VolkerWessels kan makkelijker (samen) werken met Office 365

VolkerWessels

Microsoft biedt met SharePoint een praktisch platform voor informatieuitwisseling en online samenwerken. Office 365 maakt het (samen)werken makkelijker. Goed technisch beheer van de toepassingen vraagt veel kennis. Bouwonderneming VolkerWessels doet een beroep op onze ervaring en gedetailleerde kennis van Microsoft-toepassingen voor het beheer van SharePoint en Office 365 en het overbrengen van data naar de Cloud.

Kennis en ervaring van I-Experts

VolkerWessels is een internationale bouwonderneming en bouwt met 16.000 medewerkers in meer dan 120 lokale werkmaatschappijen aan wonen, werken en mobiliteit. Voor succesvolle projecten is een constructieve samenwerking met opdrachtgevers, onderaannemers, collega’s en eindgebruikers een belangrijke voorwaarde. SharePoint en Office 365 maken het efficiënter, effectiever, veiliger en sneller samenwerken makkelijk, maar het beheer vraagt wel specifieke kennis van de Microsoftproducten die voortdurend worden doorontwikkeld. Daarom doet VolkerWessels een beroep op de kennis en ervaring van I-Experts.

Ondersteuning op de werkvloer

I-Experts ondersteunt de IT-afdeling van VolkerWessels met meerdere specialisten die binnen het team ieder hun eigen rol hebben. Die rollen zijn:

  • Beheer van SharePoint On-Premises
    • On-premises betekent dat SharePoint is geïnstalleerd op servers van VolkerWessels. Zij zijn daardoor zelf verantwoordelijk voor beheer en onderhoud. I-Experts neemt ze dat uit handen.
  • Beheer van Office 365
    • Bestaande toepassingen en services beheren en volgens wensen van VolkerWessels aanvullende services integreren.
  • Functies naar de cloudversie van SharePoint verplaatsen
    • Steeds meer functies worden vanuit lokaal geïnstalleerde SharePoint-omgevingen naar de cloud verplaatst. Als bestaande functies niet een-op-een overgenomen kunnen worden, passen we die aan zodat er geen of slechts kleine veranderingen zijn.

Belangrijke aandacht punten zijn onder andere het versiebeheer en de veiligheid van informatie uitwisselen.

Versiebeheer

Werken met een oude(re) versie van bijvoorbeeld een projecttekening kan grote gevolgen hebben voor het verloop van een project en een enorme schadepost opleveren.

Door gebruik te maken van Office 365 werkt iedereen altijd met de laatste versie.

Veiligheid

Het veilig uitwisselen van informatie is natuurlijk voor ieder bedrijf belangrijk. In dit specifieke geval kun je denken aan het inschrijven op aanbestedingen. Je wilt voorkomen dat deze informatie voortijdig bekend wordt.

Als officiële Gold-partner van Microsoft kent I-Experts de producten tot in het kleinste detail en hebben we veel ervaring met alle technische en functionele aspecten. We zitten bovenop de nieuwste ontwikkelingen, mogelijkheden en relevante updates. Hierdoor kunnen we die meteen toepassen. Als relatieve buitenstaanders zorgt onze frisse blik op de bestaande werkwijzen en processen ervoor dat we ook verbetervoorstellen doen.

Als officiële Gold-partner van Microsoft kent I-Experts de producten tot in het kleinste detail en hebben we veel ervaring met alle technische en functionele aspecten. We zitten bovenop de nieuwste ontwikkelingen, mogelijkheden en relevante updates. Hierdoor kunnen we die meteen toepassen. Als relatieve buitenstaanders zorgt onze frisse blik op de bestaande werkwijzen en processen ervoor dat we ook verbetervoorstellen doen.

Adriaan Oprins, Service Owner Office 365 bij VolkerWessels

Ook optimaal profiteren van digitale mogelijkheden?

De cloudconsultants van I-Experts weten precies welke toepassingen jouw organisatie nodig heeft om veilige, digitale werkplekken in te richten die er echt voor zorgen dat medewerkers hun werk beter kunnen doen. Wil je meer weten? Neem dan meteen contact op.

Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale Digitale Werkplek

Leer met deze 7 toepasbare stappen je Digitale Werkplek te optimaliseren. 

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI, zo wordt jouw bedrijf datagedreven

De Microsoft Power BI tool is een interactieve, slimme software die het management en je collega’s helpt om de al in het bedrijf aanwezige data, ofwel business intelligence, vanuit verschillende bronnen te analyseren en te verwerken in een begrijpelijk visueel overzicht op interactieve dashboards.

Lees verder »
5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

Het is helaas weer zo ver, de zomer is bijna ten einde en iedereen is weer terug van vakantie. De out-of-office gaat uit, agenda weer aan, tijd om aan de slag te gaan. Jij en je collega’s zijn helemaal uitgerust. Misschien zelfs zo uitgerust dat je niet gelijk in de werkmodus komt. Hoe is dat bij jou? Kom jij weer goed in je werkritme en weet je de juiste prioriteiten te stellen? Met deze tips begin je na de vakantieperiode weer top aan je werk. 

Lees verder »
Succesvol implementeren

Succes met adoptie

Steeds meer organisaties zien het belang in van adoptie. En toch maken we het nog wel eens mee: IT-managers die nieuwe technologie met een ‘big bang’ aanpak ‘over de schutting gooien’. Dat heeft meer weg van installeren dan van implementeren. Met ons groeimodel ondersteunen we organisaties bij de groei van de digitale volwassenheid.

Lees verder »
Scroll naar top