Azure brengt alles onder in de Cloud

Meindert-Jan Waardenburg

Meindert-Jan Waardenburg

Directeur

Wat is Microsoft Azure? Op die vraag bestaan vele antwoorden. Eén daarvan is dat Microsoft Azure een datakrachtpatser is. Azure kan namelijk overal diensten verenigen en ondersteuning bieden. Alles kan namelijk ondergebracht worden in de Cloud. Maar het antwoord op de vraag wat Microsoft Azure daadwerkelijk is hoort altijd te beginnen met de term “Cloud computing”. Want Cloud computing gaat verder dan wat de meeste consumenten verstaan onder ‘werken in de Cloud

Wat is Microsoft Azure?

Cloud computing is een techniek waarmee schaalbare online diensten kunnen worden aangeboden. Cloud computing is dus het op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. De Cloud staat daarbij voor een netwerk bestaande uit computers. Waar welke data en software aanwezig is, is minder belangrijk voor de gebruiker. De gebruiker hoeft namelijk geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud.

Dus wat is Microsoft Azure? Een krachtpatser die al jouw data, software en hardware kan onderbrengen in de Cloud. Wat het allemaal kan is daarbij te veel om op te noemen. Azure biedt honderden diensten. Prominente eigenschappen daarbij zijn dat Microsoft ontwikkelaars en systeembeheerders zelf de mogelijkheid biedt een organisatie zijn eigen Cloudomgeving te laten ontwikkelingen en beheren. Echter, Microsoft heeft ook haar eigen Microsoft Azure gold partners, zoals I-Experts, die jou geheel ontzorgen m.b.t. implementatie en beheer.

Hoe kun je Azure cloud inzetten?

Je kunt Azure gebruiken als Infrastructure as a Service (IaaS). IaaS is een Cloud computing dienst waarbij organisaties servers huren om te kunnen werken en gegevens te bewaren in de Cloud. IaaS kan een efficiëntere en goedkopere manier van werken betekenen voor jouw organisatie. Immers, nieuwe applicaties kunnen eerst getest worden binnen Microsoft Azure. Dat scheelt dus zelf applicaties aanschaffen om ze vervolgens te testen.

Azure heeft nog een andere Cloud dienst: namelijk Software as a Service (SaaS). SaaS is een op abonnementen gebaseerde levering van applicaties. Dat betekent dat je via Azure software kunt afnemen zonder dat je deze zelf hoeft aan te schaffen of dat het je storage kost. SaaS is populair vanwege de lage instapkosten. Immers, voor een zeer bescheiden bedrag kan jouw organisatie allerlei applicaties gebruiken.

Platform as a Service (PaaS) is de meest complete vorm van cloud computing. PaaS is een volledige ontwikkel- en implementatie omgeving in de Cloud. PaaS bevat niet enkel Infrastructure (servers, opslag), maar maar ook BI-services (Business Intelligence), systemen voor het beheren van databases, middleware en meer. PaaS is ontworpen om organisaties volledig te ondersteunen bij hun virtuele werkzaamheden. Denk hierbij aan: ontwikkeling, testen, implementatie en het uitvoeren van updates.

Voordelen Microsoft Azure

Cloud computing biedt dus vele voordelen ten opzichte van on-premise werken. Cloud computing is totaal schaalbaar, flexibel en ontzorgt jouw organisatie. Daarbij is werken in de Cloud veel veiliger dan gebruik maken van een lokale server. Immers, bij Microsoft staan privacy en data-veiligheid bovenaan het prioriteitenlijstje. Ook kun je in de Cloud gebruik maken van Azure Virtual Machines, Managed Disks en SQL databases waardoor je nieuwe applicaties kunt testen en vervolgens toepassen. Zonder dat je dus met hoge aankoopkosten zit of een eigen testomgeving nog hebt!

Daarnaast zorgt Cloudificatie ervoor dat werknemers altijd en overal online kunnen werken. Moderne bedrijven bieden hun medewerkers ook een moderne digitale werkplek. Met Microsoft Azure ligt dat binnen handbereik. Microsoft Azure is namelijk het krachtigste en meest betrouwbare platform om alle applicaties, processen en data mee te beheren.

Een nog onbenoemd voordeel van Microsoft Azure is dat het door Microsoft ontwikkelt is. Dat betekent dat alle Microsoft-toepassingen, zoals als SharePoint en Teams, naadloos te integreren zijn met Azure. Hieronder nogmaals alle voordelen van Azure op een rij.

Azure…

  • Maakt op afstand samenwerken veiliger en eenvoudiger dan ooit.
  • Efficiënte inrichting van je IT-infrastructuur, databases, software en applicaties.
  • Snel en gemakkelijk nieuwe services en applicaties ontwikkelen en beheren.
  • Capaciteit is flexibel op- en af te schalen: je betaalt alleen voor wat je gebruikt.
  • Meest geavanceerde databeveiligingstechnologieën en -standaards.
  • Excellente mogelijkheden voor archivering, back-ups en herstel van data.
  • Grote innovatiekracht door continue introductie van nieuwe diensten en tools.
  • Geschikt voor de meeste programmeertalen, besturingssystemen, databases en apparaten.
  • Marktleider op het gebied van hybride Cloud-oplossingen, ook integratie met lokale infrastructuur wordt ondersteund.

Onze #ExpertsTogether aanpak

Het is goed voorstelbaar dat jouw organisatie wil Cloudificeren met behulp van een betrouwbare Microsoft Azure gold partner, zoals I-Experts. Echter, waar te beginnen? PaaS, SaaS of IaaS? Azure innoveert daarbij continu. Daarom is het belangrijk eerst een gesprek met ons aan te gaan. Want elke organisatie heeft zijn eigen wensen en vereisten, zowel organisatorisch als IT-gericht.

I-Experts weet dat met de juiste Clouddiensten, jouw organisatie optimaal ondersteund wordt. Daarmee wordt jouw organisatie efficiënter en kostenbewuster. Schroom dus niet om met ons te sparren zodat jij de de beste keuzes kunt maken voor jouw organisatie.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden van Microsoft Azure voor jouw organisatie. Wacht niet langer en neem contact op!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Azure Kosten

Azure: wat is het en hoe bespaar je kosten?

Microsoft Azure is het cloud computing platform van Microsoft. Azure kan gebruikt worden om applicaties te bouwen, te implementeren en te beheren. Azure is daarbij volledig schaalbaar. Dat is mogelijk omdat Microsoft over een wereldwijd netwerk van datacenters beschikt.

Lees verder »
Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.