Hoe is het als vrouw in de door mannen gedomineerde IT-sector?

Janneke Hanekamp

Janneke Hanekamp

Cloud Consultant

Cloud consultant

Bij I-Experts zijn er van de bijna vijfentwintig medewerkers vijf vrouw. Vier van deze vrouwen zijn werkzaam als IT’er. Dat komt ongeveer overeen met het landelijke cijfer van 18% procent. Ik krijg weleens de vraag hoe het is om als vrouw in een door mannen gedomineerde sector te werken en wat ik vind van het feit dat er zo weinig vrouwen in de IT-wereld werken. 

Speelt geslacht een rol in de IT-sector?

Mijn ervaring is dat geslacht niet echt een rol speelt in de dagelijkse praktijk. Bij I-Experts zijn bijvoorbeeld vrouwelijke IT-professionals evenzeer welkom als mannelijke. Dat was ook het geval bij mijn vorige werkgevers. Er is denk ik meer behoefte aan verschillende persoonlijkheidstypen. Zo vind ik belangrijker dat er binnen een bedrijf een goede balans is tussen verschillende persoonlijkheidstypen dan dat er actief wordt geprobeerd om het percentage vrouwen omhoog te krijgen. 

Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale Digitale Werkplek

Leer met deze 7 toepasbare stappen je Digitale Werkplek te optimaliseren. 

Een goede cocktail van persoonlijkheden

Als ik zo om mij heen kijk bij I-Experts op kantoor zie ik verschillende type persoonlijkheden met een bak aan ervaring, kennis van hun niche en een enorme drive om klanten goed van dienst te zijn. Volgens mij is het enorm belangrijk dat je niet alleen een boel nerds, zonder communicatieve vaardigheden, achter je beeldschermen hebt zitten. Op die manier kun je geen klantbehoefte bevredigen. 

Bij I-Experts investeren we in teambuilding, zodat al die verschillende persoonlijkheidstypen weten wat ze aan elkaar hebben. Ben je bijvoorbeeld communicatief minder sterk, maar moet je wel een lastig gesprek met een klant voeren? Als je inzicht hebt in de kernkwaliteiten van collega’s, weet je bij wie je terecht kunt voor tips en tricks. Dit is één van de gedachten achter onze maandelijkse teambuildingsdag (wij noemen het kantoordag). Doordat we mensen in huis hebben die goed met elkaar samenwerken en bereid zijn om te leren van elkaar, zijn wij als klein IT-bedrijf in staat om grootse dingen te doen. 

In andere woorden, iedere IT’er met liefde voor zijn vak is welkom om de sfeer bij ons te komen proeven: vrouw, man, non-binair – voel je vrij om onze vacatures te bekijken en te reageren. 

Werken bij I-Experts

We zijn continu op zoek naar nieuwe energie. Kom jij ons team versterken? Solliciteer direct op één van onze vacatures!

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI, zo wordt jouw bedrijf datagedreven

De Microsoft Power BI tool is een interactieve, slimme software die het management en je collega’s helpt om de al in het bedrijf aanwezige data, ofwel business intelligence, vanuit verschillende bronnen te analyseren en te verwerken in een begrijpelijk visueel overzicht op interactieve dashboards.

Lees verder »
5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

Het is helaas weer zo ver, de zomer is bijna ten einde en iedereen is weer terug van vakantie. De out-of-office gaat uit, agenda weer aan, tijd om aan de slag te gaan. Jij en je collega’s zijn helemaal uitgerust. Misschien zelfs zo uitgerust dat je niet gelijk in de werkmodus komt. Hoe is dat bij jou? Kom jij weer goed in je werkritme en weet je de juiste prioriteiten te stellen? Met deze tips begin je na de vakantieperiode weer top aan je werk. 

Lees verder »
Succesvol implementeren

Succes met adoptie

Steeds meer organisaties zien het belang in van adoptie. En toch maken we het nog wel eens mee: IT-managers die nieuwe technologie met een ‘big bang’ aanpak ‘over de schutting gooien’. Dat heeft meer weg van installeren dan van implementeren. Met ons groeimodel ondersteunen we organisaties bij de groei van de digitale volwassenheid.

Lees verder »
Scroll naar top