Maak kennis met Azure Virtual Desktop en profiteer van een gratis adviesgesprek.

Ontdek de kracht van Azure Virtual Desktop

Ontdek Azure Virtual Desktop (AVD): een revolutionaire manier om overal en op elk apparaat toegang te krijgen tot je werk. Haal het maximale uit de Cloud, waardoor je werkplek flexibel, veilig en altijd toegankelijk is.

  • Flexibiliteit en Mobiliteit: Werk overal met gemak, of je nu thuis, onderweg of op kantoor bent, met veilige toegang tot je desktop en applicaties op elk apparaat.
  • Kostenbesparing: Verminder IT-uitgaven aanzienlijk door de noodzaak voor dure hardware te elimineren en betaal alleen voor wat je gebruikt, wanneer je het gebruikt.
  • Veiligheid en Compliance: Maak gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen die je data veilig houden en zorg dragen voor naleving van de relevante regelgeving, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring.

Of stel je vraag in onze live chat

Logo van Microsoft Azure Windows Virtual Desktop.

Wij werken o.a. voor:

Wat houdt Azure Virtual Desktop in?

Azure Virtual Dekstop verandert de manier waarop je naar de werkplek kijkt. Je vertrouwde Windows-ervaring kun je meenemen, waar je dan ook aan de slag gaat. In plaats van je besturingssystemen laten draaien op losse devices laat je ze draaien op een server, een virtuele desktop. Waarom doe je dat? Doordat alles op een server draait vindt onderhoud en beheer niet op losse apparaten plaats, maar enkel op de server. Dit vergemakkelijkt de werkzaamheden van de IT-afdeling, want het wordt een stuk overzichtelijker en scheelt ontzettend veel tijd.

Handig voor je IT-afdeling, maar ook voor je gebruikers. Met deze techniek kunnen gebruikers via hun eigen apparaat het besturingssysteem benaderen. Of dat nu hun laptop, desktop, tablet of telefoon is. Het enige wat zij nodig hebben is een internetverbinding. Doordat de werkplek vanuit een centraal punt wordt beheerd is de ervaring over alle verschillende devices hetzelfde. Maar dan met een hogere snelheid, eenvoudiger beheer, én schaalbare opslag. En dat kan behoorlijk in de kosten schelen.

Til met het gebruik van Azure Virtual Desktop ook jouw werkervaring naar een hoger niveau. Vereenvoudig je beheer en kies voor de ideale Cloudoplossing voor organisaties die op een hybride, moderne en kostenefficiënte manier willen werken. 

Download de gratis whitepaper:
Azure Virtual Desktop: De evolutie van de Digitale Werkplek

  • Optimaliseer je werkplek: Ontdek hoe Azure Virtual Desktop flexibele en veilige toegang biedt tot je applicaties en data vanaf elke locatie.
  • Verlaag IT-kosten: Zie hoe de overstap naar Azure Virtual Desktop kan leiden tot significante besparingen op hardware en onderhoud.
  • Verbeter beveiliging: Leer hoe AVD geavanceerde beveiligingsprotocollen gebruikt om je data en applicaties te beschermen, zelfs bij remote werken.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Waarom Azure Virtual Desktop?

Veiligheid staat centraal in onze Virtual Desktop oplossing. Cyberdreigingen zijn aan de orde van de dag, maar in Azure Virtual Desktop vinden jouw data en applicaties een veilige haven. Onze infrastructuur is gebouwd op de robuuste beveiligingsmaatregelen van de Cloud, inclusief versleuteling van data, geavanceerde toegangscontroles en continue beveiligingsupdates. Dit betekent dat je erop kunt vertrouwen dat gevoelige bedrijfsinformatie beschermd is tegen externe bedreigingen, ongeacht waar je werkt. Bovendien zorgen we ervoor dat de oplossing voldoet aan de laatste compliance-standaarden, zodat jouw organisatie zonder zorgen kan opereren in elke sector. 

Doordat de  Virtual Desktop oplossing in de Cloud draait, is het aanpassen van de capaciteit zowel snel als eenvoudig. In plaats van te investeren in fysieke hardware, die zowel kostbaar als tijdrovend is om te upgraden of af te schalen, biedt een virtuele desktop oplossing de mogelijkheid om resources toe te voegen of te verwijderen met slechts een paar klikken. Dit betekent dat wanneer jouw organisatie een nieuw project start of tijdelijk extra medewerkers nodig heeft, je direct extra werkplekken kunt activeren. Wanneer er minder capaciteit nodig is, kun je deze extra virtuele werkplekken weer eenvoudig deactiveren. Dit alles zonder de lange voorbereidingstijd en de hoge kosten die normaal gesproken komen kijken bij fysieke uitbreidingen of inkrimpingen van IT-resources. 

Kostenbesparing is een sleutelvoordeel van Azure Virtual Desktop, maar het is belangrijk te benadrukken dat je nog steeds een apparaat nodig hebt om toegang te krijgen tot de virtuele desktop. Dit kan een thin client, een lichte laptop of een tablet zijn, wat aanzienlijk minder kosten met zich meebrengt dan de traditionele, krachtige computers. Door over te stappen op onze cloudgebaseerde werkplek, vermijd je grote investeringen in dure hardware en het continue onderhoud daarvan. Je betaalt enkel voor de capaciteit die je gebruikt, wat flexibiliteit biedt om je IT-uitgaven aan te passen aan de daadwerkelijke behoeften. Dit leidt tot significante besparingen, niet alleen op hardware, maar ook op operationele kosten, aangezien het beheer van je IT-omgeving vereenvoudigd wordt en je team zich kan focussen op belangrijkere taken.

Onze Virtual Desktop oplossing biedt naadloze integratie met Microsoft 365, waardoor je team toegang heeft tot de vertrouwde suite van productiviteitsapplicaties zoals Outlook, Word, Excel, en Teams, direct vanuit je eigen virtuele desktop. Een voordeel dat bij veel andere remote desktop providers niet aanwezig is. Deze integratie zorgt voor een gestroomlijnde workflow en verbetert de samenwerking binnen je organisatie, aangezien documenten en resources moeiteloos gedeeld kunnen worden en altijd up-to-date zijn. Daarnaast profiteer je van de continue updates en innovaties van Microsoft, waardoor je altijd beschikt over de nieuwste functies en beveiligingsmaatregelen. Dit alles draagt bij aan een productievere werkomgeving en een betere gebruikerservaring voor je team. 

Wat onderheid
I-Experts van andere leveranciers in de markt?

I-Experts onderscheidt zich van andere leveranciers door onze focus op een langdurig partnerschap en een persoonlijke benadering. Wij doen meer dan alleen de technische implementatie van Azure Virtual Desktop; we bieden strategische begeleiding en zorgen dat de technologie perfect aansluit bij jouw bedrijfsdoelen. Onze aanpak bestaat uit het in kaart brengen van je huidige ICT-niveau vergeleken met je ambitieniveau, en vervolgens ontwikkelen we samen een roadmap of stappenplan om deze doelen te bereiken. Dit proces omvat gedetailleerde governance, uitgebreide training en adoptieplannen om te zorgen voor maximale betrokkenheid en effectief gebruik van de nieuwe systemen. Onze continue ondersteuning én advies helpen jouw organisatie te groeien en te evolueren, wat ons een waardevolle partner maakt in jouw digitale transformatie.

Klaar om te beginnen?
Een gratis adviesgesprek boek je al in 1 minuut

AVD FAQ

Direct antwoord op al jouw
Azure Virtual Desktop vragen

Azure Virtual Desktop (AVD) is een dienst van Microsoft die het mogelijk maakt om een virtuele computer via het internet te gebruiken. Dit betekent dat je toegang hebt tot je werkplek met al je bestanden en applicaties op bijna elk apparaat, zoals een laptop, tablet of smartphone. Het bijzondere hieraan is dat alles wat je nodig hebt in de cloud draait, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de kracht van je eigen apparaat. AVD biedt je de vrijheid om vanuit huis, onderweg of waar dan ook te werken met dezelfde ervaring als op kantoor. 

Azure Virtual Desktop waarborgt de veiligheid van jouw data en applicaties met Microsoft’s geavanceerde beveiligingstechnologieën. Naast encryptie, die ervoor zorgt dat jouw gegevens versleuteld en onleesbaar zijn voor onbevoegden, en strenge toegangscontroles, biedt het ook security monitoring. Deze monitoring detecteert afwijkend gedrag en kan automatisch alerts versturen of acties uitvoeren om dreigingen te neutraliseren. Dit betekent dat jouw virtuele werkplek continu wordt beschermd tegen cyberdreigingen, zelfs op openbare netwerken. Daarbovenop zijn er talloze andere beveiligingsmaatregelen die kunnen worden toegepast om jouw omgeving zo veilig mogelijk te houden, van multi-factor authenticatie tot geavanceerde netwerkbeveiliging. Al deze maatregelen samen zorgen ervoor dat je met vertrouwen kunt werken, wetende dat jouw digitale werkplek robuust beveiligd is. 

Ja, Azure Virtual Desktop is ontworpen om te werken op vrijwel elk apparaat met een internetverbinding. Dit omvat Windows- en Mac-computers, iOS- en Android-tablets en smartphones. Dit betekent dat je flexibel kunt zijn in waar en hoe je werkt, omdat je altijd toegang hebt tot je werkplek, ongeacht het apparaat dat je gebruikt. 

Door over te stappen op Azure Virtual Desktop kun je besparen op de kosten voor IT-hardware en -onderhoud. Omdat de virtuele desktops in de cloud draaien, hoef je niet te investeren in dure computers en servers voor je medewerkers. Bovendien betaal je alleen voor de capaciteit die je gebruikt, wat betekent dat je eenvoudig kunt op- of afschalen afhankelijk van de behoeften van je bedrijf, zonder overbodige kosten. 

De integratie van Microsoft 365 met Azure Virtual Desktop (AVD) onderscheidt zich niet alleen door de gestroomlijnde toegang tot applicaties zoals Word, Excel en Outlook, maar blinkt ook uit in communicatiecapaciteiten, vooral in vergelijking met andere oplossingen zoals Citrix en traditionele VDI. Waar Citrix en VDI vaak struikelen over de uitdagingen van videovergaderingen binnen hun omgevingen, biedt AVD een vlekkeloze ervaring voor videoconferenties. Dit betekent dat wanneer je teamleden Teams of andere videovergaderingstools gebruiken via AVD, ze kunnen rekenen op heldere en onderbrekingsvrije gesprekken. De combinatie van soepele videocommunicatie en de integratie met Microsoft 365 zorgt ervoor dat jouw team efficiënt kan samenwerken, bestanden kan delen en gezamenlijk aan documenten kan werken, ongeacht waar ze zich bevinden, zonder de technische beperkingen die je misschien bij andere virtuele desktopoplossingen vindt. 

Bij I-Experts kun je Azure Virtual Desktop (AVD) afnemen als een volledig beheerde dienst, waarmee we je compleet ontzorgen. Ons proces begint met het bieden van advies op maat om de optimale configuratie voor jouw unieke bedrijfsbehoeften te identificeren. We nemen de volledige technische inrichting voor onze rekening, zodat jouw IT-omgeving perfect is afgestemd op AVD. Naast technische implementatie bieden we trainingen aan voor zowel jouw IT-team als eindgebruikers, om ervoor te zorgen dat iedereen efficiënt en comfortabel kan werken met AVD. Ook na de implementatie blijven we beschikbaar voor ondersteuning, voor eventuele vragen of benodigde aanpassingen. 

Azure Virtual Desktop zorgt voor een consistente en responsieve werkomgeving voor je team, ongeacht waar ze zich bevinden of welk apparaat ze gebruiken. Doordat AVD draait op krachtige cloud-servers, ervaren gebruikers minder vertraging bij het openen en gebruiken van applicaties. Ook biedt het toegang tot alle benodigde tools en data, net alsof ze op kantoor zijn. Dit alles draagt bij aan een soepelere, efficiëntere werkdag en vermindert IT-gerelateerde frustraties aanzienlijk. 

I-Experts zorgt voor een soepele overgang naar Azure Virtual Desktop door nauw samen te werken met jouw organisatie. We beginnen met een grondige analyse van je huidige IT-omgeving en werkprocessen om eventuele uitdagingen vooraf te identificeren. Vervolgens ontwerpen we een op maat gemaakte implementatiestrategie, inclusief een gedetailleerd stappenplan en tijdlijn. Gedurende het hele proces bieden we hands-on begeleiding en ondersteuning om ervoor te zorgen dat de overgang zo vlot en naadloos mogelijk verloopt, met minimale verstoring van de dagelijkse werkzaamheden. 

Wat klanten zeggen
over I-Experts

De afgelopen jaren hebben wij bij I-Experts al vele bedrijven geholpen met de volledige inrichting van de digitale werkplek, de ontwikkeling van een applicatie of een transitie naar de Cloud. Met meer dan 50.000 actieve gebruikers van onze producten verbeteren wij elke dag de communicatie binnen organisaties door het hele land.

Ontdek wat Azure Virtual Desktop voor jou kan betekenen

Krijg advies over jouw situatie óf download onze gratis whitepaper:
"Azure Virtual Desktop: De evolutie van de Digitale Werkplek​". 

Gratis whitepaper:
Azure Virtual DesktopDe evolutie van de Digitale Werkplek

  • Optimaliseer je werkplek: Ontdek hoe Azure Virtual Desktop flexibele en veilige toegang biedt tot je applicaties en data vanaf elke locatie.
  • Verlaag IT-kosten: Zie hoe de overstap naar Azure Virtual Desktop kan leiden tot significante besparingen op hardware en onderhoud.
  • Verbeter beveiliging: Leer hoe AVD geavanceerde beveiligingsprotocollen gebruikt om je data en applicaties te beschermen, zelfs bij remote werken.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts