Microsoft SharePoint

Met Microsoft SharePoint beschik je over een krachtig en dynamisch platform voor je kennis- en documentbeheer. Het biedt allerlei slimme tools voor het organiseren, beheren en delen van informatie. Dat maakt SharePoint de ideale oplossing voor een sociaal intranet, maar ook voor andere toepassingen als bijvoorbeeld een professioneel kennis- en kwaliteitsmanagementsysteem. Als Microsoft Gold Partner helpen we je natuurlijk graag met een goede SharePoint implementatie en inrichting, passend bij de specifieke wensen en behoeften van jouw organisatie.  

Professioneel documentbeheer

Sociaal kennisplatform

Uitmuntende informatiebeveiliging

Wat is Microsoft SharePoint?

SharePoint is de oplossing van Microsoft voor het organiseren, beheren en stroomlijnen van alle kennis, informatie en processen in je organisatie. Met behulp van interactieve teamsites kun je per afdeling of team bestanden, gegevens, nieuws en andere informatie aanmaken, ordenen, delen en bewerken. Daarmee kunnen jouw medewerkers overal veilig, productief en efficiënt samenwerken, op ieder gewenst moment en op iedere apparaat.  

SharePoint integreert naadloos met alle andere applicaties in de Microsoft 365-suite. Het is bijvoorbeeld de basis voor het documentbeheer in Microsoft Teams. En dankzij de koppeling met Power Automate en Power Apps kun je allerlei taken en bedrijfsprocessen in SharePoint automatiseren.  

Microsoft SharePoint is standaard beschikbaar in de meeste Office 365-licenties voor bedrijven.

Download de whitepaper

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Waarom documentbeheer in SharePoint?

Naarmate je organisatie verder digitaliseert, is het steeds lastiger om informatie toegankelijk, vindbaar, veilig, actueel en beheersbaar te houden. Een ouderwetse fileserver met netwerkschijven voldoet dan niet meer. Bovendien zijn netwerkschijven niet geschikt voor het inrichten van processen.  

SharePoint is opgezet als compleet online document management systeem (DMS). Het is daarom het ideale platform voor modern, digitaal documentbeheer. Je kunt bijvoorbeeld documentbibliotheken, lijsten, werkstromen en formulieren aanmaken, aan versiebeheer doen en automatisch archiefbeleid toepassen. En met de door ons ontwikkelde FileExplorer kun je SharePoint-bestanden weergeven in een vertrouwde mappenstructuur.  

Bovenstaande maakt SharePoint heel geschikt voor een intelligent kwaliteits- en kennismanagementsysteem. Hierin kun je al je bedrijfsinformatie en processen overzichtelijk en centraal vastleggen, beheren en beveiligen. 

SharePoint als basis voor je sociaal intranet

SharePoint is daarnaast een uitstekende basis voor een intelligent en sociaal intranet. Een sociaal intranet is een dynamisch en interactief ontmoetingspunt waar alle kennis, informatie en communicatie samenkomt. Denk aan het posten en reageren op nieuwsberichten en andere content op je teamsite, het samenwerken aan documenten, het schrijven van blogartikelen en het aanmaken van persoonlijke profielen. Daarbij is feitelijk iedereen contentbeheerder, ieder met eigen taken en bevoegdheden. 

De voordelen van Microsoft SharePoint op een rij

  • Alle kennis, informatie en documenten zijn veilig en centraal verzameld.  
  • Medewerkers hebben direct toegang tot de informatie die zij nodig hebben.  
  • Je kunt gemakkelijk rechten en rollen toe te kennen.  
  • Versie- en archiefbeheer is veel eenvoudiger.   
  • Je voldoet aantoonbaar aan informatiebeveiliging.  
  • Je kunt allerlei terugkerende taken en processen automatiseren. 
  • Je kunt teamsite-activiteiten en inzichten monitoren. 
  • Koppelingen met andere systemen zijn mogelijk (CRM, intranet). 
  • Het platform groeit makkelijk mee met veranderingen in je organisatie.

Onze #ExpertsTogether aanpak 

Wil jij Microsoft SharePoint ook optimaal toepassen in jouw digitale kantooromgeving? Dan gaan we graag samen aan de slag. 

Als officiële Microsoft Gold Partner helpen we jouw organisatie met het implementeren en inrichten van SharePoint binnen je bestaande ICT-omgeving of digitale werkplek. We helpen je om de juiste keuzes te maken uit de vele mogelijkheden en om alles veilig en toekomstbestendig in te richten - passend bij jouw bedrijfsdoelen en plannen. Daarnaast realiseren we een soepele gebruikersadoptie met behulp van onze coaching en trainingen. 

Werk je al met SharePoint maar zijn er mogelijkheden voor verbetering? Ook dan adviseren we je graag.  

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden van Microsoft SharePoint voor jouw organisatie. Wacht niet langer en neem contact op via onderstaand formulier.

Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.