Robuuste werkomgeving voor Movella door beweging naar de Cloud

Auteur
Jonathan Ouwehand
Datum
12 januari 2022
Functie
Online Marketeer
Inhoudsopgave

Movella is een internationaal bedrijf en levert innovatieve oplossingen voor het detecteren, analyseren en vastleggen van bewegingen. Dit doen ze door gebruik te maken van high-end sensoren en eigen gemaakte software. De oplossingen worden onder andere gebruikt in de sport, gezondheidszorg, industrie en entertainment om betekenis te geven aan bewegingen en een positieve verandering door te voeren. I-Experts heeft voor Movella een SaaS (Software as a Service) plan opgesteld en geholpen met de implementatie van Microsoft 365. 

Beperkingen van on-premises systemen 

“Bij Movella werkten we nog on-premises, maar bestond al wel de wens om naar de cloud te migreren“, vertelt Marco van Gelder, Teamleader IT bij Movella. “Onze initiële vraag in 2018 was om problemen met onze lokale SharePoint omgeving op te lossen en SharePoint naar de cloud te brengen, maar tijdens de kennismaking kwam naar voren dat achter deze vraag nog vele andere wensen bestonden. Onze hardware was verouderd en liep tegen performanceproblemen aan: harde schijven liepen vol en systemen hadden niet de benodigde rekencapaciteit. Bovendien zijn wij een internationaal bedrijf en onze collega’s in China ondervonden verbindingsproblemen en konden lastig bij de informatiesystemen die wij lokaal hadden staan. Het werd tijd om op zoek te gaan naar een partner die ons kon helpen bij het opstellen van een VerSaaSingsplan.”  

Selectie van IT-partner 

Marco: “We hebben toen eerst bepaald wat we precies zochten in een leverancier en vervolgens verschillende partijen met elkaar vergeleken. Daar kwam I-Experts als beste SharePoint partner naar voren. Voor nu, maar ook voor onze langetermijnplanning. Na een eerste kennismaking werd ons vertrouwen in de kennis en expertise van I-Experts nogmaals bevestigd. Zeker op het gebied van Microsoft-oplossingen. Een belangrijk punt, want we werkten al met Office 365 en aangezien een deel van Movella in China zit, is bijvoorbeeld Google geen optie voor ons, vanwege lokale regelgeving.” 

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Download de gratis whitepaper:
In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek​​

  • Revolutionaire samenwerking: Ontdek hoe de moderne werkplek informatie grenzeloos maakt, veilig en efficiënt. Verander de manier waarop jouw team werkt!
  • Digitaal succes balanceren: Verken de mogelijkheden en risico's van de digitale werkplek. Ontgrendel productiviteit en bescherming in een nieuwe werkwereld!
  • Zeven sleutels naar werkplek-meesterschap: Ontdek de stappen voor een werkplek die past bij jouw organisatie. Van strategie tot uitvoering, creëer een werkplek die met je meegroeit.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload

Migratie naar de Cloud 

“Na dat de initiële storingen in de SharePoint omgeving verholpen waren, zijn we met I-Experts vervolgens razendsnel aan de slag gegaan met het opzetten en inrichten van Microsoft Teams en SharePoint Online. Zeker door de beperkingen rondom Covid-19 werd dit topprioriteit. Hierbij hebben we een Power Apps applicatie gebruikt, met daarbij een goedkeuringsworkflow, zodat collega’s gemakkelijk een aanvraag konden doen voor een eigen Team.”  

Resultaten

“Nu we grotendeels in de Microsoft Cloud werken, kunnen we veel beter de bedrijfscontinuïteit garanderen”, vertelt Marco. “We hebben automatisch een back-up beschikbaar. Ook lopen we niet meer tegen beperkingen aan als een volle harde schijf en onze omgeving is toegankelijk voor al onze internationale collega’s. Hierdoor kunnen we veel efficiënter en effectiever samenwerken, onafhankelijk van tijd of locatie. We hebben nu gewoon een veel robuustere omgeving staan.”  

Samenwerking met I-Experts

Marco: “De samenwerking met I-Experts verliep, en verloopt, goed. De eindgebruikers binnen Movella hebben hoge verwachtingen van ons als IT-afdeling en wij hebben weer hoge verwachtingen van onze IT-partners. I-Experts maakt die verwachting keer op keer waar. Onze transitie naar de Microsoft Cloud is een doorlopend traject en het is fijn dat I-Experts erg flexibel is. Als we weer een deelproject willen oppakken of een vraag hebben, dan kunnen we hen altijd bellen en staan ze paraat met hun kennis en expertise.”  

Verandert de Cloud de rol van een ICT-manager? 

“De cloud heeft zeker impact op de functie van een ICT-manager”, geeft Marco aan. “Het werk wordt niet minder of gemakkelijker, maar het ziet er gewoon anders uit. Je gaat nadenken over een calamiteitenplan en back-upstrategieën. En als we het hebben over beheer en onderhoud, dan valt een heel stuk weg, aangezien veel van het beheer en onderhoud wordt overgenomen door Microsoft. Bovendien kunnen we veel gemakkelijker en veiliger bij onze systemen, we zijn niet langer afhankelijk van een locatie of VPN verbinding. Door de cloud verandert de rol van ICT-manager: je kunt je veel beter focussen op de behoeften van de business.”

Vooruitblik naar de toekomst

Door de recente consolidatie en re-branding zijn er nog mooie stappen te zetten binnen onze IT omgeving en we blijven onze processen optimaliseren. Kortom, er zijn genoeg wensen waarmee we samen met I-Experts aan de slag kunnen.”