Thuiszorg werkt veilig in de Cloud met Office 365

thuiszorgorganisatie

Thuiszorg kan veilig werken in de Cloud met SharePoint

Thuiszorgorganisatie Vierstroom liep tegen de grenzen van de mogelijkheden van hun hard- en software aan. I-Experts begeleidde de organisatie op het pad naar optimaal digitaal samenwerken.

Binnen Vierstroom komen met Zorg Thuis, Hulp Thuis, Veilig Thuis en Verpleeg Thuis vier bedrijven samen die een compleet pakket aan thuiszorg bieden. In de regio Gouda werken 800 zorgexperts aan het bieden van hulp, zorg en service, van huishoudelijke hulp en alarmering tot tijdelijke verzorging en verpleging en verpleeghuiszorg aan huis.

Optimaal digitaal samenwerken

In de zorg is een goede afstemming onmisbaar, bijvoorbeeld over gemaakte afspraken en bij het overdragen van diensten. Om dat optimaal te kunnen doen, is probleemloos digitaal samenwerken belangrijk. Binnen Vierstroom was met de bestaande systemen een goede samenwerking niet meer gegarandeerd. Door de organisatiekennis en vakervaring van Vierstroom en de digitale expertise van I-Experts te combineren werken nu alle zorgmedewerkers soepel en veilig samen in de cloud.

Keuzes maken

Microsoft Office 365 biedt heel veel digitale mogelijkheden om samen te werken, overal en op alle apparaten. Voor Vierstroom betekende dit dat er duidelijkheid moest komen over:

  • Hoe de organisatie de productiviteit, informatiedeling en beveiliging wilde verbeteren zodat iedereen nog beter zijn of haar dagelijkse werkzaamheden kan gaan doen;
  • Wat de prioriteiten waren;
  • Welke tools ook in de toekomst goed aansluiten op wat de organisatie nodig heeft.

Op basis daarvan werd besloten dat nieuwe hard- en software nodig was. Een ingrijpende verandering voor een organisatie waarin het werken met mensen belangrijker is dan het werken met computers.

SharePoint

Door middel van SharePoint, onderdeel van Office 365, kunnen de wijkteams van Vierstroom nu eenvoudig informatie delen en werken zij altijd met de meeste recente versies van bestanden. Doordat de informatie in de cloud staat kunnen zij altijd en overal inloggen. Wij leidden een aantal key-users op, zodat zij op hun beurt weer collega’s konden trainen. Op deze manier kon Vierstroom alle medewerkers geleidelijk meenemen in het verandertraject.

Is Office 365 wat voor jouw organisatie?

Microsoft Office 365 biedt gegarandeerd mogelijkheden die ook jouw organisatie helpen om effectiever, efficiënter en sneller (samen) te werken. Wil je meer weten? Klik dan hier en neem contact met ons op.

Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale Digitale Werkplek

Leer met deze 7 toepasbare stappen je Digitale Werkplek te optimaliseren. 

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI, zo wordt jouw bedrijf datagedreven

De Microsoft Power BI tool is een interactieve, slimme software die het management en je collega’s helpt om de al in het bedrijf aanwezige data, ofwel business intelligence, vanuit verschillende bronnen te analyseren en te verwerken in een begrijpelijk visueel overzicht op interactieve dashboards.

Lees verder »
5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

Het is helaas weer zo ver, de zomer is bijna ten einde en iedereen is weer terug van vakantie. De out-of-office gaat uit, agenda weer aan, tijd om aan de slag te gaan. Jij en je collega’s zijn helemaal uitgerust. Misschien zelfs zo uitgerust dat je niet gelijk in de werkmodus komt. Hoe is dat bij jou? Kom jij weer goed in je werkritme en weet je de juiste prioriteiten te stellen? Met deze tips begin je na de vakantieperiode weer top aan je werk. 

Lees verder »
Succesvol implementeren

Succes met adoptie

Steeds meer organisaties zien het belang in van adoptie. En toch maken we het nog wel eens mee: IT-managers die nieuwe technologie met een ‘big bang’ aanpak ‘over de schutting gooien’. Dat heeft meer weg van installeren dan van implementeren. Met ons groeimodel ondersteunen we organisaties bij de groei van de digitale volwassenheid.

Lees verder »
Scroll naar top