FileExplorer

Gaat jouw organisatie binnenkort over naar een digitale werkplek op basis van Microsoft 365? Of is de digitale werkplek al ingevoerd maar verdwalen jouw medewerkers nog regelmatig in het nieuwe systeem? Dan is de door ons ontwikkelde FileExplorer een handig hulpmiddel. Deze innovatieve app lijkt op de vertrouwde Windows Verkenner in SharePoint en Microsoft 365 en helpt medewerkers hun weg te vinden in je online Cloud-omgeving. Zo kunnen ze snel bestanden opslaan, terugvinden en verplaatsen. Medewerkers kunnen op deze manier direct productief aan de slag met de digitale werkplek.

Maakt de Cloud de ICT-Manager overbodig - I-Experts

Wat is FileExplorer?

De onlineomgeving van Microsoft 365 en SharePoint kent een andere inrichting dan de vertrouwde desktop-omgeving van Windows. Dat vraagt om een nieuwe manier van navigeren en bestanden beheren. De overgang naar dit nieuwe systeem is in het begin soms erg wennen voor Windows-gebruikers. 

FileExplorer legt als het ware een schil om de nieuwe werkomgeving en toont alle bestanden op een vergelijkbare manier als Windows Verkenner. Dat maakt navigeren in de nieuwe online werkomgeving een stuk eenvoudiger en beter herkenbaar.

FileExplorer biedt dezelfde opties als de Windows Verkenner en maakt het heel gemakkelijk om:

  • Mappen en bestanden toe te voegen
  • Mappen en bestanden terug te vinden
  • Mappen en bestanden te sorteren en verplaatsen
  • Mappen en bestanden te hernoemen

De FileExplorer is bovendien toegankelijk vanaf ieder apparaat: desktop, mobiel en tablet.

Waarom FileExplorer?​

Wij hebben FileExplorer ontwikkeld om zowel het migratie- als adoptieproces te vergemakkelijken. Vanuit organisatieperspectief heeft een snelle migratie altijd de voorkeur boven het gefaseerd overzetten van bestanden. Stapsgewijs overzetten brengt namelijk meer risico’s met zich mee. Maar een zogenaamde ‘big bang’ migratie heeft weer nadelige gevolgen voor de gebruikersadoptie. Het dwingt medewerkers namelijk om in korte tijd een volledig nieuwe manier van werken aan te leren. Dat lukt hooguit met zeer intensieve begeleiding op de werkvloer. FileExplorer is dé oplossing voor een snelle migratie zonder dat de gebruikersadoptie en de primaire bedrijfsprocessen in gevaar komen.

Altijd, overal en op elk apparaat relevante applicaties gebruiken? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Of stel je vraag in de Live Chat!

Snellere migratie dankzij FileExplorer

Ook de implementatie van de digitale werkplek kan sneller plaatsvinden met FileExplorer. Omdat de overgang naar de werkwijze minder abrupt is voor je medewerkers, kun je alle bestanden en documentatie in één keer overzetten. Na de migratie kun je kiezen voor een gefaseerd adoptietraject om medewerkers stapsgewijs en zonder tijdsdruk vertrouwd te maken met de nieuwe functionaliteiten. Het gebruik van FileExplorer kan dan worden afgebouwd. Het is echter ook mogelijk om FileExplorer als permanente oplossing te blijven gebruiken.

De voordelen van FileExplorer op een rij:

  • Een vertrouwde en gebruiksvriendelijke verkennerfunctie voor je medewerkers
  • Snellere acceptatie van de nieuwe werkplek
  • Snellere overgang zonder productiviteitsverlies
  • Minder tijdsdruk op het adoptie- en leerproces
  • Inzetbaar als tijdelijke of permanente oplossing
Microsoft Teams

Snel aan de slag met FileExplorer

FileExplorer kan snel in jouw Microsoft 365 omgeving worden geïmplementeerd, waarna je direct gebruik kan maken van deze oplossing. Het is ook mogelijk om FileExplorer eerst 30 dagen uit te proberen. Zo wordt digitaal samenwerken nog gemakkelijker!

Vraag jouw proefperiode direct aan.