#EXPERTSTOGETHER

Social Intranet trends mockup

Wat zijn de Social Intrane trends van 2022?

"Lees en leer het in onze gratis whitepaper met 10 trends en ontwikkelingen voor 2022"

Wat is een Social Intranet?

Een Social Intranet heeft de elementen van een traditioneel intranet, maar biedt daarnaast tal van mogelijkheden voor sociale interactie en personalisatie.

Een traditioneel intranet is vooral gericht op het top-down zenden van informatie, zoals nieuwsberichten en beleidsdocumenten. Dit betreft dus eenrichtingsverkeer.

Een Social Intranet kan deze traditionele elementen ook bevatten, maar biedt daarnaast tal van mogelijkheden voor sociale interactie en het personaliseren van informatie. Denk aan het tegelijkertijd samenwerken aan documenten, het inrichten van teamsites en projectomgevingen, bloggen en chatten en het aanmaken van persoonlijke profielen. Daarbij is feitelijk iedereen contentbeheerder, ieder met eigen taken en bevoegdheden. Het delen van nieuws is bijvoorbeeld niet meer uitsluitend voorbehouden aan de communicatieafdeling.

Verder is het gebruik van een Social Intranet erg veilig, aangezien alles in de Cloud is opgeslagen. Zo kan de beheerder gemakkelijk bepalen wie er bij welke gegevens kan.

Adoptie

Gebruikersadoptie kunnen we omschrijven als een proces waarin gebruikers met een nieuw systeem leren werken dat uiteindelijk betere resultaten zal opleveren

Werkprocessen automatiseren

Routine werkzaamheden kunnen worden geautomatiseerd om iedereen tijd en moeite te besparen.

Gepersonaliseerde Homepage

Een gepersonaliseerde homepage zorgt ervoor dat medewerkers precies te zien krijgen wat voor hun specifieke taken handig is. Men kan zelf kiezen wat wel, en wat niet op hun startpagina staat.

Microsoft Teams

Door de volledige integratie in Microsoft Teams is het Social Intranet van alle gebruiksvriendelijkheden voorzien.          

Stap voor stap naar een volledig geïntegreerd Social Intranet.

Leer en lees alles over de 12 belangrijkste onderdelen van een effectief Social Intranet. "Simple solutions, great experiences, always together".

De voordelen van een Social Intranet

Er is binnen organisaties tegenwoordig ontzettend veel digitale informatie beschikbaar. Een Social Intranet maakt alle relevante informatie voor iedereen centraal toegankelijk en vindbaar. Daarmee behoren overvolle mailboxen tot het verleden. Een Social Intranet biedt daarnaast de volgende voordelen:

Een Social Intranet verbetert de communicatie binnen jouw organisatie. Niet alleen biedt het nieuwe mogelijkheden om informatie uit te wisselen; medewerkers kunnen gemakkelijker filteren op datgene wat voor hen relevant is. Bovendien bevordert het de kennisdeling en nieuwsuitwisseling tussen alle medewerkers en gebeurt dit niet alleen top-down of binnen één afdeling. Door het monitoren van sociale interactie en gedrag krijg je als organisatie tevens veel inzicht in de informatiebehoeften van jouw personeel.

Een Social Intranet heeft een positieve impact op de manier waarop medewerkers samenwerken. Alle voor hen relevante informatie en documentatie is altijd en overal beschikbaar: vanaf pc, tablet of mobiel. Het doorbreekt organisatiesilo’s omdat medewerkers binnen iedere gewenste groep of community kunnen samenwerken en nieuws en informatie uitwisselen, dus ook afdelingsoverstijgend. Externe samenwerkingspartners kunnen eveneens toegang krijgen tot (delen van) het Social Intranet. Een Social Intranet helpt dus om het werk sneller en beter te organiseren.

Individuele medewerkers of groepen kunnen het intranet personaliseren voor een optimale beleving. Zowel qua design, content en functionaliteiten. Dankzij de mogelijkheden van adaptive design kan het intranet optimaal aangepast worden aan de behoeften van de medewerkers. Zoals het bieden van een aangepaste interface of informatie, afhankelijk van waar en op welk apparaat iemand inlogt.

Door bovenstaande voordelen draagt een Social Intranet niet alleen bij aan je organisatiedoelstellingen. Het maakt het werk ook gewoon veel leuker en gemakkelijker. De verschillende sociale functies vergroten de betrokkenheid van je medewerkers onderling en bij je organisatie. Zo kunnen zij met meer plezier hun werk doen. En dat zorgt weer voor een hogere productiviteit en werknemerstevredenheid.

Dankzij de voordelen van een Social Intranet bespaar je ook kostbare tijd. De verbeterde communicatie en interactie dragen bij aan een efficiëntere tijdsbesteding. Omdat medewerkers veel sneller en gemakkelijker digitaal kunnen communiceren en samenwerken, blijkt bijvoorbeeld dat de noodzaak om te vergaderen afneemt. Met minder papierwerk, reistijd en voorbereiding tot gevolg. Ook verliezen medewerkers geen tijd meer aan het zoeken van informatie in verschillende systemen.

Als Microsoft Gold Partner zijn wij als geen ander op de hoogte van de vele mogelijkheden die Microsoft te bieden heeft. En dat op een volledig geïntegreerde manier: alle tools en applicaties zijn optimaal op elkaar afgestemd.

Onze ervaren, deskundige en enthousiaste consultants helpen jouw organisatie om digitaal succesvol te zijn met moderne ICT-toepassingen. Samenwerken staat centraal bij alles wat we doen. Wij gaan daarom een echt partnerschap aan met jou als klant. Want alleen dan zijn we daadwerkelijk #ExpertsTogether! We leggen graag uit hoe onze totaalaanpak het verschil kan maken voor jouw bedrijf. Strategie is bij ons namelijk net zo belangrijk als het trainen van jouw medewerkers.

Het kan natuurlijk blijken dat je naast de beschikbare standaardoplossingen behoefte hebt aan een gedeelte maatwerk. Bijvoorbeeld om een applicatie net iets gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker te maken voor jouw medewerkers. Ook dan zijn wij de juiste partner. Wij denken altijd met je mee om digitaal samenwerken nog gemakkelijker en (kosten)efficiënter te maken voor jouw bedrijf.

Ontdek alle functionaliteiten van ons Social Intranet

Samenwerken en Documenten

Veilig en zonder zorgen samenwerken aan documenten met wie je wilt.         

Werkprocessen automatiseren

Routine werkzaamheden kunnen worden geautomatiseerd om iedereen tijd en moeite te besparen.

Gepersonaliseerde Homepage

Medewerkers kunnen zelf kiezen wat wel, en wat niet op hun startpagina staat.

Chatten en (video)bellen

Door de integratie met Microsoft Teams kan je gemakkelijk chatten en (video)bellen met iedereen op een hoge kwaliteit.

Nieuws/Tijdlijn

Publiceer en deel wat er speelt binnen je organisatie via een interactief nieuws systeem.                                             

Applicatie overzicht

Applicaties kunnen worden gekoppeld met Microsoft Teams, maar dit gaat veel verder dan alleen producten van Microsoft.

Smoelenboek

Een overzicht van elke collega binnen je organisatie. Complete informatie van contactgegevens tot verjaardagen.                    

Agenda

Een realtime koppeling met je Outlook agenda zorgt ervoor dat je altijd een duidelijk overzicht hebt van je afspraken.

Rapportages met Power BI

Power BI zorgt ervoor dat jouw data verzamelt, gevisualiseerd en gepresenteerd wordt op een simpele en automatische manier.

Chatbot Charlie

De digitale assistent die antwoord geeft op veelgestelde vragen waardoor het adoptieproces nog gemakkelijker gaat.

Mobiele applicatie

Social Intranet kan zo ontwikkeld worden dat het als een unieke, aparte app kan worden aangeboden aan je medewerkers.

Beveiliging en regelgeving

Bepaal op een makkelijke manier wie wel, en wie niet toegang heeft tot bepaalde documenten of folders.                                                                           

Hoe implementeer je een Social Intranet binnen je organisatie?

Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.