Microsoft SharePoint

Met Microsoft SharePoint beschik je over een krachtig en dynamisch platform voor je kennis- en documentbeheer. Het biedt allerlei slimme tools voor het organiseren, beheren en delen van informatie. Dat maakt SharePoint de ideale oplossing voor een sociaal intranet, maar ook voor andere toepassingen als bijvoorbeeld een professioneel kennis- en kwaliteitsmanagementsysteem.

 Als Microsoft Gold Partner helpen we je natuurlijk graag met een goede SharePoint implementatie en inrichting, passend bij de specifieke wensen en behoeften van jouw organisatie.

Microsoft SharePoint logo

Wat is Microsoft SharePoint?

SharePoint is de oplossing van Microsoft voor het organiseren, beheren en stroomlijnen van alle kennis, informatie en processen in je organisatie. Met behulp van interactieve teamsites kun je per afdeling of team bestanden, gegevens, nieuws en andere informatie aanmaken, ordenen, delen en bewerken. Daarmee kunnen jouw medewerkers overal veilig, productief en efficiënt samenwerken, op ieder gewenst moment en op iedere apparaat.  

SharePoint integreert naadloos met alle andere applicaties in de Microsoft 365-suite. Het is bijvoorbeeld de basis voor het documentbeheer in Microsoft Teams. En dankzij de koppeling met Power Automate en Power Apps kun je allerlei taken en bedrijfsprocessen in SharePoint automatiseren.  

Microsoft SharePoint is standaard beschikbaar in de meeste Office 365-licenties voor bedrijven.

Download onze gratis whitepaper

De taak van de computer op het bureau wordt overgenomen door laptops, tablets, smartphones en smartwatches zijn de eerste chatbots ook al in gebruik. Dat heeft gevolgen voor de productiviteit, informatiedeling en beveiliging van bedrijven. Werken gaat efficiënter, iedereen beschikt over actuele informatie, maar het betekent ook dat bedrijfsinformatie breder beschikbaar komt, wat weer gevolgen heeft voor de beveiliging.

Een organisatie staat daardoor continu voor de uitdaging om mee te bewegen met de ontwikkelingen en de nieuwe technologieën in te passen in bestaande systemen en processen. Het inrichten van een veilige en goed toegankelijke digitale werkplek met de nieuwste technologieën van Microsoft Office 365 maakt optimaal samenwerken mogelijk.

Het vraagt 7 stappen die we beschrijven in ons whitepaper. Download de whitepaper nu.

Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale Digitale Werkplek

Leer met deze 7 toepasbare stappen je Digitale Werkplek te optimaliseren. 

Waarom documentbeheer in SharePoint?

Naarmate je organisatie verder digitaliseert, is het steeds lastiger om informatie toegankelijk, vindbaar, veilig, actueel en beheersbaar te houden. Een ouderwetse fileserver met netwerkschijven voldoet dan niet meer. Bovendien zijn netwerkschijven niet geschikt voor het inrichten van processen.  

SharePoint is opgezet als compleet online document management systeem (DMS). Het is daarom het ideale platform voor modern, digitaal documentbeheer. Je kunt bijvoorbeeld documentbibliotheken, lijsten, werkstromen en formulieren aanmaken, aan versiebeheer doen en automatisch archiefbeleid toepassen. En met de door ons ontwikkelde FileExplorer kun je SharePoint-bestanden weergeven in een vertrouwde mappenstructuur.  

Bovenstaande maakt SharePoint heel geschikt voor een intelligent kwaliteits- en kennismanagementsysteem. Hierin kun je al je bedrijfsinformatie en processen overzichtelijk en centraal vastleggen, beheren en beveiligen. 

I-Experts

De voordelen van Microsoft SharePoint op een rij

  • Alle kennis, informatie en documenten zijn veilig en centraal verzameld.
  • Medewerkers hebben direct toegang tot de informatie die zij nodig hebben.
  • Je kunt gemakkelijk rechten en rollen toe te kennen.
  • Versie- en archiefbeheer is veel eenvoudiger.
  • Je voldoet aantoonbaar aan informatiebeveiliging.
  • Je kunt allerlei terugkerende taken en processen automatiseren.
  • Je kunt teamsite-activiteiten en inzichten monitoren.
  • Koppelingen met andere systemen zijn mogelijk (CRM, intranet).
  • Het platform groeit makkelijk mee met veranderingen in je organisatie.
I-Experts - Microsoft SharePoint

Wil jij Microsoft SharePoint ook optimaal toepassen in jouw digitale kantooromgeving? Dan gaan we graag samen aan de slag. 

Als officiële Microsoft Gold Partner helpen we jouw organisatie met het implementeren en inrichten van SharePoint binnen je bestaande ICT-omgeving of digitale werkplek. We helpen je om de juiste keuzes te maken uit de vele mogelijkheden en om alles veilig en toekomstbestendig in te richten – passend bij jouw bedrijfsdoelen en plannen. Daarnaast realiseren we een soepele gebruikersadoptie met behulp van onze coaching en trainingen. 

Werk je al met SharePoint maar zijn er mogelijkheden voor verbetering? Ook dan adviseren we je graag.  Lees hier hoe je moet inloggen in SharePoint.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden van Microsoft SharePoint voor jouw organisatie. Wacht niet langer en neem contact op via ons contact formulier of stel je vraag via de live-chat!

Onze #ExpertsTogether aanpak

Wil je een Expert spreken?

Neem vrijblijvend contact op met I-Experts, wij helpen je graag verder.

Scroll naar top