Microsoft Azure

Azure is het Cloudplatform van Microsoft. Via Microsoft Azure kun je al je applicaties, processen en databases veilig onderbrengen in de Cloud. Eén van de grootste voordelen van Azure is dat het schaalbaar is: je betaalt alleen voor wat je op dat moment gebruikt. Als expert op het gebied van Microsoft-toepassingen vertellen we je natuurlijk graag wat Azure voor jouw organisatie kan betekenen.

i-Experts gesprek

Wat is Microsoft Azure?

Met het Cloudplatform Microsoft Azure kun je eenvoudig services en applicaties bouwen, implementeren en beheren. Je kunt Azure gebruiken als Infrastructure as a Service (IaaS), waarbij alles op een server in een datacenter van Microsoft draait. Daarnaast biedt het oplossingen op het gebied van Software as a Service (SaaS) en Platform as a Service (PaaS). Azure wordt bijvoorbeeld veel gebruikt voor het hosten van applicaties, servers en datawarehouses met Azure SQL.

Microsoft Azure biedt inmiddels meer dan 200 toepassingen en producten; onder meer op het gebied van databases en datamigratie, networking, (big) data-analyses, containertoepassingen, beveiliging, beheer en governance, en artificial intelligence. En er komen continu nieuwe diensten en oplossingen bij. De mogelijkheden zijn dus vrijwel eindeloos.

Op de website van Microsoft is een handig overzicht te vinden van alle diensten en producten.

Integratie met andere toepassingen

Azure werkt vanzelfsprekend naadloos samen met alle andere Microsoft-applicaties. Azure vormt feitelijk het fundament voor cloud-gebaseerde oplossingen van Microsoft, zoals Office 365, SharePoint, Teams, Power BI en Dynamics. Samen levert dit alles wat je nodig hebt om je werkomgeving online beschikbaar te maken. Bovendien heb je al je data, processen en applicaties op één centrale plek geïntegreerd. Azure integreert daarnaast met software van een groot aantal externe leveranciers.

Azure - I-Experts

Waarom werken in de Cloud?

Cloud computing biedt tal van voordelen ten opzichte van on-premise werken. Je kunt gemakkelijk en ‘on-demand’ op- en afschalen, je bespaart op de kosten van hardware en je IT-beheer wordt veel eenvoudiger. En tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de cloud veel veiliger en betrouwbaarder dan een lokale server of datacenter. Daarnaast hebben je werknemers via de cloud altijd, overal en vanaf ieder apparaat toegang tot hun vertrouwde werkomgeving. Moderne organisaties die belang hechten aan flexibiliteit, continuïteit en informatiebeveiliging kunnen dus eigenlijk niet meer zonder Cloud-oplossing.

Waarom kiezen voor Microsoft Azure?

Microsoft Azure is één van de krachtigste en meest betrouwbare platformen om al je applicaties, processen en data te beheren. Vele kleine en grote bedrijven hebben al de overstap gemaakt naar Azure en dat is natuurlijk niet voor niets!

Als je al gebruik maakt van Microsoft-toepassingen als SharePoint en Teams, dan ligt Azure voor de hand vanwege de naadloze integratie. Maar er zijn nog veel meer redenen om voor dit platform te kiezen. Zoals gezegd, biedt het enorm veel mogelijkheden en daarmee een passende oplossing voor vrijwel iedere vraag. Het voordeel is dat je gewoon datgene kiest wat jouw bedrijf op dat moment nodig heeft. Daarnaast blinkt Microsoft uit op het gebied van databeveiliging.

De voordelen van Azure op een rij:

  • Maakt op afstand samenwerken veiliger en eenvoudiger dan ooit.
  • Efficiënte inrichting van je IT-infrastructuur, databases, software en applicaties.
  • Snel en gemakkelijk nieuwe services en applicaties ontwikkelen en beheren.
  • Capaciteit is flexibel op- en af te schalen: je betaalt alleen voor wat je gebruikt.
  • Meest geavanceerde databeveiligings-technologieën en -standaards.
  • Excellente mogelijkheden voor archivering, backup en herstel van data.
  • Grote innovatiekracht door continue introductie van nieuwe diensten en tools.
  • Geschikt voor de meeste programmeertalen, besturingssystemen, databases en apparaten.
  • Marktleider op het gebied van hybride cloud-oplossingen, ook integratie met lokale infrastructuur wordt ondersteund.
Microsoft Azure
Security Awareness

Onze #ExpertsTogether aanpak

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om door de vele bomen het bos te zien. Azure biedt namelijk ontzettend veel tools en oplossingen en er komen vrijwel dagelijks nieuwe mogelijkheden bij. Als officiële Microsoft Gold Partner volgen we alle ontwikkelingen op de voet en adviseren we je over de opties die het beste aansluiten bij de wensen en behoeften van jouw organisatie.

Met de juiste Cloud-diensten kun je jouw business optimaal ondersteunen, efficiënter werken en besparen op allerlei operationele en infrastructurele kosten. We helpen je daarom graag om de beste keuzes te maken voor jouw specifieke situatie en bedrijfsdoelen.

Lees ook wat wij kunnen betekenen op het gebied van Cloud-migraties en het Cloudificeren van applicaties.

Maak kennis 
met I-Experts

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden van Microsoft Azure voor jouw organisatie. Vul het formulier in, dan plannen we een afspraak!