijdens het opstellen van een nieuw mailbericht. Ook hierbij krijg je suggesties te zien op basis van de SharePoint-sites die je volgt. Daarmee is eindeloos lang doorklikken naar het juiste bestand verleden tijd.

Aan de slag met EasyMail

EasyMail kan snel worden geïmplementeerd, waarna je direct gebruik kan maken van deze oplossing. Het is ook mogelijk om EasyMail eerst 30 dagen uit te proberen. Zo wordt digitaal samenwerken nog gemakkelijker!