Inloggen op SharePoint

Auteur
Kelly Westra
Datum
26 februari 2021
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Hoe moet je inloggen op Microsoft SharePoint?

Wist je dat inloggen op SharePoint voor iedere onderneming anders is? Het is namelijk afhankelijk van de URL waarop jouw SharePoint omgeving te benaderen is. Een makkelijke omweg die voor bijna alle gebruikers geschikt is door te navigeren naar Microsoft365.com en rechtsboven op ‘Login’ of ‘Sign in’ te klikken. Volg hierbij de volgende stappen:

  1. Ga naar de SharePoint-website waarop je wilt inloggen. Dit kan de standaard SharePoint-website van je organisatie zijn of een specifieke site die je hebt gemaakt of waar je toegang tot hebt.
  2. Klik op de knop “Inloggen” in de bovenste rechterhoek van de website.
  3. Voer je e-mailadres in en klik op “Volgende”.
  4. Voer je wachtwoord in en klik op “Inloggen”.

Als je ingelogd bent staan er rechtsboven een aantal stipjes, klik daarop en selecteer SharePoint. En voilà! Je bent op de SharePoint van jouw organisatie. Sla hem gelijk even op als snelkoppeling in je browser of je bureaublad. Hoef je de volgende keer niet meer te zoeken!

 

Eenvoudige Stappen voor SharePoint Wachtwoordherstel

Als je het wachtwoord voor je SharePoint-account vergeten bent, volg dan de eenvoudige stappen voor wachtwoordherstel. Dit proces kan variëren afhankelijk van je organisatie-instellingen, maar meestal omvat het het invoeren van je gebruikersnaam en het volgen van de instructies die naar je e-mailadres worden gestuurd. Zorg ervoor dat je een sterk, uniek wachtwoord kiest om je account veilig te houden.

Navigeren in verschillende SharePoint versies

SharePoint kent verschillende versies, zoals SharePoint Online en SharePoint Server. Afhankelijk van welke versie je organisatie gebruikt, kan de toegang en interface verschillen. Controleer bij je IT-afdeling welke versie wordt gebruikt en of er specifieke inlogprocedures of -instellingen zijn die je moet volgen.

Slim SharePoint beheren: organiseer je bookmarks effectief

Een handige tip voor het opslaan van je Microsoft SharePoint omgeving in je bookmarks is het gebruik van een logische en consistente naamgeving. Als je meerdere SharePoint sites hebt, zorg dan dat de naam van elke bookmark duidelijk de inhoud of het doel van de site weerspiegelt. Bijvoorbeeld, als je een SharePoint site hebt voor projectmanagement, noem de bookmark dan “SharePoint – Projectmanagement”. Dit maakt het veel makkelijker om snel de juiste site te vinden in je lijst met bookmarks. Vergeet ook niet regelmatig je bookmarks te organiseren en oude links die je niet meer gebruikt te verwijderen. Dit houdt je bookmark lijst overzichtelijk en efficiënt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft SharePoint? Download dan onze gratis whitepaper:
SharePoint: Het fundament van je bedrijf.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van SharePoint of ben je benieuwd wat het kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met een van onze experts, of stel je vraag in onze livechat.

Download de gratis whitepaper:
SharePoint: hét fundament van je bedrijf!

  • Maximaliseer productiviteit met SharePoint: Ontdek hoe SharePoint je helpt de productiviteit te verhogen door gestroomlijnde samenwerking en effectief documentbeheer.
  • Haal meer uit Microsoft 365: Leer hoe de integratie van SharePoint met Microsoft 365 naadloze samenwerking en communicatie binnen je team mogelijk maakt.
  • Verhoog je bedrijfsveiligheid: Ervaar hoe SharePoint je bedrijfsgegevens beschermt en tegelijkertijd zorgt voor naleving van de regelgeving, waardoor je organisatie veiliger en compliant wordt.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

SharePoint succes begint hier: download de gratis whitepaper!