Beveiliging & regelgeving

Een Social Intranet bevat veel data, maar hoe zorg je voor een systeem met een goede beveiliging volgens de regelgeving en die tegelijkertijd niet de dagelijkse processen hindert? Dit kan simpel en veilig met een Social Intranet binnen Microsoft Teams. Alle bestanden zijn op één centrale plek opgeslagen via de cloud.

Integratie Microsoft Teams

Door de integratie met Microsoft Teams wordt er gebruik gemaakt van de beveiliging van Microsoft zelf. Iets waar Microsoft 20 miljard in gaat investeren in de komende 5 jaar. Verder brengt het werken in de cloud ook voordelen voor de beveiliging, het aantal documenten die rondzweven in de mailboxen en computers van je collega’s wordt drastisch verminderd. Ook kunnen bestanden via het Social Intranet gemakkelijk worden gedeeld, zowel intern als extern. Hierdoor blijven documenten op je eigen dataopslag en hou je de controle. Het gebruik van een Social Intranet zorgt dus voor een veiligere digitale werkomgeving die ook nog eens handiger is in gebruik. 

Beveiliging van de Cloud

De data binnen een Social Intranet heeft de dubbele beveiliging van de Cloud en de beveiliging van Microsoft Teams. Dit maakt een Social Intranet vele malen veiliger dan lokale systemen. Er is namelijk geen afhankelijkheid van de beveiliging op deze lokale systemen. Iets dat vaak buiten de beïnvloedsfeer is van de organisatie.

Beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel, hackers zitten niet stil en zijn altijd op zoek naar zwakke plekken in systemen om hun slag te slaan. Voorkom dit door een ijzersterk beveiligings- beleid te voeren. Beschrijf de protocollen die medewerkers moeten volgen om de data van de organisatie veilig te houden. Zo kan er bijvoorbeeld data worden verspreid op een need-to-know basis. Medewerkers krijgen toegang tot data als ze deze daadwerkelijk nodig hebben voor hun taken. Of stel duidelijke rechten in binnen het Social Intranet om er voor te zorgen dat bestanden niet buiten afdelingen vallen. 

Rechten per gebruiker

Er zijn enorm veel mogelijkheden om een security en compliance beleid in te stellen. Deze instellingen zijn belangrijk om aan wet- en regelgeving als bijvoorbeeld de AVG te voldoen. Je kunt bijvoorbeeld op basis van rechten bepaalde restricties op leggen. De gebruiker kan dan bepaalde informatie dan juist wél of niet delen met derden. Dit alles hoeft maar op één locatie te worden gedefinieerd en beheerd. 

Kortom, een Social Intranet is een erg veilig systeem doordat alles op één online platform staat. Zo maak je gebruik van de beveiliging van de Cloud én van Microsoft Teams. Ook helpt het Social Intranet menselijke fouten te voorkomen, door meldingen te geven en protocollen overzichtelijk en toegankelijk te maken.

Meer weten over de functionaliteiten van ons Social Intranet? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Beveiligingsniveau Microsoft 365

Alles over het Social Intranet