Hoe haal je alles uit jouw Microsoft 365 werkomgeving?

Marijn Siero

Marijn Siero

Cloud Developer

Hoe haal je alles uit jouw Microsoft 365 werkomgeving?

Microsoft 365 is een uitstekend softwareproduct dat je helpt om je organisatie verder te ontwikkelen. Het biedt veel mogelijkheden waar je van alles mee kunt. Maar er is één maar. Als je Microsoft 365 goed inricht helpt het je ongetwijfeld verder. Maar je zult altijd iets missen op het gebied van flexibiliteit. Dat is geen probleem want bij I-Experts vullen wij wat mist voor je aan.

I-Experts ontwikkelt namelijk software waarmee we in combinatie met Microsoft 365 een volledige en flexibele omgeving opleveren aan onze klanten. Hiermee geven we jou 100% functionaliteit. In deze blog delen we vijf producten uit eigen stal, die eenvoudig in gebruik zijn en gebruikers het onnodige klikwerk besparen.

1 ) Easymail

Bestanden uitwisselen via Microsoft Outlook, SharePoint en/of Teams wordt door veel gebruikers als iets omslachtigs en tijdrovends ervaren. Daarom hebben wij Easymail ontwikkeld. Met deze tool wissel je bestanden uit in twee klikken, of het nou gaat om bestanden mailen vanuit Microsoft 365 of bijlagen opslaan in Microsoft 365.

2 ) Persoonlijke homepage

De intranet homepage is in de meeste organisaties een statische pagina. Er wordt geen rekening gehouden met de functie, de prioriteiten en de interesses van medewerkers. Wij vonden dat dat beter kan! Met onze Persoonlijke homepage tool, kan iedereen in de organisatie eenvoudig de homepage afstemmen op basis van de individuele voorkeuren. Vindt de ene collega het leuk om het bedrijfsnieuws te volgen, maar wil een andere snel toegang hebben tot rapportages? De Persoonlijke homepage maakt dit mogelijk, want collega’s hebben zelf de regie in handen.

Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale Digitale Werkplek

Leer met deze 7 toepasbare stappen je Digitale Werkplek te optimaliseren. 

3) Template tool

In Microsoft 365 is het vrij omslachtig om op basis van een sjabloon een document te starten. Daarom hebben wij een tool ontwikkeld waarmee je sjablonen kan maken (bijvoorbeeld in SharePoint) en daarna slechts het gewenste sjabloon hoeft aan te klikken. Alle sjablonen in Template tool zijn waar mogelijk al ingevuld. Bij gebruik komen ze automatisch op de juiste plek te staan in Microsoft 365. Daarnaast kun je met de Template tool in een handomdraai een e-mailhandtekening toevoegen. Een gemak dat enorm wordt gewaardeerd door onze klanten. 

4) FileExplorer

Sinds de coronapandemie werken steeds meer bedrijven in de cloud. Dit betekent dat gebruikers moeten wennen aan een nieuwe manier van werken. Zij zijn meestal bekend met Windows Verkenner of Mac Finder, maar niet met SharePoint. Je zult dus in een adoptietraject en training moeten uitleggen hoe het allemaal in de Cloud werkt. Bij I-Experts ontstond het idee om de overgang naar de cloud voor organisaties te versimpelen. En met dit in gedachte hebben we File explorer ontwikkeld. FileExplorer presenteert jouw Microsoft 365 cloudomgeving op dezelfde manier als Windows Verkenner. Hierdoor is de overstap minder groot voor de gebruiker en kun je als organisatie veel sneller overschakelen naar werken in de cloud.

5) Chatbot

Iedere collega wil snel en gemakkelijk bedrijfsinformatie vinden. De meeste bedrijven werken met een FAQ of verwijzen collega’s door naar een handboek. Het is echter tijdrovend om te bladeren door een handboek en te scrollen door een FAQ. Met de I-Experts Chatbot vinden collega’s het antwoord op hun vraag binnen enkele seconden. De chatbot is zelflerend. Kan hij een vraag niet beantwoorden, dan wordt er aan de achterkant gesleuteld, zodat hij het de volgende keer wél weet. Daarnaast kan de Chatbot aan de Persoonlijke homepage toegevoegd worden. Hiermee bespaart de medewerker weer een paar minuten aan kostbare tijd.

Maak je momenteel gebruik van Microsoft 365 en heb je het idee dat je meer uit jouw werkomgeving kunt halen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan kunnen we samen kijken hoe we een volledige en flexibele werkomgeving voor jou kunnen ontwikkelen.

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI, zo wordt jouw bedrijf datagedreven

De Microsoft Power BI tool is een interactieve, slimme software die het management en je collega’s helpt om de al in het bedrijf aanwezige data, ofwel business intelligence, vanuit verschillende bronnen te analyseren en te verwerken in een begrijpelijk visueel overzicht op interactieve dashboards.

Lees verder »
5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

Het is helaas weer zo ver, de zomer is bijna ten einde en iedereen is weer terug van vakantie. De out-of-office gaat uit, agenda weer aan, tijd om aan de slag te gaan. Jij en je collega’s zijn helemaal uitgerust. Misschien zelfs zo uitgerust dat je niet gelijk in de werkmodus komt. Hoe is dat bij jou? Kom jij weer goed in je werkritme en weet je de juiste prioriteiten te stellen? Met deze tips begin je na de vakantieperiode weer top aan je werk. 

Lees verder »
Succesvol implementeren

Succes met adoptie

Steeds meer organisaties zien het belang in van adoptie. En toch maken we het nog wel eens mee: IT-managers die nieuwe technologie met een ‘big bang’ aanpak ‘over de schutting gooien’. Dat heeft meer weg van installeren dan van implementeren. Met ons groeimodel ondersteunen we organisaties bij de groei van de digitale volwassenheid.

Lees verder »
Scroll naar top