Alle data van Engie in de Cloud

Auteur
Kelly Westra
Datum
16 december 2019
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Transitie naar werken in de Cloud voor Engie

Energie- en technologiebedrijf Engie helpt hun klanten met onder andere de energietransitie. Voor hun eigen transitie naar werken in de cloud riepen zij de hulp van I-Experts in.

In Nederland is Engie een top-10-energieleverancier en marktleider in de technische dienstverlening. Ruim 5.700 medewerkers gaan dagelijks op pad om te werken aan technische, innovatieve en digitale oplossingen.

Werken in de Cloud

De concrete opdracht van Engie aan I-Experts was: Breng alle data naar de cloud zodat de medewerkers altijd, overal en op ieder apparaat veilig kunnen werken. Deze omvangrijke opdracht deelden we op in drie fasen:

  1. Migratie van alle data naar de cloud
  2. Onlineformulieren aanpassen
  3. Maatwerkapplicaties bouwen

Migratie van alle data naar de Cloud

Een migratie van data naar de cloud moet vanzelfsprekend zorgvuldig gebeuren. Het migreren van in dit geval miljoenen documenten was een klus die ervaring vereiste. Data werden in vijf weekenden overgezet om het overzicht te behouden en eventuele problemen snel te kunnen tackelen. Het is echter niet alleen een verhaal voor techneuten, het is een samenspel van alle betrokkenen, van de afdeling Digital Services en de systeemontwerpers tot eindgebruikers.

Als de data eenmaal in de cloud staan, vraagt dat ook een andere manier van werken. Het is belangrijk om de eindgebruikers al voor de migratie mee te nemen in het traject. Met een kick-off en regelmatige statusupdates werden medewerkers geïnformeerd en per afdeling kregen twee mensen een inhoudelijke training waarin zij leerden hoe zij de veranderingen binnen de organisatie konden toelichten.

Onlineformulieren aanpassen

De overgang naar de cloud had gevolgen voor de bestaande online-formulieren. We pasten deze formulieren aan zodat ze nu voldoen aan de actuele vereisten van Microsoft. Dit gebeurde in nauw overleg met betrokken afdelingen. Door te werken met zogenaamde sprints, vaste korte periodes, was iedere keer snel duidelijk wat er moest gebeuren en wat er was opgeleverd.

Maatwerkapplicaties bouwen

Het volledig in de cloud gaan werken is altijd een geschikt moment om goed na te denken over het inrichten van de werkprocessen. Waar nodig kunnen processen ondersteund worden met maatwerkapplicaties. De consultant van I-Experts dacht mee over het maatwerk én adviseerde over het slim combineren van bestaande mogelijkheden waardoor maatwerk niet altijd nodig bleek

“De veelzijdigheid van I-Experts heeft ons echt positief verrast. De experts zijn hierdoor flexibel in te zetten in verschillende teams. Overal lossen ze problemen effectief en creatief op. Ze denken daarbij echt buiten de gebaande paden, maar het blijven wel oplossingen waar je wat mee kunt! De professionaliteit en de afspraak-is-afspraakmentaliteit maken het prettig samenwerken. Ik heb ook het gevoel dat je als klant telt. Als persoon dus en niet als nummer.”

Ook in de Cloud werken?

Samen richten we een veilige digitale werkplek in die jou en je collega’s helpt om nog effectiever, efficiënter en sneller samen te werken. Wil je meer weten? Neem dan meteen contact op of stel je vraag in onze LiveChat!

Download de gratis whitepaper
In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek​​

  • Revolutionaire samenwerking: Ontdek hoe de moderne werkplek informatie grenzeloos maakt, veilig en efficiënt. Verander de manier waarop jouw team werkt!
  • Digitaal succes balanceren: Verken de mogelijkheden en risico's van de digitale werkplek. Ontgrendel productiviteit en bescherming in een nieuwe werkwereld!
  • Zeven sleutels naar werkplek-meesterschap: Ontdek de stappen voor een werkplek die past bij jouw organisatie. Van strategie tot uitvoering, creëer een werkplek die met je meegroeit.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts