Social Intranet: 5 trends en ontwikkelingen voor 2022

Auteur
Jonathan Ouwehand
Datum
24 februari 2022
Functie
Online Marketeer
Inhoudsopgave

Niemand kan natuurlijk de toekomst voorspellen, maar het is wel mogelijk om een tipje van de sluier op te lichten. Dat doen we dan ook graag met dit blog over de trends en ontwikkelingen voor een Social Intranet in 2022. Een Social Intranet is van waarde voor iedere organisatie die medewerkers en teams met elkaar en het bedrijf willen verbinden, met alle positieve gevolgen van dien. Efficiëntere samenwerking, meer data-analyse, gestructureerder documentmanagement en meer leren en opleiden: als we vooruitkijken naar 2022, wat is dan next voor een Social Intranet?

Waarom is een Social Intranet onmisbaar binnen jouw organisatie?​

Je kunt een Social Intranet zien als een online platform en gecentraliseerde hub voor het delen van informatie, ideeën, bestanden en bronnen. Het helpt medewerkers om beter samen te werken en bevordert een open cultuur. De ontwikkeling van het Social Intranet is in de afgelopen jaren gedreven door de toegenomen vraag van bedrijven. Zij willen het delen van informatie efficiënter en aantrekkelijker maken. En dat is niet voor niets.

Een Social Intranet verhoogt het gevoel van onderlinge verbondenheid, bespaart een organisatie kosten en verbetert de algemene prestaties van het bedrijf. Met de juiste oplossing kun je informatie op het juiste moment met de juiste mensen delen en een transparante werkomgeving creëren. Op deze manier wordt het voor medewerkers gemakkelijker om toegang te krijgen tot informatie en met elkaar samen te werken, waardoor zowel de productiviteit als de betrokkenheid bij de organisatie verhoogt.

Dit jaar zien we in totaal tien trends en ontwikkelingen voor het Social Intranet. Download de whitepaper, lees de uitgebreide toelichting op de vijf trends en ontdek de vijf andere ontwikkelingen voor dit jaar.

5 trends en ontwikkelingen voor dit jaar​

Het Social Intranet blijft zich evolueren en is inmiddels getransformeerd tot een zakelijk sociaal medium. En die ontwikkeling staat niet stil. Dit zijn vijf (van de tien) trends en ontwikkelingen voor een Social Intranet in 2022:

Rol voor stimuleren verbinding en betrokkenheid wordt groter

De onzekerheid van corona met meerdere lockdowns heeft zeker impact op hoe en waar we werken. Nieuwe functionaliteiten kenmerken de verbindende rol van een Social Intranet, zoals het delen van persoonlijke updates (waar ben je en waar werk je aan?), het uitzetten van enquêtes, en het opzetten van een digitaal prikbord.

Toename integratie met andere applicaties en systemen

Het Social Intranet wordt meer en meer onderdeel van het ecosysteem aan applicaties en systemen binnen een organisatie. Met een persoonlijk applicatieoverzicht en single sign-on logt iedere medewerker via het intranet maar één keer in om vervolgens toegang te hebben tot de rest van de applicaties.

Meer waardevolle inzichten halen vanuit intranet analytics

Analytics worden nog belangrijker om inzichten te krijgen in welke content relevant is voor welke gebruiker. Doormiddel van deze inzichten kun je informatie beter laten aansluiten bij de behoeften van iedere medewerker.

Het Social Intranet wordt persoonlijker

Met een persoonlijke startpagina creëert de gebruiker een unieke en persoonlijke beleving, waarbij specifieke informatie wordt getoond afhankelijk van functie, locatie en voorkeurstijden.

Vaker integratie met Learning Management Systems (LMS)

Ontwikkelen en opleiden krijgen een prominente plaats binnen de organisatie. De integratie met het Social Intranet stimuleert gepersonaliseerd leren en maakt het starten hiermee laagdrempeliger.

Social Intranet blijft evolueren

Het hele idee van een Social Intranet is om de sociale dialoog, inspiratie, informatiedeling en samenwerking te stimuleren. Hierbij staat de ervaring van de medewerker centraal. Ook in 2022 faciliteert en ondersteunt het online platform medewerkers in hun dagelijkse werkzaamheden en activiteiten. De verschillende trends en ontwikkelingen voor 2022 zullen de verdere ontwikkeling beïnvloeden, evenals de gebruikerservaring, waardoor de best practices van het Social Intranet zich blijven perfectioneren.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Download de gratis whitepaper:
"Dit zijn dé Social Intranet trends van 2023!"

  • Interactief intranet: Ontdek de evolutie naar een interactief platform waar medewerkers samenwerken en content personaliseren.
  • Microsoft Viva: Verken hoe Viva samenwerking en connectiviteit verbetert met tools als Engage en Learning.
  • Mobiele focus en AI: Leer over mobiele toegankelijkheid en AI-integratie voor slimme functies op het intranet.
Naam(Vereist)