SharePoint training

Auteur
Jonathan Ouwehand
Datum
20 december 2022
Functie
Online Marketeer
Inhoudsopgave

Kun je direct starten met SharePoint?

Waarschijnlijk gebruiken jij en je collega’s al tijden de producten van Microsoft Office 365. We zijn gewend in zowel ons werk als onze privésituatie dat bestanden en programma’s makkelijk zijn geordend in allerlei mappen via de Windows Verkenner. Tenminste, dat is de bedoeling, maar in de realiteit blijkt dat met een klassieke mappenstructuur het ontzettend lastig is om terug te vinden. Een goede oplossing voor het bedrijfsleven is om te gaan werken via SharePoint. Het allround platform van Microsoft. Maar kun je direct starten met SharePoint of is het nodig om jezelf en je mensen eerst een training te geven?

Wij bij I-Experts zijn van mening dat het handig is om voor het hele bedrijf overgaat op de nieuwe manier van werken, eerst wat trainingen te geven. Want in de praktijk blijkt dat er nog best een leercurve is voordat je iedereen op een goede manier aan het werk krijgt.

Microsoft biedt zelf een aantal trainingen aan, maar deze zijn over het algemeen meer gericht op het ontwikkelen en beheren van SharePoint. Als je aan de slag wilt met de eindgebruikers en hoe zij met SharePoint omgaan, dan is een training voor hen een beter idee. In ons vak noemen we dit thema ‘adoptie’. Het adopteren, of oppakken, van een nieuwe werkwijze is essentieel als je beste resultaten wilt behalen. Dus laat de standaard cursus SharePoint links liggen en richt je op het grote plaatje.

Hoe moet je SharePoint inrichten?

De mogelijkheden van Microsoft SharePoint zijn eindeloos. En dan hebben we het niet alleen over het altijd overal beschikbaar maken van documenten die je nodig hebt voor je dagelijkse werkzaamheden. Maar ook over samenwerken, kennis met elkaar delen én eenvoudig rechten en permissies beheren.

SharePoint kan een uitkomst bieden voor heel veel strubbelingen in je werkprocessen. Maar, het geheim zit in het inrichten van het platform. Iedere nieuwe manier van werken heeft een leercurve. Maar Microsoft Office was ook ooit nieuw, en is nu volledig onderdeel, niemand kan meer zonder.

Neem bij het inrichten van je SharePoint omgeving daarom een specialist in de arm. Naast dat zij de ontwikkelmogelijkheden kennen, zijn zij ook op de hoogte van de juiste governance– en adoptie onderwerpen.

Ze nemen je mee aan het allereerste begin. Samen met jou bepalen ze wie bij welke verschillende documenten, sites en bibliotheken mag. Maar ook hoe processtromen worden ingericht zodat beheer eenvoudig en intuïtief blijft. Onze SharePoint specialisten nemen altijd alle eindgebruikers mee in hun overwegingen. Zo kunnen ze bepalen wie welke trainingen nodig heeft en welke cursussen er nodig zijn om SharePoint tot een succes te maken voor jouw organisatie.

Wat is het voordeel van een SharePoint training?

Het succes van een nieuwe manier van werken is altijd afhankelijk van de manier waarop de eindgebruikers er mee omgaan. Halen zij het beste uit het platform? Of vinden ze mazen en doorgangetjes om hun oude manier van werken overeind te houden?

Door aan het begin van het traject rekening te houden met adoptie en je medewerkers goed te trainen behaal je meer winst op de lange termijn.

SharePoint trainingen kun je op verschillende manieren inrichten. Je kan ervoor kiezen om het klassikaal te doen, of juist via online learning op afstand via digitale middelen zoals Microsoft Teams. Het is wel aan te raden om de training over verschillende dagen te verspreiden, als een soort mini cursus. Zo wordt de meest kennis opgenomen en ben je verzekerd dat de gebruikers hun kennis functioneel kunnen gaan toepassen.

Wat je ook kan doen is een aantal sleutelgebruikers aanwijzen. Bijvoorbeeld twee uit iedere afdeling die wat meer ervaren zijn in computers, en deze eindgebruikers opleiden tot trainers. Zij worden als het ware een soort ambassadeurs voor het nieuwe werken in jouw organisatie, en zijn onder andere verantwoordelijk voor het verspreiden van informatie over het programma. Deze trainers weten dan alle ins en outs van het werken met SharePoint en helpen de andere afdelingsleden met het gebruiken en bewerken van hun SharePoint omgeving.

Op deze manier kunnen je medewerkers het snelst aan de slag met het samenwerken via Microsoft SharePoint, maar ook met het ontwikkelen van content. En je hoeft niet je volledige personeelsbestand een cursus Sharepoint te geven.

Meer informatie over SharePoint training?

Ben je van plan om aan de slag te gaan met het geven van trainingen voor jouw organisatie? Dan is het verstandig om eens te schakelen met de specialisten van I-Experts. Wij hebben alle verschillende expertises in huis. Zo stel je een volledig team samen dat jou helpt om van jouw SharePoint omgeving een succes te maken. Stel je vragen in onze livechat of het contact formulier.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Download de gratis whitepaper:
SharePoint: hét fundament van je bedrijf!

  • Leer hoe SharePoint naadloze samenwerking mogelijk maakt binnen je team, waardoor je projecten efficiënter en effectiever kunt beheren.
  • Ontdek hoe je met SharePoint eenvoudig documenten kunt organiseren, delen en beveiligen, wat leidt tot een beter beheer van je bedrijfsinformatie.
  • Kom te weten hoe je met SharePoint workflows kunt automatiseren en processen kunt verbeteren, wat resulteert in meer productiviteit en minder fouten.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload

SharePoint succes begint hier: download de gratis whitepaper!