Klantcase

Thuiszorg kan veilig werken in de cloud met SharePoint

Thuiszorgorganisatie Vierstroom liep tegen de grenzen van de mogelijkheden van hun hard- en software aan. I-Experts begeleidde de organisatie op het pad naar optimaal digitaal samenwerken.

Binnen Vierstroom komen met Zorg Thuis, Hulp Thuis, Veilig Thuis en Verpleeg Thuis vier bedrijven samen die een compleet pakket aan thuiszorg bieden. In de regio Gouda werken 800 zorgexperts aan het bieden van hulp, zorg en service, van huishoudelijke hulp en alarmering tot tijdelijke verzorging en verpleging en verpleeghuiszorg aan huis.

Optimaal digitaal samenwerken

In de zorg is een goede afstemming onmisbaar, bijvoorbeeld over gemaakte afspraken en bij het overdragen van diensten. Om dat optimaal te kunnen doen, is probleemloos digitaal samenwerken belangrijk. Binnen Vierstroom was met de bestaande systemen een goede samenwerking niet meer gegarandeerd. Door de organisatiekennis en vakervaring van Vierstroom en de digitale expertise van I-Experts te combineren werken nu alle zorgmedewerkers soepel en veilig samen in de cloud.

Keuzes maken

Microsoft Office 365 biedt heel veel digitale mogelijkheden om samen te werken, overal en op alle apparaten. Voor Vierstroom betekende dit dat er duidelijkheid moest komen over:

  • hoe de organisatie de productiviteit, informatiedeling en beveiliging wilde verbeteren zodat iedereen nog beter zijn of haar dagelijkse werkzaamheden kan gaan doen;
  • wat de prioriteiten waren;
  • welke tools ook in de toekomst goed aansluiten op wat de organisatie nodig heeft.

Op basis daarvan werd besloten dat nieuwe hard- en software nodig was. Een ingrijpende verandering voor een organisatie waarin het werken met mensen belangrijker is dan het werken met computers.

SharePoint

Door middel van SharePoint, onderdeel van Office 365, kunnen de wijkteams van Vierstroom nu eenvoudig informatie delen en werken zij altijd met de meeste recente versies van bestanden. Doordat de informatie in de cloud staat kunnen zij altijd en overal inloggen. Wij leidden een aantal key-users op, zodat zij op hun beurt weer collega’s konden trainen. Op deze manier kon Vierstroom alle medewerkers geleidelijk meenemen in het verandertraject.

Is Office 365 wat voor ons?

Microsoft Office 365 biedt gegarandeerd mogelijkheden die ook jouw organisatie helpen om effectiever, efficiënter en sneller (samen) te werken. Wil je meer weten? Klik dan hier en neem contact met ons op.

Kennismaken

Ik ontdek graag waarmee wij jouw organisatie kunnen helpen. Vul het onderstaande formulier in, dan plannen we een afspraak!

New call-to-action
Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.