EasyMail

De mailbox is een belangrijk onderdeel van het dagelijks werk. Onze innovatieve EasyMail-oplossing is een waardevolle toevoeging voor iedereen die werkt met Microsoft Outlook, SharePoint en/of Teams. Bijlagen opslaan in SharePoint of Teams en bijlagen toevoegen aan de mail gaat zo een stuk sneller en eenvoudiger.

Minder handelingen

Meer gebruiksgemak

Betere beveiliging

EasyMail: eenvoudig bijlagen opslaan en toevoegen

Het mailprogramma Outlook is voor veel bedrijven nog steeds de meest gebruikte toepassing om informatie en bestanden te delen met collega’s en externen. En dan wil je natuurlijk dat dit op een praktische, gebruiksvriendelijke en veilige manier gebeurt.

Maar hoewel het meesturen van bijlagen in een e-mail al jarenlang gemeengoed is, was er nog geen gemakkelijke oplossing om ze rechtstreeks vanuit Outlook en de webmail op te slaan in SharePoint of Teams en vice versa. En dat terwijl veel bedrijven inmiddels de overstap hebben gemaakt naar SharePoint en Teams voor hun documentbeheer.

Om het toevoegen en opslaan van bijlagen in SharePoint en Teams te vergemakkelijken, hebben wij EasyMail ontwikkeld.

 

De voordelen van EasyMail

EasyMail is een unieke plugin voor Outlook en biedt de volgende voordelen:

  • Eenvoudig, veilig en snel bijlagen vanuit SharePoint en Teams toevoegen aan een mailbericht.
  • Eenvoudig, veilig en snel bijlagen vanuit een mailbericht - of complete mailberichten - opslaan in SharePoint en Teams.
  • Rechtstreeks opslaan en toevoegen van mailbijlagen in en vanuit favoriete SharePoint-sites.
  • Suggesties voor opslaglocaties op basis van jouw persoonlijke gebruik van SharePoint.
  • Slepen of eerst lokaal opslaan van de bijlage is niet nodig: zo voorkom je dat bestanden lokaal bewaard blijven en verlaag je het risico op datalekken.
  • Ook te gebruiken in de browser-versie van Outlook (webmail o.b.v. Outlook Online).
  • Het gebruiksgemak neemt daarmee aanzienlijk toe en bovendien is de informatiebeveiliging geborgd.

 

Hoe werkt EasyMail?

Zonder EasyMail is het opslaan en toevoegen van bijlagen in en vanuit SharePoint of Teams behoorlijk complex. Vaak zijn verschillende handelingen nodig, zoals het slepen van afzonderlijke bijlagen of het tussentijds lokaal opslaan van een bijlage en deze vervolgens uploaden in SharePoint of Teams. Lokaal opgeslagen bestanden worden meestal niet meer verwijderd, waardoor het risico op datalekken toeneemt. Gebruik van EasyMail heeft dus een positieve impact op je informatiebeveiliging.

EasyMail biedt de mogelijkheid om zowel meerdere afzonderlijke bijlagen als volledige mailberichten rechtstreeks op te slaan in SharePoint of Teams. Dat is een stuk sneller en eenvoudiger. Vanuit je mail klik je op de EasyMail-button, waarna je kunt aangeven wat je wilt opslaan en waar. Dit is bijvoorbeeld handig als je mails met gemaakte afspraken wilt archiveren in SharePoint of Teams.

Een ander groot voordeel is dat je de bestanden vanuit Outlook of webmail rechtstreeks en met één handeling in verschillende SharePoint-sites en Teams kunt opslaan. Bovendien krijg je op basis van de SharePoint-sites en Teams die je volgt, direct suggesties te zien voor locaties om de bestanden op te slaan. De app houdt dus rekening met jouw persoonlijke gebruik van SharePoint, waardoor je niet hoeft te zoeken. Handig toch!

Tot slot helpt EasyMail je ook om snel en eenvoudig een bijlage vanuit SharePoint of Teams toe te voegen tijdens het opstellen van een nieuw mailbericht. Ook hierbij krijg je suggesties te zien op basis van de SharePoint-sites die je volgt. Daarmee is eindeloos lang doorklikken naar het juiste bestand verleden tijd.

Snel aan de slag met EasyMail

EasyMail kan snel worden geïmplementeerd, waarna je direct gebruik kan maken van deze oplossing. Het is ook mogelijk om EasyMail eerst 30 dagen uit te proberen. Zo wordt digitaal samenwerken nog gemakkelijker!

Vraag jouw proefperiode direct aan.

Ja, ik wil EasyMail gratis proberen

Laat ons weten hoe we je kunnen bereiken en start gratis met Easymail!

New call-to-action
Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.