Klantcase

VolkerWessels kan makkelijker (samen) werken met Office 365

Microsoft biedt met SharePoint een praktisch platform voor informatieuitwisseling en online samenwerken. Office 365 maakt het (samen)werken makkelijker. Goed technisch beheer van de toepassingen vraagt veel kennis. Bouwonderneming VolkerWessels doet een beroep op onze ervaring en gedetailleerde kennis van Microsoft-toepassingen voor het beheer van SharePoint en Office 365 en het overbrengen van data naar de cloud.

Kennis en ervaring van I-Experts

VolkerWessels is een internationale bouwonderneming en bouwt met 16.000 medewerkers in meer dan 120 lokale werkmaatschappijen aan wonen, werken en mobiliteit. Voor succesvolle projecten is een constructieve samenwerking met opdrachtgevers, onderaannemers, collega’s en eindgebruikers een belangrijke voorwaarde. SharePoint en Office 365 maken het efficiënter, effectiever, veiliger en sneller samenwerken makkelijk, maar het beheer vraagt wel specifieke kennis van de Microsoftproducten die voortdurend worden doorontwikkeld. Daarom doet VolkerWessels een beroep op de kennis en ervaring van I-Experts.

Ondersteuning op de werkvloer

I-Experts ondersteunt de IT-afdeling van VolkerWessels met meerdere specialisten die binnen het team ieder hun eigen rol hebben. Die rollen zijn:

  • beheer van SharePoint On-Premises
    • On-premises betekent dat SharePoint is geïnstalleerd op servers van VolkerWessels. Zij zijn daardoor zelf verantwoordelijk voor beheer en onderhoud. I-Experts neemt ze dat uit handen.
  • beheer van Office 365
    • Bestaande toepassingen en services beheren en volgens wensen van VolkerWessels aanvullende services integreren.
  • functies naar de cloudversie van SharePoint verplaatsen
    • Steeds meer functies worden vanuit lokaal geïnstalleerde SharePoint-omgevingen naar de cloud verplaatst. Als bestaande functies niet een-op-een overgenomen kunnen worden, passen we die aan zodat er geen of slechts kleine veranderingen zijn.

Belangrijke aandacht punten zijn onder andere het versiebeheer en de veiligheid van informatie uitwisselen.

Versiebeheer

Werken met een oude(re) versie van bijvoorbeeld een projecttekening kan grote gevolgen hebben voor het verloop van een project en een enorme schadepost opleveren.

Door gebruik te maken van Office 365 werkt iedereen altijd met de laatste versie.

Veiligheid

Het veilig uitwisselen van informatie is natuurlijk voor ieder bedrijf belangrijk. In dit specifieke geval kun je denken aan het inschrijven op aanbestedingen. Je wilt voorkomen dat deze informatie voortijdig bekend wordt.

Als officiële Gold-partner van Microsoft kent I-Experts de producten tot in het kleinste detail en hebben we veel ervaring met alle technische en functionele aspecten. We zitten bovenop de nieuwste ontwikkelingen, mogelijkheden en relevante updates. Hierdoor kunnen we die meteen toepassen. Als relatieve buitenstaanders zorgt onze frisse blik op de bestaande werkwijzen en processen ervoor dat we ook verbetervoorstellen doen.

Adriaan Oprins, Service Owner Office 365 bij VolkerWessels over I-Experts:

“Wij zochten de expertise van technische SharePointbeheerders en kwamen bij I-Experts terecht. Vanaf het begin stonden onze wensen centraal en kregen we kundige adviezen waar we echt wat mee konden. I-Experts levert ook Office 365 gerelateerde services die ons verder brengen. De samenwerking is lekker direct en heel aangenaam. Voor ons een reden om die samenwerking te continueren. Betrouwbare partners halen we graag in huis!”

Office 365 | Beheer SharePoint On-Premises | Nintex | Microsoft Flow | Power Apps

Ook optimaal profiteren van digitale mogelijkheden?

De cloudconsultants van I-Experts weten precies welke toepassingen jouw organisatie nodig heeft om veilige, digitale werkplekken in te richten die er echt voor zorgen dat medewerkers hun werk beter kunnen doen. Wil je meer weten? Neem dan meteen contact op.

Kennismaken

Ik ontdek graag waarmee wij jouw organisatie kunnen helpen. Vul het onderstaande formulier in, dan plannen we een afspraak!

New call-to-action
Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.