Microsoft Power Automate

Power Automate is de oplossing van Microsoft voor het automatiseren van werkstromen. Dit draagt bij aan slimmer en efficiënter werken, waardoor je meer tijd overhoudt voor kernactiviteiten. Door routinematig werk te automatiseren bespaar je bovendien op kosten en reduceer je de kans op menselijke fouten. Als Microsoft Gold Partner helpen we je graag om Power Automate optimaal in te zetten voor jouw organisatie.

Automatiseer werkstromen

Houd grip op processen

Bespaar tijd en kosten

Wat is Microsoft Power Automate?

Power Automate is de opvolger van Microsoft Flow en onderdeel van het Power Platform van Microsoft 365, samen met Power Apps en Power BI. Deze drie producten van Microsoft versterken elkaar en worden vaak samen toegepast.
Met Power Automate kun je eenvoudig geautomatiseerde werkstromen maken die je bestaande applicaties, services en software met elkaar verbinden. Op deze manier zet je bepaalde acties automatisch in gang op een gewenst tijdstip of na een bepaalde activiteit of gebeurtenis. Denk aan:

 • Synchroniseren van bestanden
 • Verzamelen van gegevens
 • Versturen van herinneringen en notificaties
 • Goedkeuren van aanvragen met één druk op de knop
 • Uitvoeren van periodieke kwaliteitscontroles
 • Genereren van rapportages

Power Automate is standaard beschikbaar in de meeste Office 365-licenties.

 

Integratie met andere software

Alle oplossingen van Microsoft integreren naadloos met elkaar. Dat geldt dus ook voor Power Automate. Sterker nog, Power Automate is dé tool waarmee je verschillende apps zoals SharePoint en Teams nog beter kunt laten samenwerken. Dat geldt niet alleen voor Microsoft-oplossingen als Office 365, Dynamics en Azure, maar ook voor allerlei externe apps, cloud services en software.

 

Waarom werkstromen automatiseren?

Als organisatie wil je natuurlijk zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan terugkerende handmatige taken. Het is daarom de moeite waard om te kijken welke bedrijfsprocessen je kunt inrichten met automatische workflows. Dit scheelt je medewerkers een hoop tijd en bovendien verklein je de kans op fouten. Door het inrichten van automatische processen kun je ook gemakkelijker aantoonbaar voldoen aan kwaliteitsnormen zoals ISO 27001. Je krijgt meer grip op je processen én je verbetert de kwaliteit van je dienstverlening.

Microsoft Power Automate screenshot 2

Waarom kiezen voor Power Automate?

Als je al werkt met andere applicaties van Microsoft 365, dan is Power Automate de voor de hand liggende keuze voor het inrichten van werkstromen. De interface is vertrouwd en het werkt intuïtief. Bovendien is het veel gemakkelijker om Power Automate in te zetten dan een los softwareproduct te integreren met je bestaande Microsoft-toepassingen. Dat biedt veel voordeel bij de implementatie.

Power Automate biedt samengevat de volgende voordelen:

 • Werkstromen inrichten verhoogt de productiviteit en efficiëntie en voorkomt fouten.
 • Je kunt gebruik blijven maken van eigen apps en software.
 • De app integreert naadloos met andere Microsoft-oplossingen.
 • Power Automate is voordeliger dan aparte software aanschaffen.
 • Het is geschikt voor het automatiseren van eenvoudige en complexe processen.
 • Je kunt kiezen uit een groot aantal sjablonen of een eigen werkstroom ontwerpen.
 • De Power Automate-app is beschikbaar op desktop, tablet en mobiel.
 • Je hebt geen kennis nodig van softwareontwikkeling.

 

Onze #ExpertsTogether aanpak

Wil je bedrijfsprocessen automatiseren en werkstromen inrichten met Power Automate? Dan helpen we je graag met een succesvolle toepassing en gebruikersadoptie van de tool in jouw organisatie. Als Microsoft Gold Partner zijn we goed op de hoogte van alle mogelijkheden en de nieuwste updates.

We brengen je processen in kaart en zorgen met Power Automate voor een goede inrichting van de werkstromen. Jouw uitgangssituatie en doelen staan bij ons centraal: wij komen altijd met oplossingen die jouw organisatie verder helpen. Zo ben je ervan verzekerd dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die Power Automate te bieden heeft.

Ook je bedrijfsprocessen automatiseren met slimme werkstromen? Maak dan nu kennis met de mogelijkheden van Power Automate en vraag een demo aan. Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

Kennismaken

Ik ontdek graag waarmee wij jouw organisatie kunnen helpen. Vul het onderstaande formulier in, dan plannen we een afspraak!

New call-to-action

Download de whitepaper

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.