Een hecht team levert beter werk. Daarom hebben wij de I-Experts kantoordag

Auteur
Kelly Westra
Datum
27 december 2021
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Een hecht en goed georganiseerd team levert beter werk dan een groep individuen die naar hetzelfde doel toe werken. Daarnaast voelt het simpelweg fantastisch om onderdeel te zijn van een succesvol team dat altijd zijn best doet om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.   

Onze consultants en developers werken veelal op locatie of vanuit huis. Dat betekent dat we eigenlijk bijna nooit het volledige team op kantoor hebben. Collega’s blijven met elkaar in contact via Teams. En we ontmoeten elkaar elke eerste maandag van de maand op de I-Experts kantoordag. En als je denkt dat onze kantoordag op kantoor plaatsvindt, dan heb je het mis. Als office manager bij I-Experts deel ik je graag met je hoe ik onder het motto ‘binden en boeien’ de teamspirit van I-Experts blijf voeden.

De I-Experts kantoordag: kennisdelen en sparren  

Toen ik een jaar geleden bij I-Experts kwam werken, bestond de I-Experts kantoordag uit een ochtendprogramma waarin nieuwtjes en updates werden uitgewisseld. Een demo, een klantcase, iets waar een collega trots op was of tegen aanliep, feedback of advies. Het kwam allemaal voorbij op zo’n ochtend. Na de lunch gingen sommige collega’s in kleinere groepjes zaken verder bespreken of samen aan een project werken.   

Ik miste iets in deze sessies. Aan de locatie, het vliegveld van Teuge, lag het niet.  

Het leek mij gaaf om er keer op keer een verrassingseffect aan te koppelen. Iets wat leerzaam, interessant, sportief, leuk en gezellig is (binden) maar ook iets wat je absoluut niet verwacht. (boeien).  

Een kantoordag moet óók binden en boeien 

De aftrap van de nieuwe kantoordag was in juli 2021 bij recreatieplas Bussloo bij Get Out of the OfficeEen kantoordag met aansluitend een zomerse BBQ veranderde ik in een; I-Experts kantoordag The Summer Edition. Met in de ochtend een verkort programma met bedrijfsupdates en na een verrassende smakelijke lunch een uitdagend en competitief middagprogramma. Met een stapel lange bamboestokken en een grote bos met postelastieken werden de verschillende teams op pad gestuurd. Welk team kan de hoogste bamboe toren bouwen?  

Ja, dan leer je elkaar op een andere manier kennen. We zagen wie er opeens enorm fanatiek blijkt te zijn en volledig voor de winst gaat. En dat we ook creatieve collega’s hebben die een kunstzinnig hoge bamboe toren kunnen bouwen.  

Ik hoopte van harte op zonnig weer want de volgende activiteit kon mijn collega’s weleens een nat pak bezorgen! Suppen op recreatieplas Bussloo! In onze hagelnieuwe I-Experts sportoutfits heb we gepeddeld op surfplanken. Wat een plezier! Met de zon in ons gezicht, lachen, gieren, in het water vallen en weer opstaan. Een heerlijke activiteit die past bij het hele team. Na een frisse douche, roken wij de BBQ al op afstand. Een vrolijke cocktail barman maakte het geheel compleet met alcohol- en alcoholvrije cocktails.  

Na deze succesvolle aftrap was de toon gezet voor de komende kantoordagen: kennis delen, sparren, binden én boeien. Ik vind het daarnaast belangrijk dat het middagprogramma aansluit op de thema’s uit het ochtendprogramma. Zo heb ik de afgelopen maanden verrassende middagprogramma’s georganiseerd, waardoor we als team ook daadwerkelijk nog hechter zijn geworden. Het verrassingseffect en plezier staan daarbij hoog in het vaandel. 

suppen

Teambuilding bij I-Experts  

Tijdens de kantoordag van september hebben we ‘s ochtends onze kernwaarden besproken. Want waar kom jij nu s’ochtends je bed voor uit? Hierbij hebben we ons laten inspireren door de docu van Mustafa Fares Akra, “Van vluchteling naar vechter” waarbij Mustafa als vluchteling uit Syrië met succes in Nederland een bokscarrière heeft opgebouwd. De docu waarin doorzettingsvermogen, kracht en focus de kernwaarden zijn, was een mooi bruggetje naar de boksclinic die ik had geregeld met de Boxing Company Apeldoorn. Even knallen, focus, doorzettingsvermogen en de dekking hoog tijdens dit sportieve event!  

Oktober stond in het teken van De Week van de Vitaliteit met de vitalogen van Breinpiloot. Samen hebben we een verdiepingsslag gemaakt in onze kernwaarden. En daarbij naar onszelf gekeken. Wie ben je, waar staar je voor, waar ben je goed in en hoe vormen wij samen een sterk team?  

De allerlaatste kantoordag van 2021 stond in het teken van een verrassingselement waarbij iedereen uit de comfortzone mocht stappen! Met elkaar hebben we een lied gemaakt over onze kernwaarden. Iedereen deed mee, elke stem is te horen in zang of rap. Het was spannend, maar ook leuk en het resultaat mag er zijn met onze eigen I-Experts Kernwaarden song! 

Voor het nieuwe jaar staat er weer heel veel leuks op de planning. Op 1 januari 2022 bestaat I-Experts 5 jaar, dus ben ik al druk met de voorbereidingen voor weer een verrassend leuke kantoordag en een feestelijk jubileumjaar. Dat wordt weer flink uitpakken! 

 

Een hecht team, daar profiteren onze klanten van 

Zoals je merkt steek ik als office manager bij I-Experts veel tijd en energie in de kantoordagen. Ik vind het oprecht belangrijk om te bouwen aan een hechte groep mensen die het niet alleen leuk vindt om via Teams contact te houden, maar ook in het echt tijd met elkaar door te brengen. Het ene sluit het ander niet uit! Ik merk dat onze kantoordagen collegialiteit en kameraadschap bevorderen en frisse energie in de groep brengen. Bovendien kan een hecht team snel en effectief taken uitvoeren, zelfs onder grote druk. En daar profiteren onze klanten op hun beurt weer van.  

Heb je het gevoel dat jij en je collega’s allemaal op aparte ‘eilandjes’ zitten? Neem dan contact op met het team van I-Experts, we helpen je graag succesvol samen te werken met onze digitale werkoplossingen.  

Mocht je nu denken, daar wil ik ook werken en deelnemen aan al deze inspirerende, uitdagende en leerzame kantoordagen en events. Kom dan eens een kop koffie drinken. Stuur hiervoor je CV + motivatie naar info@i-experts.nl of bel naar 0557998170. En wie weet zien we jou op onze volgende kantoordag!