VolkerWessels kan makkelijker (samen) werken met Office 365

Auteur
Jonathan Ouwehand
Datum
8 november 2019
Functie
Online Marketeer
Inhoudsopgave

Microsoft biedt met SharePoint een praktisch platform voor informatieuitwisseling en online samenwerken. Office 365 maakt het (samen)werken makkelijker. Goed technisch beheer van de toepassingen vraagt veel kennis. Bouwonderneming VolkerWessels doet een beroep op onze ervaring en gedetailleerde kennis van Microsoft-toepassingen voor het beheer van SharePoint en Office 365 en het overbrengen van data naar de Cloud.

Kennis en ervaring van I-Experts

VolkerWessels is een internationale bouwonderneming en bouwt met 16.000 medewerkers in meer dan 120 lokale werkmaatschappijen aan wonen, werken en mobiliteit. Voor succesvolle projecten is een constructieve samenwerking met opdrachtgevers, onderaannemers, collega’s en eindgebruikers een belangrijke voorwaarde. SharePoint en Office 365 maken het efficiënter, effectiever, veiliger en sneller samenwerken makkelijk, maar het beheer vraagt wel specifieke kennis van de Microsoftproducten die voortdurend worden doorontwikkeld. Daarom doet VolkerWessels een beroep op de kennis en ervaring van I-Experts.

Ondersteuning op de werkvloer

I-Experts ondersteunt de IT-afdeling van VolkerWessels met meerdere specialisten die binnen het team ieder hun eigen rol hebben. Die rollen zijn:

 • Beheer van SharePoint On-Premises
  • On-premises betekent dat SharePoint is geïnstalleerd op servers van VolkerWessels. Zij zijn daardoor zelf verantwoordelijk voor beheer en onderhoud. I-Experts neemt ze dat uit handen.
 • Beheer van Office 365
  • Bestaande toepassingen en services beheren en volgens wensen van VolkerWessels aanvullende services integreren.
 • Functies naar de cloudversie van SharePoint verplaatsen
  • Steeds meer functies worden vanuit lokaal geïnstalleerde SharePoint-omgevingen naar de cloud verplaatst. Als bestaande functies niet een-op-een overgenomen kunnen worden, passen we die aan zodat er geen of slechts kleine veranderingen zijn.

Belangrijke aandacht punten zijn onder andere het versiebeheer en de veiligheid van informatie uitwisselen.

Versiebeheer

Werken met een oude(re) versie van bijvoorbeeld een projecttekening kan grote gevolgen hebben voor het verloop van een project en een enorme schadepost opleveren.

Door gebruik te maken van Office 365 werkt iedereen altijd met de laatste versie.

Veiligheid

Het veilig uitwisselen van informatie is natuurlijk voor ieder bedrijf belangrijk. In dit specifieke geval kun je denken aan het inschrijven op aanbestedingen. Je wilt voorkomen dat deze informatie voortijdig bekend wordt.

Als officiële Gold-partner van Microsoft kent I-Experts de producten tot in het kleinste detail en hebben we veel ervaring met alle technische en functionele aspecten. We zitten bovenop de nieuwste ontwikkelingen, mogelijkheden en relevante updates. Hierdoor kunnen we die meteen toepassen. Als relatieve buitenstaanders zorgt onze frisse blik op de bestaande werkwijzen en processen ervoor dat we ook verbetervoorstellen doen.

Als officiële Gold-partner van Microsoft kent I-Experts de producten tot in het kleinste detail en hebben we veel ervaring met alle technische en functionele aspecten. We zitten bovenop de nieuwste ontwikkelingen, mogelijkheden en relevante updates. Hierdoor kunnen we die meteen toepassen. Als relatieve buitenstaanders zorgt onze frisse blik op de bestaande werkwijzen en processen ervoor dat we ook verbetervoorstellen doen.

Ook optimaal profiteren van digitale mogelijkheden?

De cloudconsultants van I-Experts weten precies welke toepassingen jouw organisatie nodig heeft om veilige, digitale werkplekken in te richten die er echt voor zorgen dat medewerkers hun werk beter kunnen doen. Wil je meer weten? Neem dan meteen contact op.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Download de gratis whitepaper:
In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek​​

 • Revolutionaire samenwerking: Ontdek hoe de moderne werkplek informatie grenzeloos maakt, veilig en efficiënt. Verander de manier waarop jouw team werkt!
 • Digitaal succes balanceren: Verken de mogelijkheden en risico's van de digitale werkplek. Ontgrendel productiviteit en bescherming in een nieuwe werkwereld!
 • Zeven sleutels naar werkplek-meesterschap: Ontdek de stappen voor een werkplek die past bij jouw organisatie. Van strategie tot uitvoering, creëer een werkplek die met je meegroeit.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload