Janneke: “mijn recht door zee persoonlijkheid komt goed van pas”

Janneke Hanekamp

Janneke Hanekamp

Cloud Consultant

Cloud consultant

Als Cloud consultant, gespecialiseerd in adoptie, bij I-Experts doe ik op werkgebied wat ik het allerliefste doe: ik help organisaties bij de migratie naar de cloud. Vaak is dit een grote digitale verandering, die wat reuring binnen de organisatie teweeg brengt.

Een klein stapje terug en drie IT-stappen vooruit 

Wanneer je als organisatie nieuwe technologie implementeert, Teams of wat voor een product dan ook, verandert er iets in de huidige status. Deze wijziging gaat gepaard met een dip in de werkefficiëntie. Collega’s zijn gewend aan een bepaalde manier van werken. Ze hebben dus tijd nodig om te leren werken met de nieuwe technologie. Bestanden worden bijvoorbeeld geherstructureerd; dat betekent dat iedereen opnieuw hun weg dient te vinden in het systeem. Met mijn rol als adoptie specialist houd ik de dip in werkefficiëntie zo klein en kort mogelijk. Als organisatie ga je juist het migratie- en adoptietraject in omdat je efficiënter wilt werken en omdat de voorkeur uitgaat naar een moderne werkplek. Daarom introduceer je iets nieuws.

Digitale verandering: train je medewerkers

Een groot onderdeel van het adoptietraject is het meenemen van alle medewerkers in de verandering. Maar nog niet alle organisaties realiseren zich even goed het belang hiervan, want ik merk regelmatig dat zij liever de nodige investeringen in goede trainingen willen beperken. In zulke gevallen komt mijn recht door zee mentaliteit toch echt wel even naar boven. Dan schroom ik niet om te zeggen waar het op staat: je dient absoluut voldoende budget voor training vrij te maken. Bij adoptie draait het niet alleen om het implementeren van de nieuwe technologie, investeren in je mensen zodat zij slim en veilig met de nieuwe technologie kunnen werken is even belangrijk. Dus maak daar geld voor vrij! 

Download de gratis whitepaper!

Veranderen zonder adoptie is geen optie!​​

Download onze gratis whitepaper en kom achter de 5 voornaamste redenen waarom adoptie zo belangrijk is.

Samenwerken aan goede IT: open en eerlijke communicatie loont

Als persoon geloof ik in open en eerlijkheid. Alleen door eerlijk tegen onze klanten te zijn, kunnen we echt contact met elkaar maken en iets neerzetten wat ook echt naar volle tevredenheid van de klant werkt. Onze experts bieden de juiste ondersteuning in alle fasen van de digitale transformatie, van het maken van strategische keuzes tot en met beheer en adoptie. We gaan écht een partnerschap aan met jou als klant. Alleen dan zijn we daadwerkelijk #ExpertsTogether

Cloud consultant bij I-Experts

Heb jij vragen over een implementatie of een adoptietraject en wens je geen poespas, maar wil je gewoon weten waar je aan toe bent en waar het op staat? Neem dan contact met mij op via: j.hanekamp@i-experts.nl. Ik als Cloud consultant help je graag. 

Werken bij I-Experts

We zijn continu op zoek naar nieuwe energie. Kom jij ons team versterken? Solliciteer direct op één van onze vacatures!

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI, zo wordt jouw bedrijf datagedreven

De Microsoft Power BI tool is een interactieve, slimme software die het management en je collega’s helpt om de al in het bedrijf aanwezige data, ofwel business intelligence, vanuit verschillende bronnen te analyseren en te verwerken in een begrijpelijk visueel overzicht op interactieve dashboards.

Lees verder »
5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

Het is helaas weer zo ver, de zomer is bijna ten einde en iedereen is weer terug van vakantie. De out-of-office gaat uit, agenda weer aan, tijd om aan de slag te gaan. Jij en je collega’s zijn helemaal uitgerust. Misschien zelfs zo uitgerust dat je niet gelijk in de werkmodus komt. Hoe is dat bij jou? Kom jij weer goed in je werkritme en weet je de juiste prioriteiten te stellen? Met deze tips begin je na de vakantieperiode weer top aan je werk. 

Lees verder »
Succesvol implementeren

Succes met adoptie

Steeds meer organisaties zien het belang in van adoptie. En toch maken we het nog wel eens mee: IT-managers die nieuwe technologie met een ‘big bang’ aanpak ‘over de schutting gooien’. Dat heeft meer weg van installeren dan van implementeren. Met ons groeimodel ondersteunen we organisaties bij de groei van de digitale volwassenheid.

Lees verder »
Scroll naar top