Wat houdt het Microsoft Power Platform in?

Auteur
Jonathan Ouwehand
Datum
15 juli 2021
Functie
Online Marketeer
Inhoudsopgave

Het Microsoft Power Platform bestaat uit vier onderdelen: Power Apps, Power BI, Power Automate en Power Virtual Agents.

Het grote voordeel van het Microsoft Power Platform is dat het automatiseren van bedrijfsprocessen simpel is gemaakt. Met beperkte technische kennis, kun je eenvoudig zelf bedrijfsprocessen automatiseren. 

Alle vier de onderdelen hebben als doel dat je met slechts beperkte ICT-kennis  automatiseringen kunt inrichten die voorheen enkel door ICT’ers uitgevoerd konden worden.

 • Power Apps biedt gebruikers namelijk de mogelijkheid zelf applicaties te ontwikkelen zonder dat je hoeft te kunnen coderen.

   

 • Power BI stelt gebruikers in staat krachtige analyses te draaien en data te visualiseren zonder dat je daarvoor veel technische kennis nodig hebt.

   

 • Power Automate is de automatiseringssoftware van Microsoft en doet wat het belooft: ook als niet-programmeur is het mogelijk processen te automatiseren.

   

 • Power Virtual Agents geeft alle medewerkers de mogelijkheid zelf intelligente chatbots te bouwen.  

Power Apps, Power BI, Power Automate en Power Virtual Agents vormen dus gezamenlijk het no/low-code Microsoft Power Platform.

Een platform waar de gewone medewerker, de ‘Citizen Developer’, in staat wordt gesteld zelf zijn werk efficiënter in te richten en vorm te geven d.m.v. applicaties, analyses, automatiseringen en chatbots. 

Deze blog behandelt de vier onderdelen afzonderlijk met daarbij de mogelijkheden per tool met betrekking tot het gebruikt van het Microsoft Power Platform.  

Leer en lees alles over de 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI:

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Download de gratis whitepaper:
"In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI".

 • Word een datagedreven organisatie: Ontdek hoe je met praktische stappen jouw organisatie transformeert naar een datagedreven cultuur.
 • Verbeter besluitvorming met data: Leer methoden om data effectief te gebruiken voor slimmere, snellere bedrijfsbeslissingen.
 • Ontgrendel de kracht van Microsoft Power BI: Maak kennis met hoe Microsoft Power BI jouw data-analyse en visualisatie naar een hoger niveau tilt.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload

Wat is Power Apps? 

Microsoft Power Apps is een standaard onderdeel van het Office 365 pakket. Het voornaamste voordeel van Power Apps is dat medewerkers zelf maatwerk kunnen leveren. En dat is een groot voordeel.

Standaard apps voldoen namelijk lang niet altijd aan de behoeften van jouw organisatie. Zo kunnen er toepassingen missen. Bij het bouwen van apps hebben medewerkers geen kennis nodig van applicatieontwikkeling of programmeren.

De standaard bouwblokken binnen Power Apps helpt de bouwer daarbij. Zo maakt Power Apps mogelijk dat de Citizen Developer de software gebruikt om zelf bedrijfsapplicaties te bouwen.

Conclusie: Microsoft heeft met de Power Apps het bouwen van applicaties gedemocratiseerd, oftewel: het bouwen van applicaties is gemakkelijk en mogelijk gemaakt voor de massa. 

Power Apps is een gebruiksvriendelijke tool. Toch is het aan te raden je professioneel te bezinnen, eer je gaat beginnen. De vele mogelijkheden van Power Apps kunnen namelijk overweldigend zijn. Wanneer een medewerker direct begint met bouwen is de kans groot dat de behoefte van de gebruiker niet volledig tot zijn recht komt. 

Gevolg: de medewerker zal veel tijd kwijt zijn met herstelwerkzaamheden. Ga daarom eerst met een Microsoft Gold Partner zoals I-Experts in gesprek om beslagen ten ijs te komen. Soms is het een goede oplossing om qua tijd, functionaliteit en kosten het maken van (je eerste) app(s) uit te besteden.

Betrouwbare analyses met Power BI 

Power BI staat voor Power Business Intelligence. Wie Power BI zegt bedoelt natuurlijk een data-gestuurde organisatie. Power BI stelt namelijk jouw organisatie in staat om op basis van betrouwbare analyses beslissingen te nemen. En daarbij is Power BI zeer krachtig en veelzijdig. 

Zo heeft Power BI ingebouwde mogelijkheden voor Artificial Intelligence (AI), honderden data-visualisaties opties en is het nauw te integreren met bijvoorbeeld Excel. Mits je Power BI goed gebruikt kan het een enorme meerwaarde hebben voor jouw organisatie.
 

Het is dus goed mogelijk Power BI te koppelen aan allerlei databronnen. Tevens kun je rapportages goed automatiseren en is Power BI een voor de hand liggende keus wanneer je al met Office 365 werkt. Toch is bij het gebruik van Power BI wel enige kennis en inzicht vereist.

Rapportages kunnen namelijk al snel onbruikbaar worden wanneer medewerkers bijvoorbeeld denken dat alle data relevant is. En dus weergegeven moet worden. I-Experts kan je snel inzicht verschaffen in welke
informatie relevant is en hoe je die optimaal kunt visualiseren. 

Power Automate

Ook Power Automate is standaard aanwezig in elk Microsoft Office 365 pakket en ‘’is een service waarmee je geautomatiseerde werkstromen kunt maken tussen favoriete apps en services.

Voor het synchroniseren van bestanden, het ophalen van meldingen, het verzamelen van gegevens en nog veel meer
, aldus Microsoft. 

Concreet
; doordat je automatiseert werk je dus efficiënter, bespaar je tijd, pak je regie op processen, elimineer je menselijke fouten en kun je gemakkelijker aan (ISO) kwaliteitsnormen voldoen 

Voordat medewerkers zelf gaan automatiseren, is het belangrijk dat de werkprocessen goed in kaart zijn gebracht en tevens optimaal zijn ingericht.

Dat is belangrijk voordat deze werkprocessen
 worden vertaald in werkstromen die geautomatiseerd worden. Immers, als je niet eerst de basis goed op orde hebt, zul je merken dat elke bedrijfsmatige aanpassing in de toekomst ook gevolgen heeft voor jouw geautomatiseerde processen

I-Experts heeft veel ervaring met de implementatie van automatiseringsprojecten en kan je veel vertellen over het juiste plan van aanpak. 

Power Virtual Agents 

Zonder data-wetenschappers, codeerders of ontwikkelaars stelt Power Virtual Agents je in staat krachtige chatbots te bouwen. Dit kan via de geleide grafische interface. Het grootste voordeel voor jouw organisatie is dat deze bots kostenverlagend werken.

Immers, medewerkers houden meer tijd over voor complexe zaken terwijl bots kunnen antwoorden op vragen van medewerkers en klanten. Tevens is dit positief voor de klant-tevredenheid. De chatbot werkt immers 24 uur per dag en is dus altijd bereikbaar. 

De bot kan in verschillende browser gebouwd worden.  

 • De bot wordt gebouwd in de standaard Power Apps-omgeving die is gemaakt tijdens de eerste aanmelding. Uiteraard kan de omgeving ook speciaal naar jouw wensen aangepast worden. Het bouwen van de bot zelf kost zo’n 15 minuten. Vervolgens kun je de bot testen en daarna voltooien.
 • Onderwerpen invoegen.
 • De inhoud van de bot verwerken.
 • De live-gang. I-Experts loopt jou graag eens door dit proces, zodat je het optimale uit alle mogelijkheden haalt. Immers, je kunt zelf veel tijd besteden aan het ontdekken van de tool, of je kunt gebruik maken van al het voorwerk dat wij al gedaan hebben voor jou. 

Wil je jouw organisatie ook laten profiteren van het Microsoft Power Platform? Neem dan contact met ons om nader kennis te maken.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Download de gratis whitepaper:
"In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI".

 • Word een datagedreven organisatie: Ontdek hoe je met praktische stappen jouw organisatie transformeert naar een datagedreven cultuur.
 • Verbeter besluitvorming met data: Leer methoden om data effectief te gebruiken voor slimmere, snellere bedrijfsbeslissingen.
 • Ontgrendel de kracht van Microsoft Power BI: Maak kennis met hoe Microsoft Power BI jouw data-analyse en visualisatie naar een hoger niveau tilt.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload