Dit is al het interessantste nieuws gepresenteerd op Microsoft Ignite

Auteur
Kelly Westra
Datum
14 oktober 2022
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Het is weer tijd voor Microsoft Ignite! Nadat het vanwege de pandemie een paar jaar volledig digitaal was is het nu een hybride versie. Microsoft deelt tijdens dit meerdaagse evenement allerlei verbeteringen, nieuwigheden en updates voor hun services. Van technische praat waar menig hoofd van gaat tollen tot de allernieuwste programma’s en een aantal functionaliteiten waar de massa van kan gaan genieten in de toekomst. Om je weg te wijzen in deze nieuwe functies hebben we de meest interessante voor jou op een rij gezet!

Microsoft Teams Premium en haar nieuwe features

Microsoft Teams is de laatste jaren belangrijker geworden dan ooit tevoren. De tool blijft dan ook steeds verder uitbreiden. Teams Premium is een verzameling van extra functies die niet inbegrepen zijn in de standaard licentieversie. Splinternieuw is ‘Meeting Recap’ in Microsoft Teams Premium, een programma dat niet meer weg te denken is uit de dagelijkse business. In deze nieuwste versie kun je na of tijdens je Microsoft Teams meetings een gepersonaliseerd overzicht krijgen van inzichten die voor jou belangrijk kunnen zijn. Deze inzichten worden gegenereerd door AI (artificial intelligence).

Vanuit dit overzicht kun je rechtstreeks taken accepteren, en eenvoudig toevoegen aan je Microsoft To-dolijstje. Zo mis je nooit meer een voor jou belangrijk actiepunt.

En is de meeting opgenomen? Dan kun je achteraf op automatisch gegeneerde ‘hoofdstukken’ makkelijk belangrijke momenten terugkijken, zonder dat je de hele opname opnieuw moet afkijken, of door moet scrollen om het moment te vinden dat je naam genoemd werd.

De nieuwe Microsoft Teams updates wordt in de komende maanden langzaamaan geïntroduceerd.

De nieuwe Microsft Teams Intelligent Recap feature

Microsoft Places

Door het veranderende karakter van werk verandert ook de rol van het fysieke kantoor. Het is steeds lastiger om in te schatten hoeveel bureaus en werkplekken er nodig zijn om alle werknemers juist te ondersteunen. En je medewerkers weten niet wanneer en waarom ze eigenlijk fysiek op kantoor moet zijn. En precies daarom presenteerden ze tijdens Microsoft Ignite het nieuwe Microsoft Places.

Het is een tool met nieuwe mogelijkheden waarmee je via desktop of telefoon kan zien wie er wanneer op kantoor is, of er een werkplek voor jou beschikbaar is, welke meetings het beste zijn om met fysiek met elkaar te laten plaatsvinden of gewoon via Microsoft Teams te plannen. En nog veel meer bijzondere nieuwe innovaties die de knappe koppen bij Microsoft bedacht hebben om hybride en fysiek werk optimaal met elkaar te combineren.

De Microsoft Places functies worden in 2023 toegevoegd aan het Microsoft-aanbod.

Microsoft Designer

Bedenk de gekste combinaties kenmerken en het nieuwe Microsoft Designer maakt er een afbeelding van. Door middel van AI (artificial intelligence) genereert het grafische afbeeldingen en elementen. De gebruiker hoeft alleen te omschrijven wat voor afbeelding hij of zij wil zien, en de technologie genereert er de items voor.

Zo kan iedereen zijn of haar eigen ‘kunst’ creëren en nieuwe talenten ontdekken. Het is niet meer nodig om voor iedere afbeelding of social media post een designer in te schakelen. Handig wanneer je marketing-team even niet beschikbaar is of je zelf iets wilt genereren voor je klanten in een presentatie.

Al kun je er ook de gekste afbeeldingen mee genereren. Je zult je verbazen wat er uit Designer rolt wanneer je het vraagt een afbeelding te maken met een aap tijdens de voetbalfinale van 1988 met een boek in zijn ene hand, en een sigaar in de andere. Echt alles is mogelijk!

Je kan je nu via deze website inschrijven voor de wachtrij om als eerste gebruikers toegang te krijgen tot het nieuwe systeem.

Microsoft Power Platform

Het Microsoft Power Platform stelde je al in staat om op een laagdrempelige manier je bedrijfsprocessen te automatiseren, apps te bouwen en je data meer waarde te geven door het inzichtelijk te maken. Maar met de kracht van AI (artificial intelligence) wordt het nog een stukje slimmer.

Binnenkort kun je zelfs vanaf een simpele schets die je maakt op papier een formulier genereren. Of in simpele, natuurlijke taal je vraag of probleem omschrijven zodat Microsoft Power Apps daar de juiste formule bij kan vinden.

Hetzelfde geldt voor het maken van automatiseringen in Power Automate. Je omschrijft wat je wilt automatiseren en Power Automate komt met een bijpassende workflow die dit voor je regelt. Je bedrijf automatiseren wordt gemakkelijker dan ooit, en je medewerkers kunnen allemaal aan de slag.

Wil je meer weten?

Lukt het jou en jouw organisatie om bij te blijven met het hoge tempo waarin Microsoft nieuws uitbrengt? Geen schande als het antwoord op die vraag nee is!

Graag helpen we jou daarbij, dus neem vooral contact met ons op als je vragen hebt over bepaalde functionaliteiten of stel je vraag in de live chat. Of download onze whitepaper met de 7 stappen die je nu al kunt nemen op weg naar een optimale Digitale Werkplek.

Download de gratis whitepaper
In 7 stappen naar een optimale digitale werkplek​​

  • Revolutionaire samenwerking: Ontdek hoe de moderne werkplek informatie grenzeloos maakt, veilig en efficiënt. Verander de manier waarop jouw team werkt!
  • Digitaal succes balanceren: Verken de mogelijkheden en risico's van de digitale werkplek. Ontgrendel productiviteit en bescherming in een nieuwe werkwereld!
  • Zeven sleutels naar werkplek-meesterschap: Ontdek de stappen voor een werkplek die past bij jouw organisatie. Van strategie tot uitvoering, creëer een werkplek die met je meegroeit.
Naam(Vereist)
Hidden
Welke whitepaper is er gedownload

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Onze #ExpertsTogether aanpak

Het is goed voorstelbaar dat jouw organisatie ook het maximale wil halen uit het werken met de features van Microsoft 365. Met hulp van een betrouwbare Microsoft Gold Partner wordt het een stuk eenvoudiger om je digitale werkplek te verbeteren. Daarom is het aan te raden om eens een oriënterend gesprek met ons aan te gaan. Want elke organisatie heeft haar eigen wensen en vereisten, zowel organisatorisch als IT-gericht. 

Onze Experts weten dat met de juiste toepassing van de producten van Microsoft jouw organisatie optimaal ondersteund wordt. Daarmee gaat de productiviteit van jouw medewerkers omhoog, omdat samenwerken nog beter gaat. 

Wij houden je graag op de hoogte over de mogelijkheden van Microsoft voor jouw organisatie. Wacht niet langer en neem contact op!