5 problemen die Power Apps oplost

Auteur
Kelly Westra
Datum
24 oktober 2022
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Is Power Apps inzetten een oplossing voor jouw onderneming? Je kan het zo gek niet bedenken en het is mogelijk om te digitaliseren en automatiseren via Microsoft Power Apps. En natuurlijk de andere onderdelen van het volledige Microsoft Power Platform. Maak je eigen zakelijke apps en reduceer de kans op fouten, elimineer de behoefte aan papier en andere externe applicaties binnen jouw onderneming.

Zie jij door de vele functionaliteiten het bos niet meer? Om je een inzicht te geven in verschillende casussen, hebben we in dit blog vijf business cases met de daar bijbehorende Power Apps oplossing voor je op een rij gezet.

Powers Apps in het kort

Microsoft Power Apps biedt organisaties zelf de mogelijkheid om een zakelijke app te maken. Door middel van integratie met de andere applicaties binnen het Power Platform kunnen hiermee bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Deze apps brengen efficiëntie en gebruiksgemak voor jouw medewerkers. Wil je meer weten over de mogelijkheden van het Power Platform en Power Apps? Lees er meer over in dit blog: “Alles over Power Apps

Download de gratis whitepaper:
"Zo wordt je business een gestroomlijnde machine".

  • 'Maximaliseer werkrendement bij personeelstekort: Leer klantresultaten behalen met minder personeel, zelfs in schaarse arbeidstijden.
  • Krachtige eigen apps voor je bedrijfsprocessen: Leer aangepaste apps maken die passen bij je bedrijfsbehoeften, zonder te settelen voor standaardoplossingen.
  • Slim werken: automatisering en efficiëntie: Ontdek de focus op mobiele toegankelijkheid en AI-integratie voor een verbeterde intranetgebruikerservaring.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Een Power App voor nieuwe medewerkers

Bedrijf A heeft vijf vestigingen verspreid over het land. Het bedrijf groeit zo hard dat er bijna iedere week wel ergens een nieuwe medewerker start. Het is voor de HR-afdeling niet meer bij te benen om voor iedere nieuwe medewerker fysiek aanwezig te zijn, hen wegwijs te maken in de belangrijkste processen van de onderneming, belangrijke gegevens te verzamelen en hen gelijk welkom te laten voelen in hun nieuwe team. Maar je wil wel dat nieuwe medewerkers een goede start hebben.

Met een in Power Apps gemaakte maatwerk app maak je het voor jou én de nieuwe medewerkers een stuk makkelijker. Met een duidelijk overzicht van openstaande taken die ze via de app doorlopen om hun ‘onboarding’ te starten wordt iedere afdeling voorzien van de juiste gegevens. Bijvoorbeeld door het invullen van digitale formulieren,

Jouw nieuwe collega een goede start. Administratie en HR de juiste ingevulde formulieren om alles achter de schermen te regelen.

Bonnetje hier, bonnetje daar? Declaratie-app!

Standaard maakt de finance-afdeling 1 keer per week ruimte in hun drukke agenda om de declaraties van de medewerkers te verwerken. Het bakje vol met formulieren met daaraan geniete bonnetjes puilt regelmatig uit. Bonnen raken kwijt, beschadigd of zijn sowieso slecht leesbaar. Daarnaast levert het veel herhalend werk op. Het boekhoudsysteem is namelijk al wel volledig gedigitaliseerd.

Een declaratie-app biedt uitkomst voor dit probleem. De collega’s maken eenvoudig een foto van hun bon, of screenshot van hun afschrift en dienen deze in via de app. Bedragen worden gelijk goed ingevoerd, doorgestuurd naar de persoon die goedkeuring moet verlenen voor de declaratie en binnen no-time staat alles juist geregistreerd én weet de collega dat zij niet lang op hun declaratie hoeven te wachten.

Klaar voor de toekomst met de Kantoor 2.0-app

Sinds de pandemie is de manier waarop het kantoor gezien en gebruikt wordt flink veranderd. Het is niet meer alleen de plek waar je komt om te werken, want dat kan bij veel bedrijven ook gewoon thuis. Het kantoor is de plek waar je naartoe gaat om je collega’s te ontmoeten, afspraken te houden en samen te werken.

Dan is niets vervelender dan ’s ochtends de trek naar het kantoor maken om er vervolgens achter te komen dat er helemaal geen werkplek beschikbaar is voor jou. Of dat alle meeting rooms de hele dag volgepland staan. Zo verlies je kostbare tijd die je ook ergens anders voor had kunnen gebruiken.

Met een Power App wordt jouw kantoor een ‘kantoor 2.0’. Je boekt makkelijk je werkplek in, als het even kan naast die collega waar je graag mee samenwerkt, maar dat is eenvoudig te zien via de plattegrond. Daarnaast kun je direct vanuit de app een overleg- of meetingruimte reserveren, om effectief samen met jouw projectgroep te brainstormen of samen te werken.

Nooit meer achter de urenbriefjes aan door de urenstaten-app

Voorbij is de tijd van urenbriefjes die (te laat) worden ingeleverd bij de administratie. Teams op kantoor én onderweg dienen makkelijk hun gemaakte uren in via een Power App. Je ziet in één oogopslag welke urenstaten er nog ontbreken. En vergeet je je digitale urenbriefje in te leveren, dan krijg je een reminder op je mobiele telefoon of via de e-mail. Door de vast gedefinieerde velden wordt de kans op fouten wordt drastisch verkleind of misschien zelfs volledig geëlimineerd voor jouw organisatie.

De urenregistratie-app is overigens ook te koppelen met een ander programma, zodat gelijk de juiste uren gekoppeld worden aan het bijbehorende project. Dat scheelt weer uitzoekwerk bij het opstellen van facturen of het bijhouden van projectadministratie!

Terugbelverzoeken-app

De telefoon rinkelt de hele dag achter elkaar door. Je kan niet altijd opnemen. Maar als je collega het telefoontje voor je overneemt en de gegevens van de beller noteert en doorgeeft kan er nog wel eens wat informatie verloren gaan.

Ontwerp een appje dat je naadloos laat integreren binnen Microsoft Teams. Degene die de telefoon aanneemt verzamelt direct digitaal de gegevens van de beller en het terugbelverzoek komt bij de juiste persoon in zijn of haar inbox. Het is uit het hoofd en van het notitieblok van degene die de telefoon beantwoorde, de beller hoeft niet te lang te wachten op het belletje terug, en de ontvanger van het verzoek heeft een handig digitaal overzicht van de verzoeken die nog open staan. Makkelijk toch?

Kun je automatiseren?

Wil jij aan de slag met de automatisering en versimpeling van processen binnen jouw onderneming? Maar weet je niet goed waar te beginnen? In onze whitepaper ‘Zo wordt je business een gestroomlijnde machine’ leggen wij je haarfijn uit hoe jouw organisatie een goed geoliede machine wordt met behulp van de mogelijkheden rondom Power Apps.

Wat is er nog meer te automatiseren?

Deze vijf voorbeelden zijn de eerste stappen die je kunt nemen om bedrijfsprocessen te automatiseren en digitaliseren om zo efficiënter werken mogelijk te maken. Maar grote kans dat er nog veel meer uit te halen valt voor jouw organisatie. We laten je graag zien welke kansen onder andere Powers Apps biedt om verder te groeien in de digitale volwassenheid van jouw organisatie.

Onze specialisten gaan met jou om tafel tijdens de Business Automation Workshop. We spreken jouw volledige business door en analyseren zo welke processen er zijn en hoe jij en je medewerkers snel deze van hogere kwaliteit kunnen maken. Met welke apps en automatisering is er voor jou directe winst te behalen? We laten het je zien, en werken samen met jou een concreet concept uit met onze App-in-1-dag service!

Tot slot: gelijk aan de slag met Power Apps

Is het niet ontzettend kostbaar om zelf zakelijke apps te ontwikkelen? Kan iedereen zomaar aan de slag met Power Apps? Met een standaard Microsoft 365 licentie voor bedrijven kun je al zelf gaan ontwikkelen met Power Apps en de andere telgen in het Power Platform, zoals Power BI en Power Automate. Volgens Microsoft heeft iedereen de kracht om zelf apps te bouwen, en ze hebben een aantal kant en klare sjablonen beschikbaar gesteld waar je direct een applicatie mee kan ontwikkelen. Maar… wil je een wat complexere app met allerlei slimmigheden bouwen, dan kan dat toch een flinke uitdaging zijn. Met behulp van een van onze professionele ontwikkelaars kom je er sowieso.

Samen met jou maken we een zakelijke app die naadloos aansluit bij de behoeften van jouw organisatie, en de bestaande digitale middelen. Zo kunnen we met de honderden connectoren verbinding maken.

Download de gratis whitepaper:
"Zo wordt je business een gestroomlijnde machine".

  • 'Maximaliseer werkrendement bij personeelstekort: Leer klantresultaten behalen met minder personeel, zelfs in schaarse arbeidstijden.
  • Krachtige eigen apps voor je bedrijfsprocessen: Leer aangepaste apps maken die passen bij je bedrijfsbehoeften, zonder te settelen voor standaardoplossingen.
  • Slim werken: automatisering en efficiëntie: Ontdek de focus op mobiele toegankelijkheid en AI-integratie voor een verbeterde intranetgebruikerservaring.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts