Al het goede nieuws voor Microsoftgebruikers op Inspire

Auteur
Kelly Westra
Datum
7 augustus 2023
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Microsoft Inspire heeft weer plaatsgevonden, een jaarlijks evenement voor partners van Microsoft die hun software en diensten voor het grote publiek ontwikkelen. En het was geen verrassing dat de hoofdrol was weggelegd voor AI. De slimme technieken die ook schuilgaan achter mega-successen zoals ChatGPT gaan steeds prominenter zijn in de software van de toekomst. En dat is ook maar goed uit, want over de hele linie kunnen gebruikers ervan profiteren.


Natuurlijke taal vormt de basis

De kracht van ‘generative AI’ ligt vooral in natuurlijke taal. Programmeerkennis is niet langer vereist om de computer te laten doen wat je wilt. Dit maakt de tools toegankelijk voor iedereen, zonder technische tussenstappen. En dat brengt vooruitgang dichter bij alle onderdelen van de organisatie.

Veiliger gebruik maken van AI

Neem bijvoorbeeld de ‘Bing Chat Enterprise’. Microsoft introduceerde eerder dit jaar de tegenhanger van ChatGPT, Bing Chat. Sommige bedrijven hebben het gebruik van deze AI-tools al verboden omdat er een risico bestaat dat er te veel gevoelige bedrijfsinformatie wordt gedeeld met de chatbot om er zo resultaten uit te krijgen. In deze Enterprise versie van Bing Chat worden deze veiligheidseisen aan de kaak gesteld.

Gebruikers van Bing Chat Enterprise genieten van beveiligde chats. Data die gebruikt wordt om antwoorden en teksten te genereren blijven privé, en de ingevoerde data wordt ook niet gebruikt om de modellen achter de AI verder te trainen. Zelfs Microsoft zelf heeft geen toegang tot jouw data bij het gebruik van Bing Chat Enterprise.

Wanneer het publiekelijk beschikbaar wordt zal de standalone versie zo’n €5,- per maand en per gebruiker kosten. Gebruikers met een E3, E5, Business Premium of Business Standard licentie kunnen er echter gratis gebruik van maken.

Copilots hier, daar en overal

Samen met de slimme breinen achter OpenAI heeft Microsoft de handen ineengeslagen om ChatGPT tot leven te brengen. Samen hebben ze gewerkt aan briljante tools die de kracht van ‘generative AI’ in elke hoek van het bedrijf kunnen laten schitteren.

Zo is er een Copilot die naadloos integreert met Microsoft 365. Als een ware alleskunner verschijnt het in al je programma’s. Een simpele aanwijzing en voilà, daar heb je een complete PowerPointpresentatie. De Copilot voor Outlook? Die laat je niet zweten over e-mails; je hebt ze in een mum van tijd beantwoord.

Copilot in Teams vat gesprekken eenvoudig samen, inclusief de punten waarop de deelnemers aan het gesprek het wel of niet eens waren. En ga zo maar door, zo zijn er ook oplossingen voor Excel, Word, het Power Platform en nog veel meer.

Helaas is deze copiloot die je door je dag heen loodst geen gratis toevoeging. Het benutten van Copilot over de Microsoft 365-apps brengt een prijskaartje met zich mee, ongeveer €30 per gebruiker per maand. Al is dat wel een investering die zeker zijn vruchten afwerpt in de vorm van meer productiviteit.

Een assistent voor iedere laag in de business

Een voor jou geschikte toepassing vinden met Copilot voor Microsoft 365 is al geen uitdaging, maar om nog specifieker oplossingen te kunnen leveren voor verschillende rollen binnen de organisatie zijn er ook Copilots voor hen ontwikkeld.

Zo helpt Microsoft Sales Copilot account- en salesmanagers met het leveren van een nog persoonlijkere benadering, zodat het makkelijker wordt om de benodigde nieuwe deals en klanten binnen te slepen. De Sales Copilot is te koppelen met grotere CRM systemen zoals onder andere Dynamics en Salesforce.

De Microsoft Power BI Copilot geeft iedereen de tools van een data-engineer. De Copilot genereert met een paar seconden een interactief rapport op basis van de laatste marketingcijfers. Het onderstaande filmpje (Engels) geeft je vast een voorproefje van de mogelijkheden.

Hoe laat je Copilot voor je werken

Die glimmende nieuwe tools en snufjes zijn natuurlijk leuk en aardig, maar er is één onmisbaar ingrediënt om ze te laten schitteren: data. Gestroomlijnde en gemakkelijk toegankelijke data, om precies te zijn.

Microsoft Fabric gaat de basis vormen voor al deze data. Naast dat het ‘data lakes’ heeft waarin je je data kan plaatsen heeft het ook de mogelijkheid om te koppelen met data op andere plekken, zonder dat je deze dus hoeft te migreren of kopiëren. En het weet zelfs data te ontsluiten en analyseren uit verschillende bronnen, zoals bijvoorbeeld je Azure-Cloud en je Amazon AWS Cloud.

Wil je meer weten over de aangekondigde innovaties

Deze en nog veel meer nieuwigheden zijn behandeld tijdens Microsoft Inspire. Wil je er meer informatie over, of wil je het hebben over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan eens vrijblijvend contact op, of stel je vraag direct in de live chat.

Download de gratis whitepaper:
“In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI”.

  • Word een datagedreven organisatie: Ontdek hoe je met praktische stappen jouw organisatie transformeert naar een datagedreven cultuur.
  • Verbeter besluitvorming met data: Leer methoden om data effectief te gebruiken voor slimmere, snellere bedrijfsbeslissingen.
  • Ontgrendel de kracht van Microsoft Power BI: Maak kennis met hoe Microsoft Power BI jouw data-analyse en visualisatie naar een hoger niveau tilt.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts