Werken bij I-Experts: hoe hebben oud-collega developers Nicolai en Joris het ervaren?

Auteur
Kelly Westra
Datum
23 mei 2022
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Nicolai en Joris, developers bij I-Experts, verlaten ons na respectievelijk vijf en drie jaar. Wat was hun meest memorabele moment bij I-Experts? En hebben ze tips voor mensen die bij I-Experts willen solliciteren? Vlak voor hun vertrek leggen we een aantal vragen aan hen voor. 

Wat is je bijgebleven van je beginperiode bij I-Experts?

Nicolai: “Ik was de tweede medewerker in loondienst. In het begin hadden  oprichters Fabian en Meindert Jan tientallen petten op, maar toch was samen fun hebben toen al een speerpunt. Inmiddels zijn er vijfentwintig medewerkers. Het was bijzonder om deze groei mee te maken. I-Experts heeft qua professionaliteit een enorme volwassenheid. Ik ben blij dat ik hieraan mijn steentje heb mogen bijdragen.” 

Joris: “Voor mij was het in het begin best spannend. Ik ging van een internationaal bedrijf met tienduizenden medewerkers naar een bedrijf van acht man. Daarnaast is I-Experts een Microsoft Office 365 club. Daar had ik geen ervaring mee. Daarom vroeg ik mij af of ik wel geschikt was voor deze baan. In mijn tweede gesprek met I-Experts is Nicolai aangehaakt om te vertellen wat ze inhoudelijk van mij verwachtten. Dat was een goed gesprek in de kroeg onder het genot van een biertje.”

Wat heb je als developer geleerd bij I-Experts?

Nicolai: “Bij I-Experts ben ik volwassen geworden als software ontwikkelaar. In het begin had ik een persoonlijke voorkeur voor front-end technieken, maar wat ik vooral heb geleerd is om over het gehele spectrum schaalbare en robuuste oplossingen voor klanten te ontwerpen en realiseren.” 

Joris: “Twee van de mooiste dingen zijn de vrijheid en de zelfstandigheid die ik hier als developer heb mogen ervaren. Bij I-Experts werken professionals die zelfstandig projecten kunnen draaien. Tegelijkertijd staat bij iedereen de deur open. Je stelt nooit een vraag te veel. Op een gegeven moment weet je bij wie je moet zijn voor welke expertise. Dat vind ik heel prettig en daar heb ik veel van geleerd.”

Wat neem je mee naar je nieuwe werkgever?

Nicolai: “Het sociale aspect is sterk vertegenwoordigd bij I-Experts. De insteek is hier het beste uit mensen te halen en samen goede en mooie oplossingen te maken. Dat werkt! Ik heb hier ervaren dat als mensen het naar hun zin hebben en ze in hun kracht worden gezet, ze veel beter gaan presteren. Ik hoop dan ook bij mijn volgende werkgever een steentje te kunnen bijdragen aan het verder laten groeien van mensen in hun onderlinge samenwerking, zodat ontwikkelaars onderling ook elkaars krachten gaan zien en respecteren.”

Wat is je meest memorabele moment bij I-Experts?

Nicolai: 19 mei, de dag dat ik I-Experts verlaat, ben ik (op een paar dagen na) precies vijf jaar in dienst. Mijn jubileum is dus op dezelfde dag als mijn afscheid. We hebben hierbij stil gestaan op mijn laatste kantoordag bij I-Experts. De persoonlijke aandacht, de waardering en erkenning die ik voelde; het was een memorabel moment.”

Joris: “De eerste keer dat ik een nieuw project in mijn schoot kreeg geworpen staat mij nog heel goed bij. Ik ging met Meindert Jan mee naar een klant bij de start van een project. Ik ging ervan uit dat Meindert Jan het project zou dragen. Maar tot mijn grote verbazing gaf hij tijdens het gesprek met de klant aan dat ik het project op mij zou nemen en dat zij met al hun vragen bij mij terecht konden. Toen stond ik wel even met mijn mond vol tanden, aangezien het niet vooraf was afgesproken. Was ik er wel klaar voor? 

Het is gelukkig op zijn pootjes terechtkomen. De klant was tevreden over de resultaten. Dit is mede dankzij de acht collega’s die mij hebben bijgestaan met hun expertise. Zij hebben mij de kneepjes van het vak bijgebracht. Zo had ik een hele steile leercurve en kon ik mijn rol goed vervullen.”

Waarom verlaat je I-Experts en zijn er dingen die je zult missen?

Nicolai: “Ik had het prima naar mijn zijn bij I-Experts. Daarom was het besluit om I-Experts te verlaten ook een hele moeilijke om te maken. Toen mijn nieuwe uitdaging op mijn pad kwam, heb ik hier echt een tijd over getwijfeld: ga ik blijven of ga ik een nieuwe uitdaging aan?

Ik zal de maandelijkse kantoordagen het meeste missen. De combinatie van kennisuitwisseling, het sociale aspect en iedere keer een verrassend leuke activiteit, bijvoorbeeld een boksclinic of samen mountainbiken, is toch wel iets wat I-Experts in mijn ogen uniek maakt als werkgever.” 

Joris: “Al heb ik het prima naar mijn zin bij I-Experts, het is tijd om mij verder te ontwikkelen in een andere niche. Met mijn nieuwe functie maak ik een stap zijwaarts in mijn carrière.

Wat ga ik missen? Het lijkt alsof iedereen het bij I-Experts naar zijn zin heeft. Je ziet hier stralende gezichten rondlopen. Daarnaast kun je hier over van alles en nog wat het gesprek aangaan met collega’s: over hoe je weekend was, over zorgen die je thuis hebt, over wat je wilt bereiken en uiteraard over werkgerelateerde zaken. Ga ik ook zo’n klik hebben met mijn nieuwe collega’s? Dat is iets dat je van tevoren niet weet als je ergens op gesprek gaat. De toekomst zal het uitwijzen.”

Hebben jullie tips voor mensen die interesse hebben om bij I-Experts te solliciteren?

Nicolai: Wees open en eerlijk over wat je wel en niet kan, dan heb je een mooie basis om jezelf verder te ontwikkelen. Zo weten de collega’s waarmee ze jou kunnen ondersteunen en hiermee draag je bij aan de goede dynamiek binnen de organisatie en haal je het beste in jezelf naar boven.” 

Joris: Als je hier komt werken moet je wel passie hebben voor wat je doet, want I-Experts bestaat uit een club gepassioneerde mensen. Je krijgt hier de ruimte om te groeien in jouw vakgebied, maar dan moet je wel een bepaalde drive hebben en de mogelijkheden met beide handen aangrijpen.”

Meer weten over werken bij I-Experts?

Heeft het verhaal van Nicolai en Joris jou enthousiast gemaakt om te werken bij I-Experts? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als Cloud developer, BI Consultant / Developer of Technisch Cloud Consultant Bekijk dan nu onze vacatures of solliciteer direct. Wil je eerst vrijblijvend kennismaken? Kan ook, neem contact op voor een kop koffie en een goed gesprek.