Microsoft Teams Premium: Online vergaderen met de kracht van AI

Auteur
Jonathan Ouwehand
Datum
22 maart 2023
Functie
Online Marketeer
Inhoudsopgave

Microsoft verrijkt de onmisbare Teams-applicatie met een nieuwe, betaalde add-on variant: Microsoft Teams Premium. Door de toevoeging van kunstmatige intelligentie (AI), en andere nieuwe technologieën worden de functies van de software verder uitgebreid en ontwikkeld.

Kunstmatige intelligentie maakt je vergaderingen slimmer en jou productiever

Denk je de laatste tijd ook steeds vaker dat men maar niet ophoudt over de mogelijkheden van AI/kunstmatige intelligentie? Dat komt omdat het in rap tempo verandert van ‘nieuw’ naar onmisbaar in digitale toepassingen. En Microsoft heeft deze ontwikkeling natuurlijk ook door! De tech-gigant ging namelijk al een samenwerking aan met de knappe koppen van OpenAI, de makers van onder andere ChatGPT. Het plan is om het slimme taalmodel dat gebruikt wordt in deze chat ook te integreren binnen de oplossingen van Microsoft.

Het is misschien nog niet de volledige kracht van het ChatGPT model, maar kunstmatige intelligentie heeft ook een grotere nieuwe rol gekregen in de functionaliteiten van Microsoft Teams. En dat neemt in Teams Premium verschillende vormen aan.

Tijdens iedere vergadering is een algoritme onzichtbare gast bij jouw vergaderingen. Ze luisteren mee en houden een volledige transcriptie bij. Op het moment dat de vergadering ten einde komt dan krijg je een ‘intelligent recap’. Ofwel, een slimme samenvatting. Volledig gebaseerd op de transcriptie van de vergadering. Met belangrijke momenten en onderwerpen die de mensachtige robots hebben geanalyseerd. Bijvoorbeeld het moment dat de finance manager dieper in ging op de benodigde investeringen voor complexe problemen binnen de organisatie.

Aritificial intelligence met Teams

Met de nieuwe Premium-functies hoef je nooit meer notities bij te houden tijdens je vergadering. Dat doet het programma al voor je! Waarom zou je iets handmatig doen als je het ook kunt automatiseren.

Daarnaast weet het programma te voorspellen welke actiepunten voortkomen uit de vergadering. Je kiest zelf of je de geautomatiseerde taken wil accepteren. Klik je op accepteren dan worden de taken direct vanuit Teams kan toevoegen aan je lijstje. Als dat niet leidt tot een hogere productiviteit en beter samenwerken, weten wij het ook niet meer.

Moest je de vergadering eerder verlaten vanwege een andere afspraak of verplichting? Geen probleem. Zelfs wanneer jij de meeting eerder verlaat omdat je door moet naar de volgende afspraak, dan kun je middels de intelligent recap teruglezen wat er verder nog is besproken. Je kan de momenten waarop een spreker aan het woord was eenvoudig terugvinden en opnieuw beluisteren, en zo bepalen wat de aanvullende taken voor jou zijn. Een soort virtuele assistent die je helpt het meeste uit je meetings te halen.

Nooit meer aan de knoppen draaien

Teams had al de mogelijkheid om iedere vergadering van tevoren naar je wensen aan te passen. Mag iedereen met de link de meeting in, moeten er mensen in de wachtruimte blijven, kan iedereen spreken of zijn microfoons geblokkeerd. Ontzettend handig, vooral als het om een afspraak met veel verschillende personen ging.

Maar, om nou voor iedere meeting opnieuw in te moeten stellen welke rechten gebruikers hebben, dat was wat omslachtig. In Teams Premium hoeft dat niet meer. Je kan namelijk een aantal vaste templates instellen die gelijk alle instellingen overnemen.

Een merk om trots op te zijn

Met de nieuwe functies kun je ook de manier waarop klanten en leveranciers met jou vergaderen personaliseren. Zo kun je met de nieuwe functies eigen achtergrondplaten en huisstijlkleuren instellen, of weergaven creëren en optimaliseren zodat jouw collega’s eenduidig en herkenbaar in beeld te brengen zijn. Of ze nou op kantoor zitten of op hun thuiswerkplek.

Microsoft Teams premium - Eigen huisstijl in wachtruimte

Met Teams Premium kun je iedereen begrijpen

De kunstmatige intelligentie van Teams Premium gaat zelfs nog een stukje verder dan het verwerken van de grote hoeveelheden data die gesproken wordt tijdens een vergadering. De AI heeft zelfs de rekenkracht om talen te identificeren en in realtime te vertalen.

Zo zijn er geen grenzen meer aan communicatie. De AI herkent ruim 40 gesproken talen en kan deze on-the-spot vertalen naar een door jou gekozen taal. Zo heb je de juiste tools in handen om met wie dan ook in de wereld zaken te doen.

Voor welke organisaties is Teams Premium geschikt?

Ben je op zoek naar een manier om AI te laten integreren binnen je organisatie? En gebruik je Teams om ook veel in verbinding te komen met andere bedrijven tijdens vergaderingen of webinars? Dan is de technologie in Teams Premium zeker geschikt.

Wil je meer weten?

Lukt het jou en jouw organisatie om bij te blijven met het hoge tempo waarin Microsoft nieuwe features lanceert? Geen schande als het antwoord op die vraag nee is!

Graag helpen we jou daarbij, dus neem vooral contact met ons op als je vragen hebt over bepaalde functionaliteiten of stel je vraag in de Live Chat. 

Onze #ExpertsTogether aanpak 

Het is goed voorstelbaar dat jouw organisatie ook het maximale wil halen uit het werken met Teams met hulp daarbij van een betrouwbare Microsoft Gold Partner. Daarom is het belangrijk een oriënterend gesprek met ons aan te gaan. Want elke organisatie heeft zijn eigen wensen en vereisten, zowel organisatorisch als IT-gericht. 

Onze Experts weten dat met de juiste toepassing van Teams jouw organisatie optimaal ondersteund wordt. Daarmee gaat de productiviteit van jouw medewerkers omhoog, omdat samenwerken nog beter gaat. 

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie. Wacht niet langer en neem contact op! 

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Download de gratis whitepaper:
In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek​​

  • Revolutionaire samenwerking: Ontdek hoe de moderne werkplek informatie grenzeloos maakt, veilig en efficiënt. Verander de manier waarop jouw team werkt!
  • Digitaal succes balanceren: Verken de mogelijkheden en risico’s van de digitale werkplek. Ontgrendel productiviteit en bescherming in een nieuwe werkwereld!
  • Zeven sleutels naar werkplek-meesterschap: Ontdek de stappen voor een werkplek die past bij jouw organisatie. Van strategie tot uitvoering, creëer een werkplek die met je meegroeit.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload