Open uitnodiging aan werkzoekenden in de IT-sector

Auteur
Kelly Westra
Datum
30 december 2021
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

I-Experts groeit hard. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe mensen. Enthousiaste consultants en developers zijn altijd welkom om onder het genot van een goede kop koffie vrijblijvend de I-Experts sfeer te komen proeven. Hebben we een klik én kom je ons team versterken? Dan kan je rekenen op een boeiende goed verzorgde en gevulde onboarding.  

Bij I-Experts geloven we namelijk dat blije medewerkers in staat zijn om onze klanten blij te maken. Daarom doen we er alles aan om nieuwe medewerkers een vliegende start te geven binnen ons bedrijf met een leuke, vlotte en persoonlijke onboarding.  

Bij I-Experts: voorafgaand aan jouw eerste werkdag 

De eerste periode bij een nieuwe werkgever is altijd spannend. Dat realiseren wij ons. Daarom krijg je vóór je eerste werkdag een persoonlijke interactieve presentatie toegestuurd die je lekker thuis – in een relaxte setting – kunt doornemen. De presentatie geeft je inzicht in wie we zijn en hoe we werken. Je maakt nader kennis met onze bedrijfscultuur en we vertellen je wie jouw persoonlijke buddy is. Je buddy-collega staat direct voor je klaar om je wegwijs te maken binnen onze organisatie. 

Daarnaast willen we ook meer over jou weten om jou een plezierige tijd bij I-Experts te bieden: wie is jouw contactpersoon in geval van nood, heb je dieetwensen, zijn er zaken waar wij rekening mee moeten houden, hoe is je thuiswerkplek georganiseerd of kunnen we daar nog in faciliteren? Kortom een compleet programma voor een vliegende start bij I-Experts waarin we rekening houden met jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. 

Uiteraard ben je ook van harte welkom op de eerstvolgende kantoordag. Hier  ontmoet je direct alle collega’s uit de presentatie, persoonlijk in een informele sfeer onder het genot van een hapje en een drankje en met een toffe activiteit! 

Een vliegende start bij jouw nieuwe IT-werkgever 

Je komt hier niet binnen en denkt: wat moet ik doen, waar moet ik beginnen? Want we hebben een mooi programma voor jou ontwikkeld.  

Je ontvangt een goed gevuld welkomstpakket met leuke gadgets, een laptop, een telefoon en je buddy, die staat direct voor je klaar. Als de deurbel gaat wordt er ook nog een mooie bos bloemen voor je bezorgd om je namens iedereen succes te wensen op deze eerste werkdag! Je wordt rondgeleid door het bedrijf en je agenda is voor de eerste week gevuld met activiteiten en taken om er alvast lekker in te komen. 

Je hebt koffiedates met verschillende collega’s. Zij vertellen jou meer over de door I-Experts ontwikkelde software producten en onze werkwijze. En er is een fotoshoot voor je gepland bij onze huisfotograaf, zodat we jouw foto snel tussen die van ons, op onze website kunnen plaatsen. 

Training soft skills en persoonlijke vaardigheden  

Ben je bekend met het platform GoodHabitz? Het is de Netflix onder de trainingen – in plaats van een serie, kies je een training om je soft skills en je persoonlijke vaardigheden te upgraden. In je eerste werkweek staan er een aantal trainingen voor je klaar die je helpen om op een prettige manier met Microsoft software (bijvoorbeeld Teams) te werken. Er staat ook een training voor je klaar hoe je op een veilige en gezonde manier kunt thuiswerken want ook daar faciliteren wij in. Alles wat je bij deze trainingen leert, is direct toepasbaar in de praktijk.  

Jouw welzijn is belangrijk voor ons. Dus maak je niet druk: we overspoelen je niet met informatie in jouw eerste werkweek. Er is een goede balans gemaakt tussen activiteiten en rustmomenten om even alleen aan iets te werken of om een luchtig praatje te houden met een collega bij het koffiezetapparaat. En in tijden van lockdown organiseren wij online kennismakingsessies via Teams, dat is onze specialiteit! 

Om ons hoofd helder en ons lijf fit te houden, lopen wij dagelijks een Ommetje, met de Ommetje-app van de Hersenstichting. Ik zorg dat je direct een account krijgt om de competitie met je collega’s aan te gaan. Een frisse neus halen tussen de werkzaamheden doet iedereen goed! 

Al met al is jouw onboarding een periode waarin je lekker vooruit kan en je een compleet leuk, vlot en interessant programma doorloopt. Na iedere werkdag heb je het gevoel hebt dat je ook écht wat nuttigs hebt geleerd en gedaan. Welkom on board bij I-Experts! 

Toe aan een nieuwe uitdaging?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kom dan gauw eens koffie drinken fysiek op kantoor of we schieten een Teamsmeeting in. Je kunt mij bereiken op m.jolink@i-experts.nl of stuur mij een berichtje via LinkedIn. Zie ik je snel? 

Tip! Lees je deze blog als werkgever of HR-manager en wil je nieuwe medewerkers ook een boeiende onboarding geven? Lees dan eens: ‘De employee journey’ van Sascha Becker, echt een aanrader, met veel praktische handvatten voor het boeien, binden en behouden van je mensen.