Janneke: “mijn recht door zee persoonlijkheid komt goed van pas”

Auteur
Kelly Westra
Datum
27 januari 2022
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Als Cloud consultant, gespecialiseerd in adoptie, bij I-Experts doe ik op werkgebied wat ik het allerliefste doe: ik help organisaties bij de migratie naar de cloud. Vaak is dit een grote digitale verandering, die wat reuring binnen de organisatie teweeg brengt.

Een klein stapje terug en drie IT-stappen vooruit 

Wanneer je als organisatie nieuwe technologie implementeert, Teams of wat voor een product dan ook, verandert er iets in de huidige status. Deze wijziging gaat gepaard met een dip in de werkefficiëntie. Collega’s zijn gewend aan een bepaalde manier van werken. Ze hebben dus tijd nodig om te leren werken met de nieuwe technologie. Bestanden worden bijvoorbeeld geherstructureerd; dat betekent dat iedereen opnieuw hun weg dient te vinden in het systeem. Met mijn rol als adoptie specialist houd ik de dip in werkefficiëntie zo klein en kort mogelijk. Als organisatie ga je juist het migratie- en adoptietraject in omdat je efficiënter wilt werken en omdat de voorkeur uitgaat naar een moderne werkplek. Daarom introduceer je iets nieuws.

Digitale verandering: train je medewerkers

Een groot onderdeel van het adoptietraject is het meenemen van alle medewerkers in de verandering. Maar nog niet alle organisaties realiseren zich even goed het belang hiervan, want ik merk regelmatig dat zij liever de nodige investeringen in goede trainingen willen beperken. In zulke gevallen komt mijn recht door zee mentaliteit toch echt wel even naar boven. Dan schroom ik niet om te zeggen waar het op staat: je dient absoluut voldoende budget voor training vrij te maken. Bij adoptie draait het niet alleen om het implementeren van de nieuwe technologie, investeren in je mensen zodat zij slim en veilig met de nieuwe technologie kunnen werken is even belangrijk. Dus maak daar geld voor vrij! 

Download de gratis whitepaper:
"Veranderen zonder adoptie is geen optie!​​"

  • Kracht van Inzicht: Ontdek hoe inzicht in adoptie kan leiden tot betere bedrijfsresultaten.
  • Impact op Productiviteit: Leer hoe adoptie direct verbonden is met medewerkerstevredenheid en efficiëntie.
  • Strategie voor Succes: Ontdek de strategische benaderingen die organisaties nodig hebben voor een succesvolle adoptie.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Samenwerken aan goede IT: open en eerlijke communicatie loont

Als persoon geloof ik in open en eerlijkheid. Alleen door eerlijk tegen onze klanten te zijn, kunnen we echt contact met elkaar maken en iets neerzetten wat ook echt naar volle tevredenheid van de klant werkt. Onze experts bieden de juiste ondersteuning in alle fasen van de digitale transformatie, van het maken van strategische keuzes tot en met beheer en adoptie. We gaan écht een partnerschap aan met jou als klant. Alleen dan zijn we daadwerkelijk #ExpertsTogether

Cloud consultant bij I-Experts

Heb jij vragen over een implementatie of een adoptietraject en wens je geen poespas, maar wil je gewoon weten waar je aan toe bent en waar het op staat? Neem dan contact met mij op via: j.hanekamp@i-experts.nl. Ik als Cloud consultant help je graag.