Ontdek de kracht van
Microsoft SharePoint

Microsoft SharePoint is een krachtig en dynamisch platform voor je kennis- en documentbeheer. Daarmee kunnen jouw medewerkers overal veilig, productief en efficiënt samenwerken, op ieder gewenst moment en op ieder apparaat. Dé perfecte basis om digitaal samen te werken.

 • Stroomlijn kennis en informatie in je organisatie
 • Veilig, productief en efficiënt samenwerken
 • met I-Experts volledig aanpasbaar aan jouw wensen

Of stel je vraag in onze live chat

Circle
Microsoft SharePoint op tablet en laptop

Vertrouwd door bekende organisaties

Wat is Microsoft SharePoint?

Wil je alles weten over SharePoint?
Download nu onze gratis whitepaper!

SharePoint is de oplossing van Microsoft voor het organiseren, beheren en stroomlijnen van alle kennis, informatie en processen in je organisatie. Door interactieve teamsites kun je per afdeling of team bestanden, gegevens, nieuws en andere informatie aanmaken, ordenen, delen en bewerken. Daarmee kunnen jouw medewerkers overal veilig, productief en efficiënt samenwerken, op ieder gewenst moment en op ieder apparaat.  SharePoint Online is standaard beschikbaar in de meeste Office 365-licenties voor bedrijven.

SharePoint integreert naadloos met alle andere applicaties in de Microsoft 365-suite. Het is bijvoorbeeld de basis voor het documentbeheer in Microsoft Teams. En dankzij de koppeling met Power Automate en Power Apps kun je allerlei taken en bedrijfsprocessen in SharePoint automatiseren.

Waarom documentbeheer in SharePoint?

Het probleem

Naarmate je organisatie verder digitaliseert, is het steeds lastiger om informatie toegankelijk, vindbaar, veilig, actueel en beheersbaar te houden. Een ouderwetse fileserver met netwerkschijven voldoet dan niet meer. Bovendien zijn netwerkschijven niet geschikt voor het inrichten van processen.

De oplossing

SharePoint is opgezet als compleet online document management systeem (DMS). Het is daarom het ideale platform voor modern, digitaal documentbeheer. Je kunt bijvoorbeeld documentbibliotheken, lijsten, werkstromen en formulieren aanmaken, aan versiebeheer doen en automatisch archiefbeleid toepassen. En met de door ons ontwikkelde FileExplorer kun je SharePoint-bestanden weergeven in een vertrouwde mappenstructuur.

Bovenstaande maakt SharePoint heel geschikt voor een intelligent kwaliteits- en kennismanagementsysteem. Hierin kun je al je bedrijfsinformatie en processen overzichtelijk en centraal vastleggen, beheren en beveiligen.

Download onze gratis SharePoint whitepaper

 • Hoe richt je een efficiënte SharePoint omgeving in?
 • Hoe zorg je ervoor dat alle betrokkenen snel, makkelijk en veilig informatie kunnen delen, aanvullen en aanpassen op iedere locatie en via elk apparaat?
Whitepaper SharePoint:

3 toepassingen van SharePoint

Er zijn verschillende redenen waarom SharePoint nuttig kan zijn voor je organisatie. Ten eerste biedt het een centraal platform waar medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot informatie en documenten die zij nodig hebben om hun werk te doen. Dit kan tijd besparen omdat medewerkers niet hoeven te zoeken naar informatie die op verschillende plekken is opgeslagen.

Ten tweede kan SharePoint helpen om de samenwerking binnen een organisatie te verbeteren. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld samenwerken aan documenten in real-time, wat betekent dat ze niet hoeven te wachten totdat iemand anders klaar is met bewerken voordat zij verder kunnen gaan. Dit kan ervoor zorgen dat projecten sneller worden afgerond.

Ten derde kan SharePoint worden gebruikt om workflows te automatiseren, wat betekent dat bepaalde taken automatisch worden uitgevoerd wanneer bepaalde voorwaarden zijn vervuld. Dit kan ervoor zorgen dat processen efficiënter verlopen en kan ook helpen om fouten te voorkomen.

Tot slot biedt SharePoint ook tools voor het maken van websites, wat kan helpen om informatie beter toegankelijk te maken voor medewerkers en externe stakeholders.

In samenvatting biedt SharePoint een centrale plek voor document- en content management, kan het helpen om de samenwerking te verbeteren en workflows te automatiseren en biedt het ook tools voor het maken van websites. Dit alles kan leiden tot een efficiëntere en effectievere werking van een organisatie.

Wat klanten zeggen
over I-Experts

De afgelopen jaren hebben wij bij I-Experts al vele bedrijven geholpen met de volledige inrichting van de digitale werkplek, de ontwikkeling van een applicatie of een transitie naar de Cloud. Met meer dan 50.000 actieve gebruikers van onze producten verbeteren wij elke dag de communicatie binnen organisaties door het hele land.

  Ontdek wat SharePoint voor jouw organisatie kan betekenen

  Krijg advies over jouw situatie óf download onze gratis whitepaper:
  “SharePoint: Hét fundament van je bedrijf​”. 

  Laat SharePoint je helpen je doelen te bereiken

  Microsoft SharePoint vormt de stabiele fundering die het moderne bedrijf nodig heeft. Maar hoe richt je het in en zorg je ervoor dat alle medewerkers er goed gebruik van kunnen maken?

  • Hoe richt je een efficiënte SharePoint omgeving in?
  • Hoe zorg je ervoor dat alle betrokkenen snel, makkelijk en veilig informatie kunnen delen, aanvullen en aanpassen op iedere locatie en via elk apparaat?
  • Leer altijd én overal online samenwerken