Maak kennis met Cyber Security Assessment Tool (CSAT) en profiteer van een gratis adviesgesprek.

Cyber Security Assessment Tool (CSAT)

Ontdek de kracht van de Cyber Security Assessment Tool (CSAT), een essentiële tool voor het serieus nemen van jouw organisatie’s cyberbeveiliging. CSAT biedt een gedetailleerde en feitelijk onderbouwde evaluatie van je IT-beveiliging.

  • Uitgebreide beveiligingsanalyse: Met de CSAT scannen wij jouw volledige IT-infrastructuur, waaronder Microsoft 365 en Azure, om kwetsbaarheden te onthullen en gerichte verbeteradviezen te geven.
  • Actiegericht adviesrapport: Krijg een helder actieplan, verdeeld in acties voor de korte, middellange en lange termijn, met praktische aanbevelingen om jouw beveiligingsmaatregelen effectief te verbeteren.
  • Periodieke evaluaties voor langdurige veiligheid: CSAT helpt je om via regelmatige beoordelingen proactief en op basis van actuele data jouw cybersecuritystrategieën te verbeteren en aan te passen.

Of stel je vraag in onze live chat

Blauw logo met de letters 'CSAT', waarbij de letter 'C' een gedeeltelijke cirkel vormt.

Wij werken o.a. voor:

Wat is de CSAT?

In de digitale wereld, waar AI en cyberbedreigingen steeds complexer en doordringender worden, is het cruciaal om de cyberbeveiliging van je organisatie een topprioriteit te maken. Hier komt de Cyber Security Assessment Tool (CSAT) in beeld, een innovatieve oplossing ontworpen om de uitdagingen van moderne cybersecurity aan te gaan. CSAT biedt een diepgaand inzicht in de veiligheid van je IT-omgeving, waardoor je in staat bent om mogelijke kwetsbaarheden tijdig te identificeren en aan te pakken. Deze tool helpt je niet alleen bij het herkennen van onmiddellijke risico’s, maar stelt je ook in staat om een langetermijnstrategie voor cyberbeveiliging te ontwikkelen, afgestemd op de unieke behoeften en uitdagingen van jouw organisatie.

Wat is de tool en wat zijn de belangrijkste functies

De Cyber Security Assessment Tool (CSAT) is een uitgebreide tool die jouw organisatie’s IT-infrastructuur diepgaand analyseert. Het omvat zowel on-premise systemen als cloud-gebaseerde omgevingen zoals Microsoft 365 en Azure. De tool richt zich op het detecteren van kwetsbaarheden, het evalueren van bestaande beveiligingsmaatregelen en het bieden van een concreet actieplan. Dit plan deelt aanbevelingen op in korte-, middellange- en langetermijnacties, gericht op het prioriteren en aanpakken van de meest urgente risico’s. Bovendien verschaft CSAT gedetailleerde inzichten die helpen bij het versterken van je beveiligingsbeleid en -procedures, waardoor een robuuste en veerkrachtige IT-omgeving wordt gecreëerd.

Voor wie is deze tool bedoeld

De CSAT-tool is ontworpen voor organisaties die een proactieve benadering willen hanteren in hun cybersecurity. Het is met name waardevol voor IT-professionals, zoals netwerkbeheerders en beveiligingsspecialisten, die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden en beveiligen van IT-systemen. Daarnaast is CSAT een essentieel hulpmiddel voor operationele managers en beveiligingsteams die streven naar een gedegen inzicht in de beveiligingsstatus van hun organisatie. Het stelt hen in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over beveiligingsmaatregelen en om een cultuur van cybersecuritybewustzijn binnen de organisatie te bevorderen.
 

Unieke functies van de tool

De CSAT-tool brengt een unieke combinatie van functies mee die zowel de technische hoek van je IT-omgeving scannen als de procedures die je team volgt om deze veilig te houden. Het controleert alles, van de status van je software updates tot de toegangsrechten van je team, en het zorgt ervoor dat je Microsoft 365 en Azure omgevingen grondig worden geëvalueerd. Dit totaalbeeld maakt CSAT een krachtige bondgenoot in cyberbeveiliging.

Hoe onderscheidt het zich van andere tools op de markt

CSAT valt op omdat het niet alleen technische details controleert maar ook de menselijke kant van cybersecurity bekijkt. Het stelt je in staat om zowel de technologie die je gebruikt als de manier waarop je team ermee omgaat te verbeteren. In tegenstelling tot andere tools, biedt CSAT een helder actieplan dat specifiek voor jouw bedrijf is ontworpen, zodat je weet welke stappen je moet ondernemen om je beveiliging te versterken. 

Hoe werkt de tool

De CSAT-tool werkt eenvoudig en efficiënt. Eerst wordt het geïnstalleerd en ingesteld op basis van je specifieke IT-omgeving. Dan begint het met scannen, waardoor het snel een beeld krijgt van de beveiligingsstatus van je systemen en software. Het verzamelt informatie over je netwerk en gebruikt een vragenlijst om inzicht te krijgen in je beveiligingsbeleid. Na de scan krijg je een duidelijk actieplan dat laat zien waar je goed zit en wat je kunt verbeteren, zodat je meteen aan de slag kunt met het verhogen van je cyberveiligheid.

Klaar om te beginnen?
Een gratis adviesgesprek boek je al in 1 minuut

CSAT FAQ

Direct antwoord op al
jouw CSAT vragen

De duur van een CSAT-scan kan variëren, maar meestal zijn de resultaten binnen enkele uren beschikbaar, afhankelijk van de complexiteit en grootte van de IT-omgeving.

CSAT identificeert een breed scala aan bedreigingen, waaronder misconfiguraties, verouderde software, zwakke wachtwoorden, ongebruikelijke gebruikersactiviteiten en potentiële inbreuken op gegevensbescherming.

 

Bij het vinden van kwetsbaarheden genereert CSAT een gedetailleerd rapport met bevindingen en aanbevelingen voor verbeteringen, en dit wordt gecommuniceerd in een formaat dat zowel voor technische als niet-technische belanghebbenden begrijpelijk is.

 

CSAT is ontworpen om flexibel en schaalbaar te zijn, waardoor het geschikt is voor bedrijven van verschillende groottes en met uiteenlopende IT-infrastructuren.

Voor de meeste organisaties wordt aanbevolen om minstens eenmaal per kwartaal een CSAT-scan uit te voeren, hoewel sommige organisaties ervoor kunnen kiezen dit vaker te doen afhankelijk van hun risicoprofiel.

CSAT kan samenwerken met andere beveiligingstools en -systemen.

CSAT hanteert strikte privacyprotocollen om ervoor te zorgen dat alle persoonlijke en gevoelige gegevens die tijdens de scan worden verwerkt, veilig zijn en in overeenstemming met de geldende privacywetgeving.

De rapportages van CSAT zijn uitgebreid en bevatten een duidelijk overzicht van de beveiligingsstatus, prioriteit van kwetsbaarheden, en aanbevelingen voor actie, afgestemd op de specifieke behoeften van de organisatie.

CSAT is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, waardoor het toegankelijk is voor gebruikers met verschillende technische achtergronden, met intuïtieve dashboards en heldere instructies.

Naast het identificeren van problemen, helpt I-Experts ook bij het opstellen van een actieplan voor het oplossen ervan, en biedt het ondersteuning door middel van richtlijnen en best practices voor het implementeren van de aanbevelingen.

Wat klanten zeggen
over I-Experts

De afgelopen jaren hebben wij bij I-Experts al vele bedrijven geholpen met de volledige inrichting van de digitale werkplek, de ontwikkeling van een applicatie of een transitie naar de Cloud. Met meer dan 50.000 actieve gebruikers van onze producten verbeteren wij elke dag de communicatie binnen organisaties door het hele land.

Ontdek wat de CSAT voor jouw organisatie kan betekenen