Azure brengt alles onder in de Cloud

Meindert-Jan Waardenburg

Meindert-Jan Waardenburg

Directeur

Azure - I-Experts

Microsoft Azure is een datakrachtpatser en kan overal diensten verenigen en ondersteuning bieden. Daarnaast kan alles ondergebracht worden in de Cloud. Een antwoord op de vraag wat Microsoft Azure daadwerkelijk is hoort altijd te beginnen met de term “Cloud computing”. Want Cloud computing gaat verder dan wat de meeste consumenten verstaan onder ‘werken in de Cloud

Wat is Microsoft Azure?

Cloud computing is een techniek waarmee schaalbare online diensten kunnen worden aangeboden. Cloud computing is dus het op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. De Cloud staat daarbij voor een netwerk bestaande uit computers. Waar welke data en software aanwezig is, is minder belangrijk voor de gebruiker. De gebruiker hoeft namelijk geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud.

Dus Microsoft Azure is een krachtpatser die al jouw data, software en hardware kan onderbrengen in de Cloud. Wat het allemaal kan is daarbij te veel om op te noemen. Azure biedt honderden diensten. Prominente eigenschappen daarbij zijn dat Microsoft ontwikkelaars en systeembeheerders zelf de mogelijkheid biedt een organisatie zijn eigen Cloudomgeving te laten ontwikkelingen en beheren. Echter, Microsoft heeft ook haar eigen Microsoft Azure gold partners, zoals I-Experts, die jou geheel ontzorgen m.b.t. implementatie en beheer.

Download de gratis whitepaper!

7 tips om je IT-omgeving te beveiligen!​

Bescherm belangrijke bedrijfsdata en gevoelige persoonsgegevens tegen kwaadaardige software met de Cloudoplossing van Microsoft.

Hoe kun je Azure Cloud inzetten?

Je kunt Azure gebruiken als Infrastructure as a Service (IaaS). IaaS is een Cloud computing dienst waarbij organisaties servers huren om te kunnen werken en gegevens te bewaren in de Cloud. IaaS kan een efficiëntere en goedkopere manier van werken betekenen voor jouw organisatie. Immers, nieuwe applicaties kunnen eerst getest worden binnen Microsoft Azure. Dat scheelt dus zelf applicaties aanschaffen om ze vervolgens te testen.

Azure heeft nog een andere Cloud dienst: namelijk Software as a Service (SaaS). SaaS is een op abonnementen gebaseerde levering van applicaties. Dat betekent dat je via Azure software kunt afnemen zonder dat je deze zelf hoeft aan te schaffen of dat het je storage kost. SaaS is populair vanwege de lage instapkosten. Immers, voor een zeer bescheiden bedrag kan jouw organisatie allerlei applicaties gebruiken.

Platform as a Service (PaaS) is de meest complete vorm van cloud computing. PaaS is een volledige ontwikkel- en implementatie omgeving in de Cloud. PaaS bevat niet enkel Infrastructure (servers, opslag), maar maar ook BI-services (Business Intelligence), systemen voor het beheren van databases, middleware en meer. PaaS is ontworpen om organisaties volledig te ondersteunen bij hun virtuele werkzaamheden. Denk hierbij aan: ontwikkeling, testen, implementatie en het uitvoeren van updates.

Voordelen Microsoft Azure

Cloud computing biedt dus vele voordelen ten opzichte van on-premise werken. Cloud computing is totaal schaalbaar, flexibel en ontzorgt jouw organisatie. Daarbij is werken in de Cloud veel veiliger dan gebruik maken van een lokale server. Immers, bij Microsoft staan privacy en data-veiligheid bovenaan het prioriteitenlijstje. Ook kun je in de Cloud gebruik maken van Azure Virtual Machines, Managed Disks en SQL databases waardoor je nieuwe applicaties kunt testen en vervolgens toepassen. Zonder dat je dus met hoge aankoopkosten zit of een eigen testomgeving nog hebt!

Daarnaast zorgt Cloudificatie ervoor dat werknemers altijd en overal online kunnen werken. Moderne bedrijven bieden hun medewerkers ook een moderne digitale werkplek. Met Microsoft Azure ligt dat binnen handbereik. Microsoft Azure is namelijk het krachtigste en meest betrouwbare platform om alle applicaties, processen en data mee te beheren.

Een nog onbenoemd voordeel van Microsoft Azure is dat het door Microsoft ontwikkelt is. Dat betekent dat alle Microsoft-toepassingen, zoals als SharePoint en Teams, naadloos te integreren zijn met Azure. Hieronder nogmaals alle voordelen van Azure op een rij:

  • Maakt op afstand samenwerken veiliger en eenvoudiger dan ooit.
  • Efficiënte inrichting van je IT-infrastructuur, databases, software en applicaties.
  • Snel en gemakkelijk nieuwe services en applicaties ontwikkelen en beheren.
  • Capaciteit is flexibel op- en af te schalen: je betaalt alleen voor wat je gebruikt.
  • Meest geavanceerde databeveiligingstechnologieën en -standaards.
  • Excellente mogelijkheden voor archivering, back-ups en herstel van data.
  • Grote innovatiekracht door continue introductie van nieuwe diensten en tools.
  • Geschikt voor de meeste programmeertalen, besturingssystemen, databases en apparaten.
  • Marktleider op het gebied van hybride Cloud-oplossingen, ook integratie met lokale infrastructuur wordt ondersteund.

Onze #ExpertsTogether aanpak

Het is goed voorstelbaar dat jouw organisatie wil Cloudificeren met behulp van een betrouwbare Microsoft Azure gold partner, zoals I-Experts. Echter, waar te beginnen? PaaS, SaaS of IaaS? Azure innoveert daarbij continu. Daarom is het belangrijk eerst een gesprek met ons aan te gaan. Want elke organisatie heeft zijn eigen wensen en vereisten, zowel organisatorisch als IT-gericht.

I-Experts weet dat met de juiste Clouddiensten, jouw organisatie optimaal ondersteund wordt. Daarmee wordt jouw organisatie efficiënter en kostenbewuster. Schroom dus niet om met ons te sparren zodat jij de de beste keuzes kunt maken voor jouw organisatie.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden van Microsoft Azure voor jouw organisatie. Wacht niet langer en neem contact op!

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI, zo wordt jouw bedrijf datagedreven

De Microsoft Power BI tool is een interactieve, slimme software die het management en je collega’s helpt om de al in het bedrijf aanwezige data, ofwel business intelligence, vanuit verschillende bronnen te analyseren en te verwerken in een begrijpelijk visueel overzicht op interactieve dashboards.

Lees verder »
5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

Het is helaas weer zo ver, de zomer is bijna ten einde en iedereen is weer terug van vakantie. De out-of-office gaat uit, agenda weer aan, tijd om aan de slag te gaan. Jij en je collega’s zijn helemaal uitgerust. Misschien zelfs zo uitgerust dat je niet gelijk in de werkmodus komt. Hoe is dat bij jou? Kom jij weer goed in je werkritme en weet je de juiste prioriteiten te stellen? Met deze tips begin je na de vakantieperiode weer top aan je werk. 

Lees verder »
Succesvol implementeren

Succes met adoptie

Steeds meer organisaties zien het belang in van adoptie. En toch maken we het nog wel eens mee: IT-managers die nieuwe technologie met een ‘big bang’ aanpak ‘over de schutting gooien’. Dat heeft meer weg van installeren dan van implementeren. Met ons groeimodel ondersteunen we organisaties bij de groei van de digitale volwassenheid.

Lees verder »
Scroll naar top