Microsoft Power BI

Microsoft Power BI is dé oplossing van Microsoft voor het slimmer en efficiënter verzamelen en rapporteren van data. Maak optimaal gebruik van bedrijfsinformatie om te sturen op resultaat en gefundeerde beslissingen te nemen voor de toekomst. 

Circle
Microsoft Power BI
Hoover groene stip
Blauwe stip

Wat is Microsoft
Power BI?

Power BI vormt samen met Power Apps, Power Automate, Power Pages en Power Virtual Agents het Power Platform van Microsoft 365. Deze vijf producten van Microsoft versterken elkaar en worden vaak samen toegepast.

Met Power BI – wat staat voor business intelligence – kun je geautomatiseerd data verzamelen, visualiseren en presenteren in overzichtelijke rapportages en dashboards. Je maakt optimaal gebruik van bedrijfsinformatie om te sturen op resultaat en gefundeerde beslissingen te nemen voor de toekomst. Power BI bevat allerlei gebruiksvriendelijke tools die het verzamelen van gegevens en het maken van rapportages een stuk eenvoudiger, efficiënter en leuker maken. Power BI is standaard beschikbaar in de meeste Office 365-licenties.

Waarom dataverzameling en rapportages automatiseren?

Wil je alles weten over Power BI?Download nu onze gratis whitepaper!

Dankzij moderne technologieën beschikken organisaties over een groeiende hoeveelheid data. Deze gegevens helpen je om resultaten te monitoren, beleid te bepalen en budgetten te beheren. Bedrijfsinformatie is enorm belangrijk om gefundeerde keuzes te maken, maar het maken van rapportages kost vaak onnodig veel tijd.

Je wilt niet allerlei gegevens verzamelen uit verschillende bronnen en applicaties, wachten tot collega’s eindelijk de gevraagde data aanleveren en vervolgens tot de conclusie komen dat informatie verouderd is. Een ander bekend probleem is dat medewerkers en afdelingen op verschillende manieren data verzamelen en eigen definities hanteren. De kans is dan groot dat je beslissingen neemt op basis van verkeerde informatie of cijfers.

Met tools als Power BI kun je het verzamelen en presenteren van data eenvoudig automatiseren. Zo beschik je altijd over uniforme, actuele en betrouwbare informatie – vaak met maar één druk op de knop.

Integratie met andere software

Alle oplossingen van Microsoft integreren naadloos met elkaar. Dat geldt dus ook voor Power BI. Als je deze tool samen gebruikt met de andere Microsoft 365-toepassingen, haal je het maximale uit de beschikbare technologie en data. Power BI maakt bijvoorbeeld rechtstreeks verbinding met allerlei databronnen in Dynamics, Azure, SharePoint en Excel, maar ook met software van andere leveranciers zoals Salesforce.

Download de gratis Power BI whitepaper

Hoe zorg je voor geoptimaliseerd informatiemanagement? We beschrijven een praktisch stappenplan, waarmee je bent verzekerd van een goede, veilige basis om aan de slag te gaan met data en Power BI.

Power-BI Whitepaper

Waarom kiezen voor Power BI?

Als je al werkt met andere applicaties van Microsoft 365, dan is Power BI de voor de hand liggende keuze voor het automatiseren van rapportages. De interface is vertrouwd en het werkt intuïtief.

En omdat Power BI naadloos samenwerkt met andere Microsoft-applicaties is het eenvoudig om data uit verschillende bronnen te koppelen. Het is dus veel gemakkelijker om Power BI in te zetten dan een los softwareproduct te integreren met je bestaande Microsoft-toepassingen. Dat biedt veel voordeel bij de implementatie.

Onze #ExpertsTogether aanpak

Als Microsoft Gold Partner helpen we je graag met een succesvolle toepassing van Power BI in jouw organisatie. Wij zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden en nieuwste updates. Jouw uitgangssituatie en doelen staan bij ons centraal: wij komen altijd met oplossingen die jouw organisatie verder helpen.

Ontdek wat Microsoft Power BI voor jouw organisatie kan betekenen

Krijg advies over jouw situatie óf download onze gratis whitepaper "In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI". 

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI