Doe jij het wel veilig?

Meindert-Jan Waardenburg

Meindert-Jan Waardenburg

Directeur

Beveiligingsniveau Microsoft 365

Of je nu werkt in de handel, productie, zakelijke dienstverlening of zorg: digitale processen vormen het hart van bijna elke organisatie. Daarnaast heeft digitaal werken een boost gekregen door de coronapandemie. Het is dus van belang om digitaal weerbaar te zijn om ontwrichtende situaties te voorkomen. Hoe je met cybersecurity aan de slag kunt, lees je in dit blogartikel. Dus, doe jij het wel veilig?

Veiligheidsbewustzijn vergroten? Gebruik gamification

In cybersecurity blijft de mens de zwakste schakel. Daarom is het belangrijk dat iedere medewerker bewust is van zijn of haar rol bij digitale beveiliging. Maar doorgaans worden de maatregelen om bedrijfs- en persoonsgegevens te beschermen, gezien als beperkingen bij de werkzaamheden. Terwijl het ontzettend belangrijk is. Hoe je cybersecurity dan wel leuk kunt maken?

Door gamification toe te passen. Zo leren medewerkers dreigingen en kwetsbaarheden te herkennen en hoe daarmee om te gaan. En dan niet vanuit een dik boekwerk, maar spelenderwijs. Pak het als volgt aan:

  1. Wat wil je met gamification bereiken? Stel duidelijke doelen.
  2. Bepaal de veranderingen die je wilt zien.
  3. Zorg voor voldoende uitdagingen, wijs punten toe en reik badges en certificaten uit.

Met gamification introduceer je spelelementen op het werk om het veiligheidsbewustzijn te verhogen en veilig werken te verbeteren.

Hoe hoog scoort jouw organisatie in Microsoft 365?

De Microsoft Secure Scores maken de huidige staat van digitale beveiliging in Microsoft 365 inzichtelijk voor alle applicaties en apparaten waarop Microsoft 365 draait. Deze realtime scores kunnen een uitgangspunt zijn voor jouw doelen om cybersecurity naar een hoger niveau te tillen. Naast punten, geeft Microsoft ook aanbevelingen voor specifieke maatregelen om je Secure Scores te verhogen. Je kunt verbeteringen bijhouden in rapportages en die weer delen met het management. Bovendien wordt de score van jouw organisatie vergeleken met soortgelijke bedrijven

Download de whitepaper:

Hoe bescherm jij je data? Leer en lees alles over de bescherming van belangrijke bedrijfsdata en gevoelige persoonsgegevens tegen kwaadaardige software.

Automatische reactie op cyberaanvallen

Daarnaast heeft Microsoft cybersecurity volledig geïntegreerd in al zijn producten en diensten. Een overzicht van de securitystatus is beschikbaar in het Microsoft 365 Defender-portal. Deze portal combineert en centraliseert bescherming tegen, detectie van en reactie op digitale dreigingen. Ongeacht of er nu een cyberdreiging ontstaat voor je e-mail, samenwerkingstools, apparaten of applicaties. Je krijgt een waarschuwing en Microsoft 365 Defender analyseert de dreiging en onderneemt automatisch actie om een aanval te voorkomen of te stoppen. Waardoor je een zo compleet mogelijk overzicht hebt in het dashboard van wat er speelt binnen jouw ICT-landschap.

Serieus aan de slag: security roadmap

Digitale beveiliging is nooit klaar. Technologieën vernieuwen zich continu, net zoals cybercriminelen dat doen. Een security roadmap zorgt ervoor dat er een helder overzicht is van de nog te nemen stappen, prioriteiten en de (tussentijdse) doelen. Het begint met het verkrijgen van inzicht in het huidige niveau van cybersecurity. Welke problemen en uitdagingen zijn er of voorzie je in de toekomst? Daarvoor stel je een concreet plan samen, inclusief de investering die het kost aan tijd en geld. Ga aan de slag met de stappen die de meeste prioriteit hebben en ga vervolgens door met de rest om kwetsbaarheden te elimineren en een stevig fundament te leggen voor komende ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity.

Meer tips om persoons- en bedrijfsgegevens te beschermen

Download onze whitepaper met zeven tips over hoe je je als bedrijf wapent tegen ransomware. Je leest voorbeelden uit de praktijk van door ransomware getroffen organisaties en hoe Microsoft de Azure-cloud beveiligt én krijgt best practices over hoe jij dat kan doen. Je vindt de whitepaper hier.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top
Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.