Neem een kijkje bij ICT- dienstverlener I-Experts

Auteur
Kelly Westra
Datum
15 februari 2022
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Vanuit een passie voor ICT bundelden Fabian de Bruijn en ik (Meindert Jan Waardenburg) in 2017 onze krachten en begonnen I-Experts. Ik ben enorm trots op hoe ver we zijn gekomen. Het team is in de afgelopen jaren uitgebreid met ervaren experts en veelbelovende talenten. Samen hebben we een mooie dienstverlening neergezet en flink wat professionaliseringsslagen gemaakt. 

Inmiddels bestaan we vijf jaar en neem ik je graag kort mee in ons bedrijf. Waar ben ik trots op? Wat wil ik graag bereiken met I-Experts? Wat is mijn grootste zakelijke uitdaging? En wat heb ik als ondernemer geleerd van de coronacrisis? Ik deel het graag met je.   

Fabian en ik hebben in de afgelopen vijf jaar een club mensen bij elkaar gebracht die niet alleen een passie voor IT hebben, maar óók altijd bereid zijn elkaar te helpen. Ik ben enorm trots op de collegialiteit in onze bedrijfscultuur. In mijn optiek is effectief teamwork één van onze krachten, vandaar onze hashtag #ExpertsTogether. Bovendien krijgen we van onze opdrachtgevers regelmatig feedback dat zij het ontzettend fijn vinden om samen met ons te werken. 

Daarnaast ben ik trots op het groeimodel dat wij voor onze klanten hebben ontwikkeld. Met dit groeimodel brengen we in kaart waar onze klanten nu staan en welke stappen ze kunnen nemen om naar een volgend volwassenheidsniveau door te groeien. Op deze wijze helpen we niet alleen structureel onze klanten, maar we investeren ook in goede partnerschap. 

Doel: single point of contact voor alle IT-gerelateerde zaken  

Ondanks de mooie successen die we hebben behaald, hebben we nog niet bereikt wat ik voor ogen heb. Onze ambitie is te groeien naar een totaalleverancier. Ik zie graag dat onze opdrachtgevers ons als single point of contact hebben. Zodat wij hun kunnen meenemen in de constante innovatie op IT-gebied en alle IT-gerelateerde problemen voor hen kunnen fiksen. Dat betekent in de praktijk dat we in de toekomst nog meer dienstverlening aan ons portfolio zullen toevoegen.  

Zakelijke uitdagingen 

Uiteraard hebben we in ons vijfjarig bestaan ook te maken gehad met uitdagingen. De grootste uitdaging was en is nog steeds een goede balans te vinden tussen de volgende drie variabelen:

  1. Hoe kunnen we I-Experts laten groeien met behoud van onze cultuur en kernwaarden?
  2. Op welke manier kunnen we de balans houden tussen onze capaciteit en de vraag van onze klanten?
  3. Hoe vinden we kwalitatief goede mensen, zodat we onze capaciteit kunnen vergroten en meer organisaties van dienst kunnen zijn? 

Corona: òòk als ICT-leverancier was het even spannend 

Gedurende de eerste lockdown was het wel even spannend. Vlak voor de lockdown was ik in Oostenrijk op wintersport en werd alles zowat dichtgegooid. Een aantal van onze opdrachtgevers wilden na de persconferentie de ontwikkelingen even afwachten en kozen ervoor projecten uit te stellen of op te schorten. We zijn toen heel snel gaan schakelen op financieel en marketing en sales gebied, zodat de omzetverlies binnen de perken zou blijven. Dat is gelukkig gelukt door mooie samenwerkingen met nieuwe organisaties aan te gaan. 

Lessons learned van zakendoen in crisistijd 

Corona heeft mij als ondernemer geleerd dat ik in tijden van crisis heel gericht moet gaan nadenken welke impact de crisis op mijn klanten heeft en hoe I-Experts hen kan helpen de storm te doorstaan. Daarvoor moet ik in de schoenen van mijn opdrachtgevers staan. Met de meeste van onze klanten is dit gelukt en die hebben we goed kunnen helpen. Een aantal van onze klanten zijn gedurende corona zelfstandig aan de slag gegaan met hun ICT-voorzieningen. Een aantal van hen lopen nu tegen issues aan, die zich niet hadden voorgedaan als we er samen naar hadden gekeken. Dat is een gemiste kans, zeker voor de medewerkers die er hinder van ondervinden in hun dagelijkse werk. Gelukkig kloppen de meeste van onze klanten die in deze situatie zijn beland alsnog bij ons aan om het samen op te lossen.

Onze ervaren, deskundige en gedreven Cloud consultants en developers helpen jouw organisatie om digitaal succesvol te zijn. Dat doen wij met moderne ICT-toepassingen. Bij ons staat samenwerken centraal. Wij willen daarom een duurzame partnerschap aangaan met jou als opdrachtgever. Zijn wij de ICT-dienstverlener die jij zoekt? Laten we koffie drinken om elkaar beter te leren kennen. Neem contact met mij op via mj.waardenburg@i-experts.nl