Social intranet

Onze ervaren, deskundige en enthousiaste consultants helpen jouw organisatie om digitaal succesvol te zijn met moderne ICT-toepassingen. Samenwerken staat centraal bij alles wat we doen. Wij gaan daarom een echt partnerschap aan met jou als klant. Want alleen dan zijn we daadwerkelijk #ExpertsTogether! We leggen graag uit hoe onze totaalaanpak het verschil kan maken voor jouw bedrijf. Strategie is bij ons namelijk net zo belangrijk als het trainen van jouw medewerkers.

Als Microsoft Gold Partner zijn wij als geen ander op de hoogte van de vele mogelijkheden die Microsoft te bieden heeft. Alle oplossingen zijn erop gericht om digitaal samenwerken mogelijk te maken. En dat op een volledig geïntegreerde manier: alle tools en applicaties zijn optimaal op elkaar afgestemd. Het is onze ervaring dat Microsoft de juiste oplossing heeft voor iedere organisatie en situatie. Het maken van de juiste keuzes kan echter een uitdaging zijn en daar kunnen wij bij helpen.

Ook kan blijken dat je naast de beschikbare standaardoplossingen behoefte hebt aan een gedeelte maatwerk. Bijvoorbeeld om een applicatie net iets gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker te maken voor jouw medewerkers. Ook dan zijn wij de juiste partner. Wij denken altijd met je mee om digitaal samenwerken nog gemakkelijker en (kosten)efficiënter te maken voor jouw bedrijf.

Stap voor stap naar een volledig geïntegreerd Social Intranet.

Leer en lees alles over de 12 belangrijkste onderdelen van een effectief Social Intranet. "Simple solutions, great experiences, always together".

Goed communiceren

Slim samenwerken

Snel kennis delen

Wat is een sociaal intranet?

Mede onder de invloed van sociale media heeft het intranet zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een heus sociaal platform.

Een traditioneel intranet is vooral gericht op het top-down zenden van informatie, zoals nieuwsberichten en beleidsdocumenten. Dit betreft dus eenrichtingsverkeer. Daarnaast bevat het vaak een aantal standaard functionaliteiten, zoals een smoelenboek of prikbord.

Een sociaal intranet kan nog steeds traditionele elementen bevatten, maar biedt daarnaast tal van mogelijkheden voor sociale interactie en het personaliseren van informatie. Denk aan het tegelijkertijd samenwerken aan documenten, het inrichten van teamsites en projectomgevingen, bloggen en chatten en het aanmaken van persoonlijke profielen. Daarbij is feitelijk iedereen contentbeheerder, ieder met eigen taken en bevoegdheden. Het delen van nieuws is bijvoorbeeld niet meer uitsluitend voorbehouden aan de communicatieafdeling.

Kortom, een sociaal intranet is veel dynamischer en interactiever. Het stelt bovendien de informatie- en communicatiebehoeften van de medewerker centraal.

De voordelen van een sociaal intranet

Er is binnen organisaties tegenwoordig ontzettend veel digitale informatie beschikbaar. Een sociaal intranet maakt alle relevante informatie voor iedereen centraal toegankelijk en vindbaar. Daarmee behoren overvolle mailboxen tot het verleden. Een sociaal intranet biedt daarnaast de volgende voordelen:

 

1. Effectievere communicatie

Een sociaal intranet verbetert de communicatie binnen jouw organisatie. Niet alleen biedt het nieuwe mogelijkheden om informatie uit te wisselen; medewerkers kunnen gemakkelijker filteren op datgene wat voor hen relevant is. Bovendien bevordert het de communicatie, waaronder kennisdeling en nieuwsuitwisseling, tussen alle medewerkers, en niet alleen top-down of binnen één afdeling. En door sociale interactie en gedrag te monitoren krijg je als organisatie veel meer inzicht in de informatiebehoeften van jouw personeel.

 

2. Verbeterde samenwerking

Een sociaal intranet heeft een positieve impact op de manier waarop medewerkers samenwerken. Alle voor hen relevante informatie en documentatie is altijd en overal beschikbaar: vanaf pc, tablet of mobiel. Het doorbreekt organisatiesilo’s omdat medewerkers binnen iedere gewenste groep of community kunnen samenwerken en nieuws en informatie uitwisselen, dus ook afdelingsoverstijgend. Ook externe samenwerkingspartners kunnen toegang krijgen tot (delen van) het sociale intranet. Een sociaal intranet helpt dus om het werk sneller en beter te organiseren.

 

3. Personalisatie en interactie

Individuele medewerkers of groepen kunnen het intranet personaliseren voor een optimale beleving. Zowel qua design, content en functionaliteiten. Dankzij de mogelijkheden van adaptive design kan het intranet optimaal aangepast worden aan de behoeften van de medewerkers. Denk aan het bieden van een aangepaste interface of informatie, afhankelijk van waar en op welk apparaat iemand inlogt.

 

4. Meer werkplezier en betrokkenheid

Door bovenstaande voordelen draagt een sociaal intranet niet alleen bij aan je organisatiedoelstellingen. Het maakt het werk ook gewoon veel leuker en gemakkelijker. De verschillende sociale functies vergroten de betrokkenheid van je medewerkers bij je organisatie en bij elkaar. Zo kunnen zij met meer plezier hun werk doen. En dat zorgt weer voor een hogere productiviteit en werknemerstevredenheid.

 

5. Besparing van tijd en kosten

Dankzij de voordelen van een sociaal intranet bespaar je ook kostbare tijd. De verbeterde communicatie en interactie dragen bij aan een efficiëntere tijdsbesteding. Omdat medewerkers veel sneller en gemakkelijker digitaal kunnen communiceren en samenwerken, blijkt bijvoorbeeld dat de noodzaak om te vergaderen afneemt. Met minder papierwerk, reistijd en voorbereiding tot gevolg. Ook verspillen medewerkers geen tijd meer aan het zoeken van informatie in verschillende systemen.

Een sociaal intranet is vaak onderdeel van een digitale werkplek

Lees meer over de voordelen van een volledig digitale werkomgeving

Jouw eigen sociale intranet met SharePoint

Niet voor niets kiezen veel organisaties ervoor om een sociaal intranet in te richten met behulp van SharePoint. Deze oplossing van Microsoft sluit namelijk perfect aan op de vaak al aanwezige Microsoft-applicaties. SharePoint werkt bijvoorbeeld naadloos samen met Microsoft Teams. Zo is alles wat je nodig hebt, geïntegreerd op één plek.

SharePoint is – net als Teams – volledig ingericht om teamwork te bevorderen. Met SharePoint bouw je dynamische team- en intranetsites om nieuws, informatie en kennis te delen, interactie te bevorderen, documenten en werkprocessen te beheren en samen te werken binnen teams en projecten. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor de applicatie altijd de functionaliteiten biedt die jouw medewerkers nodig hebben. SharePoint kan dus ook gemakkelijk meegroeien met eventuele toekomstige veranderingen in je organisatie.

Het bouwen van een compleet nieuwe maatwerkoplossing is daarmee overbodig. Dit maakt een snellere implementatie mogelijk en reduceert de kosten.

Het is bovendien mogelijk om alles veilig onder te brengen in de Cloud, waardoor alle applicaties altijd up-to-date zijn en het benodigde IT-beheer wordt geminimaliseerd. Met SharePoint profiteer je zo van de continue productinnovaties van Microsoft.

 

Onze #ExpertsTogether aanpak

Het succes van jouw sociale intranet valt of staat met de manier waarop het is geïmplementeerd en ingericht. Het goed inrichten van SharePoint vereist gedegen technische kennis van de Microsoft-producten én inzicht in nieuwe ontwikkelingen. Bij I-Experts helpen we je om met de nieuwste technologieën een sociaal intranet in te richten, eventueel aangevuld met maatwerkoplossingen.

De technische mogelijkheden van SharePoint zijn vrijwel eindeloos. Het is daarom belangrijk dat je de keuzes maakt die aansluiten bij jouw organisatiedoelen en de behoeften van je medewerkers. Als Microsoft Gold Partner kennen wij de mogelijkheden als geen ander. We maken daarom samen met jou een plan voor de inrichting van een toekomstbestendig sociaal intranet en we zorgen voor een soepele implementatie.

Met de juiste begeleiding zorgen wij er bovendien voor dat jouw medewerkers goed met de nieuwe intranetomgeving kunnen en willen werken. Training en adoptie is namelijk minstens zo belangrijk als techniek!

Wil jij ook zo’n digitaal ontmoetingspunt en sociaal platform? Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden. Wacht niet langer en neem contact op!

Stap voor stap naar een volledig geïntegreerd Social Intranet.

Leer en lees alles over de 12 belangrijkste onderdelen van een effectief Social Intranet. "Simple solutions, great experiences, always together".

Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.