Cloud consultant Janneke: “Mijn recht door zee persoonlijkheid komt goed van pas”

Janneke Hanekamp

Janneke Hanekamp

Cloud Consultant

Als cloud consultant, gespecialiseerd in adoptie, bij I-Experts doe ik op werkgebied wat ik het allerliefste doe: ik help organisaties bij de migratie naar de cloud. Vaak is dit een grote digitale verandering, die wat reuring binnen de organisatie teweeg brengt.

Een klein stapje terug en drie IT-stappen vooruit 

Wanneer je als organisatie nieuwe technologie implementeert, Teams of wat voor een product dan ook, verandert er iets in de huidige status. Deze wijziging gaat gepaard met een dip in de werkefficiëntie. Collega’s zijn gewend aan een bepaalde manier van werken. Ze hebben dus tijd nodig om te leren werken met de nieuwe technologie. Bestanden worden bijvoorbeeld geherstructureerd; dat betekent dat iedereen opnieuw hun weg dient te vinden in het systeem. Met mijn rol als adoptie specialist houd ik de dip in werkefficiëntie zo klein en kort mogelijk. Als organisatie ga je juist het migratie- en adoptietraject in omdat je efficiënter wilt werken en omdat de voorkeur uitgaat naar een moderne werkplek. Daarom introduceer je iets nieuws.

Digitale verandering: train je medewerkers

Een groot onderdeel van het adoptietraject is het meenemen van alle medewerkers in de verandering. Maar nog niet alle organisaties realiseren zich even goed het belang hiervan, want ik merk regelmatig dat zij liever de nodige investeringen in goede trainingen willen beperken. In zulke gevallen komt mijn recht door zee mentaliteit toch echt wel even naar boven. Dan schroom ik niet om te zeggen waar het op staat: je dient absoluut voldoende budget voor training vrij te maken. Bij adoptie draait het niet alleen om het implementeren van de nieuwe technologie, investeren in je mensen zodat zij slim en veilig met de nieuwe technologie kunnen werken is even belangrijk. Dus maak daar geld voor vrij! 

Samenwerken aan goede IT: open en eerlijke communicatie loont

Als persoon geloof ik in open en eerlijkheid. Alleen door eerlijk tegen onze klanten te zijn, kunnen we echt contact met elkaar maken en iets neerzetten wat ook echt naar volle tevredenheid van de klant werkt. 

Heb jij vragen over een implementatie of een adoptietraject en wens je geen poespas, maar wil je gewoon weten waar je aan toe bent en waar het op staat? Neem dan contact met mij op via: j.hanekamp@i-experts.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Azure Kosten

Azure: wat is het en hoe bespaar je kosten?

Microsoft Azure is het cloud computing platform van Microsoft. Azure kan gebruikt worden om applicaties te bouwen, te implementeren en te beheren. Azure is daarbij volledig schaalbaar. Dat is mogelijk omdat Microsoft over een wereldwijd netwerk van datacenters beschikt.

Lees verder »
Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.