Microsoft Power BI

Met Microsoft Power BI kun je slimmer en efficiënter data verzamelen en rapporteren, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere werkzaamheden. Bovendien minimaliseer je de kans op fouten en verouderde gegevens. Je beschikt dus altijd over betrouwbare informatie. Als Microsoft Gold Partner helpen we je graag om Power BI optimaal in te zetten voor jouw organisatie.

i-Experts gesprek

Wat is Microsoft Power BI?

Power BI vormt samen met Power Apps en Power Automate het Power Platform van Microsoft 365. Deze drie producten van Microsoft versterken elkaar en worden vaak samen toegepast.

Met Power BI – wat staat voor business intelligence – kun je geautomatiseerd data verzamelen, visualiseren en presenteren in overzichtelijke rapportages en dashboards. Je maakt optimaal gebruik van bedrijfsinformatie om te sturen op resultaat en gefundeerde beslissingen te nemen voor de toekomst. Power BI bevat allerlei gebruiksvriendelijke tools die het verzamelen van gegevens en het maken van rapportages een stuk eenvoudiger, efficiënter en leuker maken. Power BI is standaard beschikbaar in de meeste Office 365-licenties.

Integratie met andere software

Alle oplossingen van Microsoft integreren naadloos met elkaar. Dat geldt dus ook voor Power BI. Als je deze tool samen gebruikt met de andere Microsoft 365-toepassingen, haal je het maximale uit de beschikbare technologie en data. Power BI maakt bijvoorbeeld rechtstreeks verbinding met allerlei databronnen in Dynamics, Azure, SharePoint en Excel, maar ook met software van andere leveranciers zoals Salesforce.

Leer en lees alles over de 7 stappen naar een datagedreven organisatie in onze gratis whitepaper

Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Een praktisch stappenplan, waarmee je verzekerd bent van een goede, veilige basis om aan de slag te gaan met data en Power BI.

Power BI - whitepaper

Waarom dataverzameling en rapportages automatiseren?

Dankzij moderne technologieën beschikken organisaties over een groeiende hoeveelheid data. Deze gegevens helpen je om resultaten te monitoren, beleid te bepalen en budgetten te beheren. Bedrijfsinformatie is enorm belangrijk om gefundeerde keuzes te maken, maar het maken van rapportages kost vaak onnodig veel tijd.

Je wilt niet allerlei gegevens verzamelen uit verschillende bronnen en applicaties, wachten tot collega’s eindelijk de gevraagde data aanleveren en vervolgens tot de conclusie komen dat informatie verouderd is. Een ander bekend probleem is dat medewerkers en afdelingen op verschillende manieren data verzamelen en eigen definities hanteren. De kans is dan groot dat je beslissingen neemt op basis van verkeerde informatie of cijfers.

Met tools als Power BI kun je het verzamelen en presenteren van data eenvoudig automatiseren. Zo beschik je altijd over uniforme, actuele en betrouwbare informatie – vaak met maar één druk op de knop.

Waarom kiezen voor Power BI?

Power BI biedt samengevat de volgende voordelen:

  • Rapportages automatiseren verhoogt de productiviteit en efficiëntie en voorkomt fouten.
  • Samenwerken aan data en rapporten en het delen van inzichten wordt veel gemakkelijker.
  • De Power BI-app is beschikbaar op desktop, tablet en mobiel.
  • De app integreert naadloos met andere Microsoft-applicaties en databronnen.
  • Rapporten zijn te personaliseren met je eigen KPI’s en huisstijl.
  • Het is mogelijk om analytics realtime te streamen.
  • Power BI is voordeliger dan het aanschaffen van aparte software en losse licenties.
  • Power BI beschikt over uitstekende beveiligingsopties voor bescherming van je data.
I-Experts

Als je al werkt met andere applicaties van Microsoft 365, dan is Power BI de voor de hand liggende keuze voor het automatiseren van rapportages. De interface is vertrouwd en het werkt intuïtief. 

En omdat Power BI naadloos samenwerkt met andere Microsoft-applicaties is het eenvoudig om data uit verschillende bronnen te koppelen. Het is dus veel gemakkelijker om Power BI in te zetten dan een los softwareproduct te integreren met je bestaande Microsoft-toepassingen. Dat biedt veel voordeel bij de implementatie.

Onze #ExpertsTogether aanpak

Wil je ook gemakkelijk data verzamelen, dashboards inrichten en rapportages maken met Power BI? Dan helpen we je graag met een succesvolle toepassing van de tool in jouw organisatie. Als Microsoft Gold Partner zijn we goed op de hoogte van alle mogelijkheden en de nieuwste updates. Zo ben je ervan verzekerd dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die Power BI te bieden heeft.

Wil je snel over een goede rapportagetool beschikken? Dan kun je bij ons terecht voor ‘Dashboard in 1 Dag’. Een gecertificeerde consultant van I-Experts komt bij je langs om samen met jou een overzichtelijk dashboard te ontwerpen en te ontwikkelen met Power BI. Lees meer over de mogelijkheden.

Ook vanaf ieder device gemakkelijk toegang tot relevante, actuele en betrouwbare gegevens? Maak dan nu kennis met de mogelijkheden van Power BI en vraag een demo aan.

Scroll naar top