Versterk je HR-beleid met een datagedreven aanpak

Auteur
Kelly Westra
Datum
23 maart 2023
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Als HR-afdeling heb je misschien wel de belangrijkste taak in de hele organisatie, je draagt namelijk de verantwoordelijkheid voor het menselijke kapitaal. Om hierin effectief, proactief en accuraat te zijn heb je inzicht nodig. Inzicht die je eenvoudig op de hoogte brengt van statistieken, signalen afgeeft voor aankomende acties en taken en je met een paar drukken op de knop de rapportages geeft waar de directie op zit te wachten.

Hoe zorg jij ervoor dat je bij dit inzicht komt? Business intelligence.

Waarom is inzicht en statistiek belangrijk voor HR?

Business Intelligence is echt niet alleen relevant voor de cijfers van de financiële afdeling. Business Intelligence en de daar bijbehorende dashboards kunnen waarde creëren voor alle afdelingen, dus ook voor HR.

Alle data van nieuwe en bestaande medewerkers staat verdeeld over verschillende systemen, en jouw taak is deze verzamelen en bundelen in duidelijk overzicht. Het werkt, maar het is reactief. Wanneer je echt door wilt ontwikkelen en een adviserende rol richting het management wil aannemen, dan zul je meer reactief moeten werken.

Met het juiste inzicht hebben jij en je collega HR-professionals de vaardigheid om op strategisch niveau bij te dragen aan de resource-planning van het bedrijf. Je identificeert trends en weet problemen op te lossen voordat ze ernstigere vormen aannemen.

Zo zet je Business Intelligence in voor een datagedreven HR beleid

In je HR-dashboard breng je alle gegevens van sollicitanten samen. Niet alleen de persoonlijke gegevens van de kandidaten, maar ook data over het kanaal waar ze via zijn binnengekomen, en wat de gemiddelde reactietijd is van je afdeling, of hoe lang het duurt voordat een kandidaat het selectieproces door is en bij de organisatie aan de slag kan. Zorgvuldige data-analyses helpen jou met het bepalen en bijstellen van jullie acquisitie-strategie.

Training en ontwikkeling

Door constant gegevens te verzamelen over de resultaten en effectiviteit van trainingen en ontwikkelingsprogramma’s kan de HR-afdeling bepalen welke cursussen en programma’s het beste aansluiten bij de medewerkers van jouw organisatie.

Door middel van strategische analyses heb je zo in de gaten welke collega’s achter lopen in hun persoonlijke ontwikkeling, of hoe het ervoor staats met het opleidingsbudget.

Prestatiebeheer

Heb jij de afgelopen jaren moeilijkheden gehad met het bijhouden van de loonkosten? Word je wel eens gevraagd om de productiviteit van de bedrijfsprocessen in kaart te brengen? Door de toepassing van business intelligence is dat een stuk eenvoudiger. Je ziet de kosten én de output van een afdeling op één plek

Dit is waarom je jouw data voor je moet laten werken

Het verkrijgen van het juiste inzicht en statistiek voor HR is essentieel voor het realiseren van een effectieve afdeling. Iedere organisatie heeft een enorme bak aan data beschikbaar. Maar deze data vertalen, presenteren, analyseren en vervolgens erop acteren is de grootste uitdaging. Door middel van business intelligence kun ook jij aan de slag met je hr analytics.

Ben je benieuwd naar het effect van business intelligence voor jouw HR afdeling? Laat de specialisten van I-Experts je eens meer vertellen over onze visie op datagedreven werken.

De I-Experts aanpak

Wij geloven in samenwerking. Daarom willen wij graag samen met jou, als partner, je business intelligence dusdanig inrichten zodat jouw organisatie ook gemakkelijk data verzamelt, dashboards inricht en rapportages maakt. We ondersteunen je dus graag tijdens de adoptie en toepassing van Power BI.

Daarbij, als Microsoft Gold Partner zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kansen. Zo weet je zeker dat je samen met ons het maximale uit Power BI haalt.

Interesse naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Mail naar info@i-experts.nl.

Download de gratis whitepaper:
“In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI”.

  • Word een datagedreven organisatie: Ontdek hoe je met praktische stappen jouw organisatie transformeert naar een datagedreven cultuur.
  • Verbeter besluitvorming met data: Leer methoden om data effectief te gebruiken voor slimmere, snellere bedrijfsbeslissingen.
  • Ontgrendel de kracht van Microsoft Power BI: Maak kennis met hoe Microsoft Power BI jouw data-analyse en visualisatie naar een hoger niveau tilt.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts