Governance Workshop voor een veilige én duurzame Microsoft 365 omgeving

Auteur
Jonathan Ouwehand
Datum
17 mei 2022
Functie
Online Marketeer
Inhoudsopgave

Ons vorige blog ging over de 6 voordelen van een Governance Plan voor je Microsoft 365 platform. Wil je hulp bij het opstellen van zo’n Plan? Dat kan! Wij komen graag naar je toe om hierover een workshop te geven. Samen met onze gespecialiseerde consultants bespreken we dan alle stappen. Het eindresultaat is een Governance Plan, specifiek voor jouw organisatie. In dit blog vertellen we je er meer over.

We starten de workshop met een kennissessie. Daarbij leggen we je het belang van Governance uit. Wat de voordelen ervan zijn. En welke risico’s je loopt als je dit niet goed regelt. Na deze introductie ga je aan de slag. Met onze experts doorloop je een checklist met settings van het Microsoft 365 Cloud platform. Daarbij kun je zelf bepalen welke rollen en rechten je aan gebruikers toekent. Wij letten erop of dit op een doordachte en veilige manier gebeurt. Je wilt natuurlijk niet dat je per ongeluk informatie met de verkeerde personen deelt.

Meld je aan voor de Governance Workshop

Zet ook de stap naar een gestructureerde Microsoft 365 omgeving en vraag nu onze Governance Workshop aan
Vul je gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Veilige en vertrouwde omgeving

De workshop vindt plaats bij jou op kantoor. Tijdens deze workshop ga je je Microsoft 365 Cloud platform specifiek voor jouw organisatie inrichten. Vanwege de privacy en veiligheid kan dat alleen met een groep mensen van je eigen organisatie. Je werkt dus samen met een aantal collega’s in je vertrouwde omgeving aan je Governance Plan. De workshop is vooral geschikt voor relevante stakeholders. Zowel van ICT als de business. Per workshop is er plaats voor minimaal twee tot maximaal acht deelnemers. Enige kennis van ICT en management is wenselijk om te kunnen beslissen over de rechten en toegang tot je Microsoft 365 omgeving.

Mogelijkheden van Microsoft 365

Gespecialiseerde consultants van I-Experts verzorgen deze workshop. Zij hebben uitvoerige kennis van alle mogelijkheden van Microsoft 365. En ze weten precies welke consequenties bepaalde instellingen hebben voor je veiligheid, zodat je datalekken kunt voorkomen. Ook leggen ze je uit hoe je aan alle wetten en regels kunt voldoen, zoals de AVG. Daarbij letten ze ook op de gebruikersvriendelijkheid. Iedereen binnen en buiten je organisatie wil natuurlijk prettig en efficiënt samenwerken.

Duurzaam inrichten

Onze experts weten hoe dit platform past binnen de visie van Microsoft. Ze houden rekening met andere systemen en applicaties in je organisatie. Ook zijn ze op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen van Microsoft (de roadmap). In het Governance Plan maak je keuzes over hoe je het fundament van het platform inricht. Bijvoorbeeld voor welke indeling je kiest. En in welke kanalen je bepaalde onderwerpen, afdelingen en projecten onderbrengt. Zodat alle gebruikers alle informatie snel kunnen vinden. Nu en in de toekomst. Kortom: we helpen je om het platform duurzaam in te richten.

Het eindresultaat: een dynamisch Governance Plan

Het eindresultaat van de workshop is je eigen Governance Plan. Dit is een dynamisch document. Als dat nodig is, kun je er later zelf aanpassingen in aanbrengen. Bijvoorbeeld als er nieuwe medewerkers van het Microsoft 365 platform gebruik gaan maken. Of als je iemand andere rechten wil geven, of een andere rol wil toekennen. Het Plan geeft je daarbij houvast. Ook is het een naslagwerk, waarin je alle gemaakte keuzes documenteert.

Adoptie

Tijdens het maken van je Governance Plan, heb je spelregels en richtlijnen opgesteld. Hierna volgt de Adoptie. In deze fase zorg je ervoor dat iedereen in je organisatie de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk opvolgt. In de praktijk blijkt dat een Governance Plan zorgt voor een soepele uitrol, soepel beheer en soepele Adoptie. Het geeft gebruikers duidelijkheid en handvatten. Het schept rust en zekerheid, omdat je voorkomt dat informatie lekt. Je weet ook zeker dat je de privacy niet schendt. Bijvoorbeeld omdat je persoonsgegevens per ongeluk langer bewaart dan wettelijk is toegestaan. Daarom is het ook goed als medewerkers die zich met Governance en Adoptie bezighouden, vanaf het begin aan tafel zitten. En samen aan de Governance Workshop deelnemen. Zo creëer je maximaal draagvlak!

Geínteresseerd in de Governance Workshop? Meld je aan! Heb je nog vragen over de mogelijkheden van de Workshop? Neem contact met ons op via de LiveChat.