KneeClinic kan dankzij een efficiënt KMS nu gestructureerd samenwerken in Microsoft Teams

Kneeclinic

KneeClinic zorgt voor efficiënt en veilig kwaliteitsmanagement met Microsoft Teams en EMS

KneeClinic is een gespecialiseerde kliniek waar vijf orthopedisch chirurgen en hun team zich volledig focussen op complexe knieproblemen. De chirurgen werken niet alleen in het zelfstandig behandelcentrum, maar ook in reguliere ziekenhuizen en brengen samen meer dan 100 jaar ervaring met zich mee. Voor het beheer van medische persoonsgegevens had KneeClinic al een goed en geordend systeem ingeregeld, maar voor hun overige documenten nog niet. I-Experts heeft voor hen een gestructureerde Teams-omgeving ingericht, inclusief Enterprise Mobility en Security (EMS), zodat het team van KneeClinic veilig en efficiënt kan werken.

Versnipperde en onoverzichtelijk informatie

“Onze patiënteninformatie staat in het elektronisch patiëntendossier (EPD) en onze protocollen en contracten in het kwaliteitsmanagementsysteem, dat noemen we de digitale kliniek”, vertelt Linda Tielkemeijer, manager patiëntenzorg bij KneeClinic. “De digitale kliniek die we hadden, was niet fijn om mee te werken. Wanneer ik een document uploadde, was het lastig terug te vinden en we konden namen van bestanden niet zo gemakkelijk wijzigen. De zoekfunctie werkte niet naar behoren en dezelfde documenten werden opgeslagen in verschillende mappen. Zo wisten we nooit wat de laatste versie hiervan was. Kortom, onze oude digitale kliniek was niet overzichtelijk ingericht, terwijl dat wel belangrijk is voor ons kwaliteitsmanagement.”

Microsoft Teams voor gestructureerd documentbeheer

KneeClinic is in bezit van het ZKN-keurmerk (van Zelfstandige Klinieken Nederland) en bij de toetsingscriteria hoort ook gestructureerd informatiemanagement van bijvoorbeeld handboeken, procedures, instructies en protocollen. Linda: “We wilden heel graag aan de slag met een ander systeem en samen met onze adviseur voor certificering en compliance kwamen we uit bij Microsoft Teams. Verder werd I-Experts ons aanbevolen om de Teams-omgeving op een geordende en veilige manier in te richten en ons wegwijs te maken. Zo zijn we samen aan de slag gegaan om onze digitale kliniek te optimaliseren.”

Veilig werken met EMS van Microsoft

Niet alleen heeft I-Experts de Teams-omgeving van KneeClinic opgezet, ingericht en uitgelegd aan de medewerkers, ook de bescherming van gegevens stond hierbij centraal. Met Enterprise Mobility en Security (EMS) van Microsoft kunnen medewerkers veilig werken op vertrouwde apparaten, zoals computers en laptops. Ook werden er persoonlijke accounts aangemaakt, zodat iedere medewerker in zijn of haar eigen goed beveiligde omgeving kan werken. Met multifactorauthenticatie voor het inloggen en een back-up in de Cloud werden nog eens extra beveiligingslagen toegevoegd om de bescherming van bedrijfsgegevens te waarborgen.

Soepele migratie naar Teams

“De overstap naar de nieuwe Teams-omgeving verliep eigenlijk heel soepel”, geeft Linda aan. “Eerst hebben we een volledige kopie gemaakt van onze huidige werkomgeving en toen die naar tevredenheid draaide, zijn we volledig gemigreerd. We hebben dus gewoon kunnen doorwerken. Wanneer we een vraag hadden, stelden we die aan een van de specialisten van I-Experts en kregen we snel antwoord. Onze samenwerking verliep dus prima.”

Efficiënt kwaliteitsmanagementsysteem

Het team van KneeClinic kan nu gestructureerd samenwerken in Microsoft Teams. Het maakt niet uit of dat via de laptop, tablet, computer of telefoon gebeurt, met EMS zijn werkprocessen goed beveiligd. Medewerkers hebben specifieke rechten en rollen gekregen om bestanden in te zien en met bepaalde apps te werken. Op die manier is KneeClinic minder kwetsbaar voor cybercriminelen en is de bedrijfscontinuïteit geborgd.

“Het helpt ons om de kwaliteit van ons informatiesysteem te borgen”, vervolgt Linda. “Onze digitale kliniek moet aan dezelfde eisen voldoen als een kwaliteitsmanagementsysteem van een ziekenhuis, alleen is dat voor ons een neventaak. Dus dan heb je geen tijd voor gedoe. Nu hebben we een betrouwbaar kwaliteitsmanagementsysteem met een overzichtelijk structuur. Wat we hebben aan handboeken, procedures, instructies en protocollen is geordend en het systeem werkt verder prettig en efficiënt.”

Download de whitepaper:

Lees onze gratis whitepaper en kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Digitale werkplek
Facebook
Twitter
LinkedIn
I-Experts kantoordagen

Een lach voor onze klanten!

Ik knipper met mijn ogen en ik ben anderhalf jaar in dienst bij I-Experts. Ergens midden in coronatijd stapte ik met gepaste afstand en een mondkapje voor, het kantoor binnen voor mijn sollicitatiegesprek. We hadden een klik, ik kon beginnen.

Lees verder »
Scroll naar top
Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.