De 5 grootste voordelen van Azure Virtual Desktop

Auteur
Kelly Westra
Datum
28 februari 2024
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

In onze dynamische wereld is flexibiliteit cruciaal. Thuis, op kantoor, of onderweg: overal moet je productief kunnen zijn. Azure Virtual Desktop (AVD) maakt dit mogelijk. Deze innovatieve dienst van Microsoft brengt je computer en favoriete programma’s naar de cloud, toegankelijk vanaf elk apparaat.

Stel je voor: al je benodigdheden, naadloos beschikbaar via internet. Geen zorgen over hardware of software, enkel de kracht van flexibiliteit en connectiviteit. AVD maakt werken eenvoudiger, veiliger en flexibeler, perfect afgestemd op de moderne werknemer.

Benieuwd naar de voordelen? Ontdek in deze blog de 5 grootste voordelen van Azure Virtual Desktop en ervaar de kracht van werken in de cloud.

1. Kostenbesparing en efficiëntie: 

In een tijdperk van toenemende focus op kostenbeheersing en efficiëntie biedt Azure Virtual Desktop een baanbrekende oplossing. Je bespaart fors op IT-kosten en stroomlijnt je werkprocessen door te migreren naar de cloud. AVD elimineert de noodzaak voor dure hardware-investeringen in servers en workstations. In plaats daarvan betaal je enkel voor de resources die je daadwerkelijk gebruikt.

Deze verschuiving naar een op-gebruik-gebaseerd model brengt tal van voordelen met zich mee:

 • Flexibele budgettering: IT-budgetten worden flexibeler, waardoor organisaties makkelijker kunnen inspelen op veranderende behoeften.
 • Betere kostenbeheersing: Nauwkeurige kostenvoorspellingen en transparantere facturering bevorderen een efficiëntere financiële planning.
 • Focus op innovatie: Door te besparen op hardwarekosten, komt er ruimte vrij om te investeren in groei en innovatieve IT-oplossingen.

Zo maakt AVD kostenbesparing mogelijk. Het stroomlijnt workflows, verbetert de beveiliging en stimuleert een flexibele werkomgeving.

2. Toegankelijk en apparaatonafhankelijk werken. 

Naast de uitstekende toegankelijkheid en het gemak van apparaatonafhankelijk werken met Azure Virtual Desktop (AVD), is de integratie met Microsoft 365 een ware game changer. Deze integratie zorgt ervoor dat je moeiteloos toegang hebt tot essentiële Office-applicaties zoals Word, Excel en Outlook, net alsof je op je eigen computer werkt. Maar AVD gaat nog een stap verder, vooral op het gebied van communicatie en samenwerking, en onderscheidt zich daarmee duidelijk van andere oplossingen zoals Citrix en traditionele VDI-systemen.

Een van de meest opvallende voordelen is hoe AVD de uitdagingen van videovergaderingen aanpakt. In tegenstelling tot Citrix en traditionele VDI, waar videoconferenties vaak haperen, biedt AVD een vlekkeloze ervaring voor videovergaderingen via Microsoft Teams en andere vergaderapps. Dit betekent dat wanneer je teamleden Teams gebruiken voor communicatie via AVD, ze kunnen rekenen op heldere, vloeiende en onderbrekingsvrije gesprekken. Deze soepele videocommunicatie, gecombineerd met de diepe integratie met Microsoft 365, stelt jouw team in staat om efficiënt samen te werken, bestanden te delen en gezamenlijk aan documenten te werken, ongeacht hun fysieke locatie. Dit alles zonder de technische beperkingen en frustraties die vaak voorkomen bij andere virtuele desktopoplossingen.

3. Verbeterde beveiliging en compliance

Beveiliging is belangrijker dan ooit. Cyberdreigingen worden steeds geavanceerder, en gevoelige data en applicaties moeten optimaal beschermd worden. Azure Virtual Desktop biedt een significante verbetering op het gebied van beveiliging en compliance.

Hoe? AVD is uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals:

 • Multi-factor authenticatie (MFA): Verifieer je identiteit met meer dan alleen een wachtwoord. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe en helpt je te beschermen tegen hackers.
 • Geavanceerde bedreigingsdetectie: AVD detecteert en blokkeert proactief verdachte activiteiten, waardoor je data en applicaties veilig blijven.
 • Encryptie: Alle data opgeslagen in AVD is versleuteld, zowel in transit als in rust. Dit zorgt ervoor dat je data zelfs bij een datalek niet kan worden misbruikt.

Naleving van regelgeving

AVD helpt je ook om te voldoen aan de strengste industrienormen en regelgeving. De infrastructuur van Microsoft Azure, waarop AVD draait, wordt voortdurend gecontroleerd en bijgewerkt om te voldoen aan de nieuwste beveiligingsstandaarden.

De voordelen van AVD op het gebied van beveiliging en compliance:

 • Betere bescherming van gevoelige data en applicaties.
 • Eenvoudiger naleving van regelgeving.
 • Minder risico op datalekken en cyberaanvallen.
 • Een veilige en betrouwbare werkomgeving.

4.Een toekomstbestendige en innovatieve oplossing met Azure Virtual Desktop.

AVD onderscheidt zich niet alleen door de voordelen die het nu biedt, maar ook door zijn focus op de toekomst en zijn vermogen om te innoveren. Microsoft zet zich in om AVD voortdurend te voorzien van de nieuwste technologische ontwikkelingen en beveiligingsupdates. Zo ben je altijd verzekerd van een state-of-the-art en veilige virtuele desktopervaring.

AVD is flexibel en past zich aan jouw veranderende behoeften aan. Of het nu gaat om nieuwe software, uitbreiding naar nieuwe markten of veranderingen in werkmodellen, AVD groeit met je mee. Je investeert dus in een oplossing die niet alleen nu waarde biedt, maar ook in de toekomst relevant blijft.

Met AVD ben je klaar voor elke uitdaging. De oplossing voorziet je organisatie van de tools om te blijven innoveren en groeien. Kies voor AVD en ga met vertrouwen de toekomst tegemoet.

Enkele voordelen van AVD op een rijtje:

 • Toekomstbestendig: AVD wordt continu doorontwikkeld met de nieuwste technologieën en beveiligingsupdates.
 • Flexibel: AVD past zich aan jouw veranderende behoeften aan, ongeacht de software, markt of werkmodellen die je gebruikt.
 • Innovatief: AVD helpt je organisatie te innoveren en te groeien met geavanceerde tools en functies.
 • Veilig: AVD biedt een state-of-the-art beveiligingsomgeving voor jouw virtuele desktops.

5. Uitgebreide ondersteuning voor een optimale AVD-ervaring

Naast de technische voordelen van Azure Virtual Desktop (AVD) biedt I-Experts ook uitgebreide ondersteuning en een dynamische community. AVD-gebruikers krijgen toegang tot:

 • Kennis en hulpmiddelen: I-Experts biedt uitgebreide documentatie, educatieve trainingen en responsieve klantenservice.
 • Ondersteuning door experts: Ons team van specialisten staat klaar om u te helpen bij het implementeren, beheren en optimaliseren van uw AVD-omgeving.
 • Dynamische community: Deel kennis en ervaringen met andere AVD-gebruikers in onze community.

Ben je klaar om de toekomst van werk te omarmen?

Met Azure Virtual Desktop ervaar je ongekende flexibiliteit, mobiliteit en veiligheid. I-Experts helpt je graag de voordelen van AVD te ontsluiten met een gratis adviesgesprek.

Tijdens dit gesprek:

 • Verkennen we samen jouw behoeften: Wat zijn je IT-doelstellingen? Hoe wil je je medewerkers empoweren?
 • Duiken we in de kracht van AVD: Ontdek de voordelen van een virtuele desktopomgeving, van verhoogde productiviteit tot verlaagde kosten.
 • Bepaal je de beste implementatiestrategie: We bespreken de verschillende opties en helpen je de perfecte oplossing te vinden voor jouw organisatie.
 • Krijg je een helder beeld van de kosten en baten: We maken een transparante rekening, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Waarom I-Experts?

 • Jarenlange ervaring met Azure en AVD: Ons team van gecertificeerde specialisten staat klaar om je te gidsen.
 • Klantgerichte aanpak: We luisteren naar jouw wensen en ontwerpen een oplossing die perfect aansluit op jouw behoeften.
 • Bewezen track record: We hebben al talloze organisaties succesvol geholpen de overstap te maken naar AVD.

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis adviesgesprek en zet de eerste stap naar een toekomstgerichte werkplek!

Klaar om te beginnen?
Een gratis adviesgesprek boek je al in 1 minuut