Hoe is het als vrouw in de door mannen gedomineerde IT-sector?

Auteur
Kelly Westra
Datum
3 februari 2022
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Bij I-Experts zijn er van de bijna vijfentwintig medewerkers vijf vrouw. Vier van deze vrouwen zijn werkzaam als IT’er. Dat komt ongeveer overeen met het landelijke cijfer van 18% procent. Ik krijg weleens de vraag hoe het is om als vrouw in een door mannen gedomineerde sector te werken en wat ik vind van het feit dat er zo weinig vrouwen in de IT-wereld werken. 

Speelt geslacht een rol in de IT-sector?

Mijn ervaring is dat geslacht niet echt een rol speelt in de dagelijkse praktijk. Bij I-Experts zijn bijvoorbeeld vrouwelijke IT-professionals evenzeer welkom als mannelijke. Dat was ook het geval bij mijn vorige werkgevers. Er is denk ik meer behoefte aan verschillende persoonlijkheidstypen. Zo vind ik belangrijker dat er binnen een bedrijf een goede balans is tussen verschillende persoonlijkheidstypen dan dat er actief wordt geprobeerd om het percentage vrouwen omhoog te krijgen. 

Download de gratis whitepaper
In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek​​

  • Revolutionaire samenwerking: Ontdek hoe de moderne werkplek informatie grenzeloos maakt, veilig en efficiënt. Verander de manier waarop jouw team werkt!
  • Digitaal succes balanceren: Verken de mogelijkheden en risico's van de digitale werkplek. Ontgrendel productiviteit en bescherming in een nieuwe werkwereld!
  • Zeven sleutels naar werkplek-meesterschap: Ontdek de stappen voor een werkplek die past bij jouw organisatie. Van strategie tot uitvoering, creëer een werkplek die met je meegroeit.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Een goede cocktail van persoonlijkheden

Als ik zo om mij heen kijk bij I-Experts op kantoor zie ik verschillende type persoonlijkheden met een bak aan ervaring, kennis van hun niche en een enorme drive om klanten goed van dienst te zijn. Volgens mij is het enorm belangrijk dat je niet alleen een boel nerds, zonder communicatieve vaardigheden, achter je beeldschermen hebt zitten. Op die manier kun je geen klantbehoefte bevredigen. 

Bij I-Experts investeren we in teambuilding, zodat al die verschillende persoonlijkheidstypen weten wat ze aan elkaar hebben. Ben je bijvoorbeeld communicatief minder sterk, maar moet je wel een lastig gesprek met een klant voeren? Als je inzicht hebt in de kernkwaliteiten van collega’s, weet je bij wie je terecht kunt voor tips en tricks. Dit is één van de gedachten achter onze maandelijkse teambuildingsdag (wij noemen het kantoordag). Doordat we mensen in huis hebben die goed met elkaar samenwerken en bereid zijn om te leren van elkaar, zijn wij als klein IT-bedrijf in staat om grootse dingen te doen. 

In andere woorden, iedere IT’er met liefde voor zijn vak is welkom om de sfeer bij ons te komen proeven: vrouw, man, non-binair – voel je vrij om onze vacatures te bekijken en te reageren.