Nieuwe aanwinsten voor I-Experts: Recruiter Tristan en Cloud Consultant Ludo

Auteur
Jonathan Ouwehand
Datum
28 juni 2022
Functie
Online Marketeer
Inhoudsopgave

I-Experts groeit! Daarom zijn we op zoek naar nieuw personeel. Om hierbij te helpen is sinds 1 april Recruiter Tristan bij ons in dienst. Cloud Consultant Ludo is de nieuwe aanwinst voor het Consultancy team en helpt onze klanten om digitaal succesvol te zijn. 

Ondanks Tristan en Ludo compleet verschillende persoonlijkheden en expertises hebben, hebben ze het volgende gemeen: ze zijn ambitieus en ze hebben gekozen voor een vaste baan bij I-Experts. Waarom werken bij I-Experts? In welke uitdaging bijten ze zich vast? En wat willen ze bereiken in hun nieuwe functie? We leggen deze drie vragen aan hen voor.

Waarom heb je voor I-Experts gekozen?

Tristan: “Hiervoor werkte ik als intercedent. Ik wilde graag de stap maken naar corporate recruitment. Niet alleen stond er bij I-Experts een vacature open, de groeiambitie van oprichters Meindert Jan en Fabian sprak mij enorm aan. Ik zag een kans om als recruiter te kunnen bijdragen aan de groei die zij willen doormaken middels het werven van nieuw personeel.

Daarnaast stond een goede werk-privébalans in de top 3 van mijn carrière bucketlist. I-Experts werkt met een 36-urige werkweek, bovendien is er hier veel aandacht voor de mens achter de professional. Tel vervolgens erbij op dat ik een goede vibe voelde bij het kennismakingsgesprek met Meindert Jan en Fabian. In andere woorden, voor mij was het snel duidelijk dat werken bij I-Experts een goede keuze is.” 

Ludo: “Bij mij gaf de inhoudelijke uitdaging de doorslag! Bij I-Experts kan ik mij sneller verder ontwikkelen dan bij mijn vorige werkgever. Ik was voorheen functioneel beheerder bij een onderwijsinstelling. Op een gegeven moment kende ik de interne organisatie op mijn duimpje, waardoor het werk meer routinematig in plaats van uitdagend was. Wat ook meespeelde is dat ik bij mijn vorige werkgever de ICT-vraagstukken zowat uit de organisatie moest trekken, in plaats van dat de onderwijsprofessionals vragen aan mij stelde. Ik was toe aan een dynamische werkomgeving. En aan dynamiek is bij I-Experts geen gebrek. 

Werken bij I-Experts?

We zijn continu op zoek naar nieuwe energie. Kom jij ons team versterken? Solliciteer direct op één van onze vacatures!

Een nieuwe baan gaat gepaard met nieuwe uitdagingen. In welke uitdaging bijt jij je nu vast?

Tristan: “Ik ben de eerste recruiter bij I-Experts. Hiervoor waren deze werkzaamheden uitbesteed aan externe partijen. Op recruitment gebied lag er daarom nog helemaal niks. Dit heeft zijn voor- en nadelen. Het is bijvoorbeeld aan mij om de recruitment middelen voor I-Experts te ontwikkelen en uit te proberen wat wél en niet werkt als het gaat om het werven van nieuw personeel. Ik word daar vrij in gelaten. Dat is aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant is het een flinke kluif. Doordat ik de werving en selectie nu nog in m’n uppie doe, heb ik geen team om mee te sparren. Gelukkig hou ik van uitdagingen. Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken.”

Ludo: “In het onderwijs zijn de ICT-vraagstukken alleen onderwijsgerelateerd. Bij I-Experts lopen de opdrachten uiteen: naast inhoudelijke vragen van diverse organisaties, krijg ik ook te maken met branchespecifieke vraagstukken, want als Cloud Consultant bedien je verschillende branches. Het is voor mij nog even aftasten hoe ik ieder project het beste kan aanvliegen. Spannend maar tegelijkertijd geniet ik van dit proces. Iedere dag is een verrassing. Iedere dag valt er iets nieuws te leren en uit te pluizen. Ik word eindelijk gedwongen om uit mijn comfortzone te treden.”

Goede vibe

Ludo: Tristan had het over de goede vibe tijdens zijn kennismakingsgesprek. Ik herken het. Mijn sollicitatiegesprekken met zowel Peter, het team lead van de Cloud consultant afdeling, als met Meindert Jan en Fabian voelden vertrouwd. Het waren niet van die typische  sollicitatiegesprekken waar je de neiging hebt om de beste kant van jezelf te laten zien, maar heel open gesprekken. Zo van: wat zijn je doelen? Wat zoek jij in een baan? Wat zoekt I-Experts? En vervolgens keken we samen waar de overlap zit. Het viel mij op dat er uitgebreid naar mijn behoeften en wensen werd geluisterd en dat de intentie er was mijn opdrachten hierop toe te spitsen. Het Microsoft 365 platform is bijvoorbeeld zo breed, dat ik op allerlei soorten projecten had kunnen worden geplaatst. Doordat zorgvuldig is besproken wat voor mij de meest interessante onderdelen van het platform zijn, ben ik het grootste deel van de week met deze onderdelen bezig. Met de overige projecten die ik uitvoer, werk ik aan het verbreden van mijn kennis over het platform. Dit is voor mij de ideale combinatie van dingen doen die ik leuk vind en het verder ontwikkelen van mijn bredere kennis over het platform.”

Wat wil je dit jaar bereiken in je nieuwe functie bij I-Experts?

Tristan: “I-Experts wil groeien. Voor mij betekent dit knallen. Personeel werven. Allereerst ga ik goed overleggen met de team leads van de Cloud Consultants, Peter en Marijn, aan wat voor kennis en kunde er behoefte is op hun afdeling. Zo kan ik een mooi kandidatenprofiel maken. 

Vervolgens begint ‘het recruitmentspel’. Ik zal mij vooral richten op het benaderen van interessante kandidaten, veelal via LinkedIn, om ook daadwerkelijk de openstaande vacatures bij I-Experts te vervullen. Reken erop dat ik dit jaar een flink aantal berichten per maand via LinkedIn zal sturen en zal investeren in duurzame relaties met (potentiële) kandidaten.” 

Ludo: “Voor mij staat de ontwikkeling van mijn vakkennis centraal. Als beginnend Cloud Consultant valt er voor mij nog een hoop te leren. Ik zal ongetwijfeld worden geconfronteerd met ingewikkelde vraagstukken. Mijn doel is zoveel mogelijk kennis tot mij te nemen om klanten zo effectief en efficiënt mogelijk te helpen. De juiste oplossing voor een klantprobleem te vinden. En organisaties goed te adviseren welke onderdelen van het Microsoft 365 platform hen kunnen ondersteunen bij het verwezenlijken van organisatiedoelstellingen.”

Werken bij I-Experts?

We zijn continu op zoek naar nieuwe energie. Kom jij ons team versterken? Solliciteer direct op één van onze vacatures of stel je vraag via onze LiveChat.

Werken bij I-Experts?

We zijn continu op zoek naar nieuwe energie. Kom jij ons team versterken? Solliciteer direct op één van onze vacatures!