Cloudificeren

Steeds meer organisaties maken de overstap naar de cloud. En dat is niet voor niets, want werken in de cloud biedt veel voordelen. Alle applicaties zijn online beschikbaar, goed beveiligd en altijd up-to-date. Bovendien maakt de cloud het technisch IT-beheer overbodig. Wij ondersteunen jouw organisatie bij deze digitale transformatie, zodat jij klaar bent voor de toekomst.

Flexibele schaalbaarheid

Overal online werken

Lagere beheerkosten

Mobiel werken is de toekomst

De tijden van uitsluitend op kantoor aan een bureau werken, liggen achter ons. We willen niet alleen privé maar ook zakelijk altijd, overal en via elk apparaat verbonden zijn. Medewerkers de mogelijkheid bieden om overal online te werken heeft allerlei voordelen. Je verbetert de samenwerking en de arbeidsproductiviteit en het werkplezier neemt toe. En daarmee vergroot je het concurrentievermogen, de innovatiekracht en de wendbaarheid van je organisatie.

 

Werken in de cloud

Flexibel en mobiel werken vraagt om een andere inrichting van je digitale werkomgeving en ander IT-beheer. De cloud biedt daarvoor de oplossing. Wij ondersteunen jouw organisatie op twee manieren bij het werken in de cloud:

We kunnen een digitale werkplek voor je inrichten of optimaliseren met behulp van naadloos samenwerkende Microsoft-applicaties, zoals Office 365.

We cloudificeren je bestaande bedrijfsapplicaties, zodat jouw medewerkers altijd en overal toegang hebben tot vertrouwde software. Dit doen we onder meer met het cloudplatform Microsoft Azure.

 

Een volledig digitale werkplek in de cloud

Met een digitale werkplek op basis van Office 365 kun je jouw werkomgeving volledig overbrengen naar de cloudomgeving van Microsoft. Dit biedt onder meer de volgende voordelen:

  • Iedereen heeft met één account altijd en overal toegang tot alle applicaties
  • Alle informatie en applicaties zijn volledig up-to-date.
  • Capaciteit is flexibel op- en af te schalen: je betaalt alleen voor wat je gebruikt.
  • Versies van bestanden worden automatisch gesynchroniseerd.
  • Lokaal bestanden opslaan op verschillende apparaten is verleden tijd.
  • Technisch IT-beheer is niet meer nodig.
  • Bedrijfsgegevens zijn maximaal beschermd.
  • Je bespaart op kosten voor overbodige hardware, software en licenties.
  • De cloud is betrouwbaarder dan on-premises infrastructuur.

De migratie naar de cloud is voor de meeste bedrijven een digitale transformatie waarvoor op verschillende niveaus verandering nodig is. Met onze I-Experts aanpak zorgen wij voor een duidelijk stappenplan en soepele overgang naar digitaal werken in de cloud. Wij adviseren en ondersteunen je in alle fasen van het proces.

 

Cloudificeren van applicaties

Mobiel, online werken houdt in dat je ook je bestaande software en bedrijfsapplicaties in de cloud beschikbaar wilt stellen. Doe je dit niet, dan gaan medewerkers zelf naar andere tools en apps zoeken. Dit soort shadow-IT leidt tot chaos in je IT-beheer en je informatiebeveiliging en dat wil je voorkomen! Daarnaast is het wel zo fijn als je alles op één centrale plek kunt beheren.

Met onze I-Experts aanpak maken wij jouw applicaties en software klaar voor de cloud. Dit kunnen we doen als onderdeel van de implementatie van een digitale werkplek, of als losstaande service. Door het cloudificeren van applicaties kunnen jouw medewerkers gebruikmaken van de vertrouwde software, maar dan op een toekomstbestendige manier!

Wij kunnen iedere bestaande desktop- en webapplicatie cloudbased maken. Het ontwikkelen van nieuwe applicaties voor de cloud is dan niet nodig. Natuurlijk kijken we eerst samen met jou welke applicaties we daadwerkelijk geschikt gaan maken voor de cloud. Mogelijk zijn er binnen jouw digitale werkplek al andere goede oplossingen beschikbaar. Alle software moet uiteindelijk tot doel hebben om samenwerken in jouw organisatie gemakkelijker te maken.

 

Hybride oplossingen

Direct volledig over naar de cloud is niet altijd de beste oplossing. Een cloudmigratie vraag om veel veranderingen in de organisatie, en daarom werkt een gefaseerde overgang vaak beter. De Microsoft-cloud en Microsoft Azure ondersteunen ook je lokale infrastructuur en dat maakt een geleidelijke transitie met hybride cloud-oplossingen mogelijk.

Altijd, overal en op elk apparaat relevante applicaties gebruiken? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Download de whitepaper

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.