Klantcase

Transitie naar werken in de cloud voor Engie

Energie- en technologiebedrijf Engie helpt hun klanten met onder andere de energietransitie. Voor hun eigen transitie naar werken in de cloud riepen zij de hulp van I-Experts in.

In Nederland is Engie een top-10-energieleverancier en marktleider in de technische dienstverlening. Ruim 5.700 medewerkers gaan dagelijks op pad om te werken aan technische, innovatieve en digitale oplossingen.

Werken in de cloud

De concrete opdracht van Engie aan I-Experts was: Breng alle data naar de cloud zodat de medewerkers altijd, overal en op ieder apparaat veilig kunnen werken. Deze omvangrijke opdracht deelden we op in drie fasen:

  1. Migratie van alle data naar de cloud
  2. Onlineformulieren aanpassen
  3. Maatwerkapplicaties bouwen

Migratie van alle data naar de cloud

Een migratie van data naar de cloud moet vanzelfsprekend zorgvuldig gebeuren. Het migreren van in dit geval miljoenen documenten was een klus die ervaring vereiste. Data werden in vijf weekenden overgezet om het overzicht te behouden en eventuele problemen snel te kunnen tackelen. Het is echter niet alleen een verhaal voor techneuten, het is een samenspel van alle betrokkenen, van de afdeling Digital Services en de systeemontwerpers tot eindgebruikers.

Als de data eenmaal in de cloud staan, vraagt dat ook een andere manier van werken. Het is belangrijk om de eindgebruikers al voor de migratie mee te nemen in het traject. Met een kick-off en regelmatige statusupdates werden medewerkers geïnformeerd en per afdeling kregen twee mensen een inhoudelijke training waarin zij leerden hoe zij de veranderingen binnen de organisatie konden toelichten.

Onlineformulieren aanpassen

De overgang naar de cloud had gevolgen voor de bestaande online-formulieren. We pasten deze formulieren aan zodat ze nu voldoen aan de actuele vereisten van Microsoft. Dit gebeurde in nauw overleg met betrokken afdelingen. Door te werken met zogenaamde sprints, vaste korte periodes, was iedere keer snel duidelijk wat er moest gebeuren en wat er was opgeleverd.

Maatwerkapplicaties bouwen

Het volledig in de cloud gaan werken is altijd een geschikt moment om goed na te denken over het inrichten van de werkprocessen. Waar nodig kunnen processen ondersteund worden met maatwerkapplicaties. De consultant van I-Experts dacht mee over het maatwerk én adviseerde over het slim combineren van bestaande mogelijkheden waardoor maatwerk niet altijd nodig bleek.

Hans Kanselaar-Andringa, manager Digital Service bij Engie over I-Experts:

“De veelzijdigheid van I-Experts heeft ons echt positief verrast. De experts zijn hierdoor flexibel in te zetten in verschillende teams. Overal lossen ze problemen effectief en creatief op. Ze denken daarbij echt buiten de gebaande paden, maar het blijven wel oplossingen waar je wat mee kunt! De professionaliteit en de afspraak-is-afspraakmentaliteit maken het prettig samenwerken. Ik heb ook het gevoel dat je als klant telt. Als persoon dus en niet als nummer.”

Migratie Office 365 | Beheer SP2010 | Migratieplan cloud | Beheer Office, Azure DevOps | Scanning oplossing | test automatisering

Ook in de cloud werken?

Samen richten we een veilige digitale werkplek in die jou en je collega’s helpt om nog effectiever, efficiënter en sneller samen te werken. Wil je meer weten? Neem dan meteen contact op.

Kennismaken

Ik ontdek graag waarmee wij jouw organisatie kunnen helpen. Vul het onderstaande formulier in, dan plannen we een afspraak!

New call-to-action
Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.