Alles over Power Apps

Auteur
Kelly Westra
Datum
24 oktober 2022
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Niet afhankelijk zijn van apps van derden, maar zelf op een laagdrempelige manier je zakelijke software in elkaar zetten. Klinkt een beetje als een utopie, toch? Met behulp van Power Apps is niets minder waar. Microsoft ontwikkelde Microsoft Power Apps als oplossing voor het ontwikkelen van no-code en low-code zakelijke apps zonder dat je daar professionele ontwikkelaars bij nodig hebt.

Wat kun je met Power Apps?

Zelf applicaties bouwen? Onbegonnen werk. Wat kun je dan met die apps? Met Power Apps kun je applicaties ontwikkelen die bijvoorbeeld bedrijfsprocessen digitaliseren zodat ze slim, efficiënt en geautomatiseerd worden.

Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsapp die de voorraad van een artikel in de gaten houdt en automatisch nieuwe inkoopt bij uw leverancier wanneer de voorraad een ondergrens bereikt. Of een app met digitale formulieren waarmee jouw collega’s eenvoudig hun kosten kunnen declareren.

Power Apps is om de ontwikkelkracht in de handen van de werknemers te leggen. Jouw mensen weten namelijk het beste hoe de hazen lopen binnen het bedrijf. Zij zijn dagelijks bezig met alle processen, en hebben de beste ideeën over hoe zij efficiënter kunnen gaan werken.

Download de gratis whitepaper:
"Zo wordt je business een gestroomlijnde machine".

 • 'Maximaliseer werkrendement bij personeelstekort: Leer klantresultaten behalen met minder personeel, zelfs in schaarse arbeidstijden.
 • Krachtige eigen apps voor je bedrijfsprocessen: Leer aangepaste apps maken die passen bij je bedrijfsbehoeften, zonder te settelen voor standaardoplossingen.
 • Slim werken: automatisering en efficiëntie: Ontdek de focus op mobiele toegankelijkheid en AI-integratie voor een verbeterde intranetgebruikerservaring.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Op kantoor of onderweg, altijd gebruiksgemak

De apps die je maakt in Power Apps zijn net als de andere applicaties binnen het Microsoft 365 platform vanaf bijna alle devices beschikbaar. Met je laptop of computer op kantoor, of remote via mobiel en tablet. Het werkt zelfs wanneer er verschillende besturingssystemen worden gebruikt zoals Apple of Windows.

Power Apps in het volledige Microsoft Power Platform

Power Apps op zichzelf zijn al ontzettend krachtig, maar je boekt pas echt resultaten door de connectors en automatiseringsmogelijkheden van het Microsoft Power Platform te combineren. Het Microsoft power platform bestaat uit:

 • Power Apps – Verander ideeën in bedrijfsoplossingen door zelf aangepaste zakelijke apps te ontwikkelen die je helpen met efficiënter werken.
 • Power Automate – Geef je business en productiviteit een boost door iedereen de mogelijkheid te bieden om bedrijfsprocessen te automatiseren.
 • Power BI – Maak geïnformeerde datagedreven beslissingen door je eigen data en data uit externe apps inzichtelijk te maken op interactieve dashboards.
 • Power Pages – Snel websites met weinig of zonder code bouwen om belangrijke service en informatie te bieden aan jouw klanten.
 • Power Virtual Agents – Zelf chatbots ontwerpen om in gespreksvorm antwoord te geven op de vragen van je medewerkers of je klanten.
Power Platform

Waarom zou je Power Apps inzetten?

Van hoeveel andere applicaties is jouw bedrijf afhankelijk? Voor veel bedrijfsprocessen zijn er al bestaande digitale middelen. Maar door het proces in verschillende applicaties te gieten voeg je onnodige stappen toe en duurt het langer om alle benodigde taken uit te voeren. Niet heel gebruiksvriendelijk.

Met een Power App is er veel mogelijk. Op basis van kant-en-klare sjablonen of door vanaf scratch een app te ontwerpen, kun je functionaliteiten en taken combineren, verbinding maken tussen andere gegevensbronnen en acties automatiseren. Zo krijgt je werk flow, worden er minder fouten gemaakt en staat alles veilig in de Cloud.

Geen papieren formulieren meer, maar een slimme app. Jouw gemaakte Power App koppel je ook aan Power Automate waarin je automatisering kan configureren. En zo lopen bedrijfsprocessen soepel en eenvoudig, zonder dat je daar bij stil hoeft te staan.

Zelf je Power Apps bouwen

Kan iedereen dan maar zo een app in elkaar zetten? Power Apps biedt je wel de tools. Maar het is belangrijk te onthouden dat dat veel tijd kan kosten. Vooral wanneer je niet precies weet hoe je de juiste verbinding moet maken met gegevensbronnen. Of niet weet wat de uimogelijkheden zijn van Power Apps.

Dat je er in een korte tijd veel mogelijk is bewijzen we bij I-Experts met onze app-in-1-dag service. Een gecertificeerde consultant van I-Experts komt bij je langs om samen met jou de app te bedenken en te ontwikkelen. Met onze grondige kennis van Microsoft weten wij precies welke oplossing het beste is voor jouw bedrijfsproces en hoe je dit zo handig mogelijk kunt inrichten. We bepalen welke informatie van belang is, welke data verzameld moet worden, welke handelingen geautomatiseerd kunnen worden en hoe we de werkwijze zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen maken.

Zelf een applicatie bouwen

Wanneer kun je aan de slag met Power Apps?

Hoogstwaarschijnlijk heeft jouw onderneming al een Microsoft 365 abonnement, grote kans dat je daarom binnen jouw licenties al de mogelijkheid hebt om je eigen app te maken.Gebruikt jouw organisatie al een intranet? Dan kun je de voor jouw gemaakte power apps ook integreren binnen je SharePoint omgeving. Bijvoorbeeld een eenvoudige app om verlof dagen aan te vragen op de persoonlijke homepage van jouw werknemers. Door de integratie kunnen zij daar alle benodigde data invullen, en door Power Automate komt de aanvraag direct binnen bij de persoon die daar toestemming voor kan geven. Gebruiksgemak voor je medewerkers, en jij hebt alle benodigde data op de juiste plek.

Power Apps maken met I-Experts

Wil jij processen binnen jouw organisatie gaan automatiseren en eenvoudig een eigen app maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak dan gebruik van de ervaring en kennis van onze Power Apps experts. Zij adviseren zodat je de oplossing op maat krijgt voor jouw situatie en maximaal van de voordelen kunt profiteren.  

Interesse naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Mail naar info@i-experts.nl of start een chat rechtsonder op deze website.

Download de gratis whitepaper:
"Zo wordt je business een gestroomlijnde machine".

 • 'Maximaliseer werkrendement bij personeelstekort: Leer klantresultaten behalen met minder personeel, zelfs in schaarse arbeidstijden.
 • Krachtige eigen apps voor je bedrijfsprocessen: Leer aangepaste apps maken die passen bij je bedrijfsbehoeften, zonder te settelen voor standaardoplossingen.
 • Slim werken: automatisering en efficiëntie: Ontdek de focus op mobiele toegankelijkheid en AI-integratie voor een verbeterde intranetgebruikerservaring.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts