Het MS Azure platform: waarom een gold partner en hoeveel kost het?

Meindert Jan - Waardenburg

Meindert Jan - Waardenburg

Directeur

Het MS Azure platform

Wat is Microsoft Azure?

Azure, officieel genoemd Microsoft Azure, is het cloudplatform van Microsoft. De mogelijkheden van Azure zijn bijna eindeloos. Het bestaat immers uit meer dan 200 producten en cloudservices. Denk hierbij aan big data, Artificial Intelligence (AI), networking, data-migraties, blockchain, Internet of Things (IoT) en nog veel meer…

Azure kan op verschillende manieren gebruikt worden. Software as a Service (SaaS), ook wel Software on demand genoemd, houdt in dat jouw organisatie software als dienst aangeboden krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een maandabonnement afnemen. Installatie, onderhoud en beheer vallen dan onder de verantwoordelijkheid van de SaaS-aanbieder.

Platform as a Service (PaaS) is een vorm van cloud-computing. Dat betekent dat jouw organisatie een netwerk van benodigde hardware, software en gegevens beschikbaar gesteld krijgt. Concreet verwijzen wij hierbij naar bijvoorbeeld het hosten van Azure SQL.

Een derde manier van Azure gebruiken is Infrastructure as a Service (IaaS). Heel kort samengevat: jouw organisatie betaalt dan voor het gebruik van computerdiensten, netwerk en opslag. Het is dus vraaggedreven aanbod en tevens een manier om de kosten van jouw organisatie te drukken. Samengevat: software, databases, processen, applicaties… Alles kan ondergebracht worden in de cloud.

Waarom een Microsoft Azure Gold Partner?

Een Microsoft Azure Gold Partner is zeer goed op de hoogte van de werking en ontwikkelingen rondom Azure. En zo’n partner kan heel handig zijn, aangezien Azure ontzettend veel mogelijkheden en tools heeft. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden tot integratie met andere toepassingen. Of überhaupt de keus of je on premise (met lokale servers) of in de cloud wil werken als organisatie? En welke voordelen biedt Azure nog meer?

I-Experts is MS gold partner. Dit word je alleen wanneer je over gecertificeerde medewerkers beschikt en daarbij een aantal projecten succesvol hebt afgesloten. Het MS gold partnerschap wordt dus echt verdiend door te leren en te presteren als organisatie.

Bij I-Experts hebben we dus al vaker Microsoft Azure geïntegreerd met andere toepassingen. Uiteraard is Azure goed te integreren met andere Microsoft toepassingen. Azure vormt zelfs het fundament voor applicaties als Office 365. Maar Azure is ook te integreren met software van externe leveranciers.

Werken in de cloud of on premise is naast een kostenvraagstuk vaak ook een regie- en veiligheidsvraagstuk voor onze samenwerkingspartners. Qua kosten leert onze ervaring dat werken in de cloud besparend kan zijn. Immers, organisaties betalen enkel nog datgene wat op dat moment nodig is. Op- en afschalen is zeer gemakkelijk.

Met betrekking tot regie kunnen we ook geruststellend zijn. Door goed contractmanagement neemt de regie over het IT-landschap zelfs toe. Het IT-landschap wordt namelijk eenvoudiger en overzichtelijker.

En qua veiligheid? Alle data wordt in drievoud opgeslagen in de cloud. De verschillende databronnen synchroniseren daarbij continue. De kans op dataverlies is dus zeer klein. Met andere woorden: streef je naar flexibiliteit, overzicht, regie en veiligheid? Microsoft Azure biedt werken in de cloud enorme mogelijkheden. 

Voordelen Azure:  

  • Regie op het IT-landschap door overzicht en eenvoud;
  • Flexibiliteit door gemakkelijk op- en af te schalen;
  • Zeer veilige dataopslag, minimaal risico op dataverlies;
  • Alleen betalen voor wat je gebruikt;
  • Oneindig veel mogelijkheden;
  • Altijd toegang tot de nieuwste innovaties en ontwikkelingen;
  • Goed te integreren met software van externe leveranciers;
  • eigen IT-beheer raakt overbodig; 

Werken in de cloud heeft de toekomst. Immers, alles is online beschikbaar, goed beveiligd en altijd up to date. Echter, cloudificeren, oftewel cloud-migraties, vergt veel van een organisatie. Een digitale transitie is geen sinecure.

”Cloud-migratie? Nee, dit gebeurt niet via een ‘big bang”’

I-Experts helpt jouw organisatie graag met het cloudificeren van je bestaande bedrijfsapplicaties, zodat jouw medewerkers altijd en overal toegang hebben tot vertrouwde software. Dit doen we uiteraard met Microsoft Azure. En nee, dit gebeurt niet via een ‘big bang’. Een cloud-migratie benodigt namelijk veel organisatorische veranderingen binnen een organisatie. Daarom implementeert I-Experts een geleidelijke transitie waarbij hybride cloud-oplossingen zullen worden gebruikt.

Download de gratis whitepaper!

In 7 stappen naar een optimale Digitale Werkplek

Leer met deze 7 toepasbare stappen je Digitale Werkplek te optimaliseren. 

Wat kost Microsoft Azure?

Wat kost Microsoft Azure? Dat is niet eenduidig te beantwoorden. Immers, je kunt Microsoft Azure op verschillende manieren gebruiken. Daarbij, je betaalt voor gebruik en enkel voor datgene wat nodig is (als het goed is). Het is dus afhankelijk van wat jouw organisatie nodig heeft.

En daar ligt het eerste deel-antwoord: betalen voor gebruik. Onze ervaring leert namelijk dat er teveel storage, geheugen en rekenkracht aanwezig is binnen organisaties. Maar daar wordt wel voor betaald.

Wanneer een organisatie verhuist naar Azure kan er gemakkelijk op- en afgeschaald worden. Dus wat kost Microsoft Azure? Dat is maakwerk waarbij we eerst de behoeften van jouw organisatie moeten onderzoeken. 

Een handige manier om zelf eenvoudig inzicht te verschaffen in wat Microsoft Azure voor jouw organisatie kost is de Azure kostencalculator van Microsoft. Deze tool helpt jou een eerste ruwe inschatting te krijgen.

Echter, de tool wordt vaak verkeerd gebruikt en vergt wel enige kennis. Het is bijvoorbeeld nodig te weten welke resources (VM’s, App Services) en datalocatie(s) je denkt nodig te hebben en wat je behoeften zijn met betrekking tot netwerkverkeer, benodigde connectiviteit, dataverbruik en opslag. De consultants van I-Experts zijn al vertrouwd met het cloudplatform van Microsoft en doorlopen graag samen met jou de Azure kostencalculator. 

Interesse naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek. Mail naar info@i-experts.nl of bel: 0557998170.

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI, zo wordt jouw bedrijf datagedreven

De Microsoft Power BI tool is een interactieve, slimme software die het management en je collega’s helpt om de al in het bedrijf aanwezige data, ofwel business intelligence, vanuit verschillende bronnen te analyseren en te verwerken in een begrijpelijk visueel overzicht op interactieve dashboards.

Lees verder »
5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

Het is helaas weer zo ver, de zomer is bijna ten einde en iedereen is weer terug van vakantie. De out-of-office gaat uit, agenda weer aan, tijd om aan de slag te gaan. Jij en je collega’s zijn helemaal uitgerust. Misschien zelfs zo uitgerust dat je niet gelijk in de werkmodus komt. Hoe is dat bij jou? Kom jij weer goed in je werkritme en weet je de juiste prioriteiten te stellen? Met deze tips begin je na de vakantieperiode weer top aan je werk. 

Lees verder »
Succesvol implementeren

Succes met adoptie

Steeds meer organisaties zien het belang in van adoptie. En toch maken we het nog wel eens mee: IT-managers die nieuwe technologie met een ‘big bang’ aanpak ‘over de schutting gooien’. Dat heeft meer weg van installeren dan van implementeren. Met ons groeimodel ondersteunen we organisaties bij de groei van de digitale volwassenheid.

Lees verder »
Scroll naar top