Hoe is het als vrouw in de door mannen gedomineerde IT-sector?

Janneke Hanekamp

Janneke Hanekamp

Cloud Consultant

Bij I-Experts zijn er van de bijna vijfentwintig medewerkers vijf vrouw. Vier van deze vrouwen zijn werkzaam als IT’er. Dat komt ongeveer overeen met het landelijke cijfer van 18% procent. Ik krijg weleens de vraag hoe het is om als vrouw in een door mannen gedomineerde sector te werken en wat ik vind van het feit dat er zo weinig vrouwen in de IT-wereld werken. 

Speelt geslacht een rol in de IT-sector?

Mijn ervaring is dat geslacht niet echt een rol speelt in de dagelijkse praktijk. Bij I-Experts zijn bijvoorbeeld vrouwelijke IT-professionals evenzeer welkom als mannelijke. Dat was ook het geval bij mijn vorige werkgevers. Er is denk ik meer behoefte aan verschillende persoonlijkheidstypen. Zo vind ik belangrijker dat er binnen een bedrijf een goede balans is tussen verschillende persoonlijkheidstypen dan dat er actief wordt geprobeerd om het percentage vrouwen omhoog te krijgen. 

Een goede cocktail van persoonlijkheden

Als ik zo om mij heen kijk bij I-Experts op kantoor zie ik verschillende type persoonlijkheden met een bak aan ervaring, kennis van hun niche en een enorme drive om klanten goed van dienst te zijn. Volgens mij is het enorm belangrijk dat je niet alleen een boel nerds, zonder communicatieve vaardigheden, achter je beeldschermen hebt zitten. Op die manier kun je geen klantbehoefte bevredigen. 

Bij I-Experts investeren we in teambuilding, zodat al die verschillende persoonlijkheidstypen weten wat ze aan elkaar hebben. Ben je bijvoorbeeld communicatief minder sterk, maar moet je wel een lastig gesprek met een klant voeren? Als je inzicht hebt in de kernkwaliteiten van collega’s, weet je bij wie je terecht kunt voor tips en tricks. Dit is één van de gedachten achter onze maandelijkse teambuildingsdag (wij noemen het kantoordag). Doordat we mensen in huis hebben die goed met elkaar samenwerken en bereid zijn om te leren van elkaar, zijn wij als klein IT-bedrijf in staat om grootse dingen te doen. 

In andere woorden, iedere IT’er met liefde voor zijn vak is welkom om de sfeer bij ons te komen proeven: vrouw, man, non-binair – voel je vrij om onze vacatures te bekijken en te reageren. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Azure Kosten

Azure: wat is het en hoe bespaar je kosten?

Microsoft Azure is het cloud computing platform van Microsoft. Azure kan gebruikt worden om applicaties te bouwen, te implementeren en te beheren. Azure is daarbij volledig schaalbaar. Dat is mogelijk omdat Microsoft over een wereldwijd netwerk van datacenters beschikt.

Lees verder »
Scroll naar top
Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI

Power BI is hét managementinformatiesysteem van Microsoft: een toegankelijke en gebruik(er)vriendelijke tool die je in staat stelt om de juiste beslissingen kunnen te nemen.

Download de whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek

Download de whitepaper kom erachter hoe je in 7 stappen naar een optimale digitale werkplek kan gaan.

Download de whitepaper!

Wat zijn de Social Intranet trends van 2022?

De evolutie van het intranet staat nooit stil, daarom hebben we de tien belangrijkste trends en ontwikkelingen van 2022 voor een Social Intranet voor je op een rij gezet.