Stageopdracht: Haalbaarheidsonderzoek Gamificatie

Wat is vereist?

Wat krijg je?

Wat doe je?

Onderzoek
40%
Werken aan project
40%
Rapporteren
20%

Wie zijn wij?

I-Experts is net 5 jaar oud, maar groeit explosief. Met onze digitale werkplek in de Cloud brengen wij mensen, teams en organisaties samen. Juist in deze tijd, voor elk bedrijf een must! Als officiële Gold-partner van Microsoft weten we echt alles van Microsoft-producten. We hebben een grote focus op samenwerken, zowel binnen I-Experts als met onze partners. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe kansen. Het geeft ons een kick om te zien dat partners onze nieuwe digitale ontwikkelingen gebruiken en doorkrijgen dat digitaal samenwerken eigenlijk ook makkelijk en leuk is. Daarom ondersteunen wij onze partners met de toepassing van digitale ontwikkelingen, van concept tot adoptie.

De wereld van digitale systemen staat nooit stil, er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen. Door het thuiswerken is deze ontwikkeling bijvoorbeeld alleen maar sneller gegaan doordat medewerkers alleen maar digitaal met elkaar verbonden zijn. Bedrijven moeten snel schakelen en hebben daar dus een flexibele partner nodig. Flexibel zijn en blijven is dan ook erg belangrijk voor I-Experts, we schakelen snel met elkaar en spelen in op wat er gebeurd.   

Judith Steijne
In mijn functie als Cloud Developer maak ik graag mooie oplossingen die klanten helpen verder helpen. Mijn passie ligt bij het ontwikkelen van (Cloud) software maar ik mag ook graag mensen begeleiden en inspireren.
 

Heb je een vraag over de vacature?
Neem dan contact op met mij via:

Judith Steijne

Cloud Developer

Stageopdracht

Onderwerp

Het beveiligen van IT-systemen wordt over het algemeen niet gezien als het meest spannende in de wereld. Ook komen veel beveiligingsinbreuken door een menselijke fout binnen de organisatie. Simpelweg omdat een medewerker het juiste protocol niet weet of omdat de medewerker het protocol zo gebruiksonvriendelijk vindt dat deze een andere route naar zijn doel vindt. Deze ‘nieuwe’ route is dan ook vaak erg slecht beveiligd omdat deze buiten het normale systeem zit. Security kan dus leuker en gebruiksvriendelijker. Wij denken dat het interessant is om te kijken of dit via gamification kan. Door het gamificeren van securityprocessen maak je het correct uitvoeren van deze processen gebruiksvriendelijker en daarmee beter voor de adoptie. In dit onderzoek wordt dan ook onderzocht hoe het proces van gamification toepassen in zijn gang gaat, hoe dit aansluit bij de wensen van verschillende stakeholders en hoe dit van een concept naar een realisatie kan gaan.

Onderzoek

Het uiteindelijke doel van deze stage is om een proof of concept te ontwikkelen over de haalbaarheid van het inzetten van gamification om de digitale beveiliging binnen een organisatie te verbeteren. Binnen dit verslag worden dan de technische vereisten en de techniek die nodig is om het te maken uitgezet. Hierdoor wordt er uitgezocht of dit inderdaad een goede, praktische methode is voor onze klanten om hun medewerkers veiliger met hun software om te laten gaan. Dit proof of concept kan dan bijvoorbeeld in de vorm van een functioneel ontwerp. 

Leerdoelen

Als afstudeerder heb je uiteraard al zelf ervaringen opgedaan en weet jij waar je op dit moment staat. Daarom zet je de leerdoelen voor de stage over het algemeen zelf neer, in overleg kijken we waar je nu staatwaar je heen wilt en hoe je daar kan komen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld beter samenwerken, duidelijker communiceren, zelfvertrouwen maar ook meer praktische skills zoals werken met DevOps, .Net en Typescript.

Stage bij I-Experts

I-Experts is net 5 jaar oud maar groeit explosief. Met meer dan 25 werknemers en ambitie om nog verder te groeien staat samenwerken centraal. Met Consultants door het hele land, een team van developers, marketeers, sales, en officemanagement zorgen we er samen voor dat onze klanten het maximale uit hun digitale systemen halen.

Bij I-Experts wordt er echt gewerkt als een team. De lijntjes zijn kort en de structuur is plat. Door de maandelijkse teamdagen kent iedereen elkaar en is er naast werk altijd ruimte voor een grap of sterk verhaal. Wij zijn een hechte club en staan voor elkaar klaar.

Teamuitjes

Elke eerste maandag van de maand houdt I-Experts een teamdag met al zijn collega’s. Op deze dag is er in de ochtend tijd voor updates in de vorm van presentaties door de verschillende afdeling. Zo blijft iedereen up-to-date met wat er speelt binnen en rondom het bedrijf. Erg handig, aangezien I-Experts ook veel collega’s heeft die binnen het bedrijf van een klant werkzaam zijn. Na een verhelderende ochtend en een verzorgde lunch is het in de middag tijd voor plezier! Vaak in het thema van gezondheid, deze activiteiten zijn bijvoorbeeld samen suppen, een bbq, wakeboarden, een boksworkshop of een workshop over vitaliteit.