Een unieke, leuke en uitdagende afstudeerstage binnen de ICT

Sanne Ditzel

Sanne Ditzel

Online marketeer

Afstudeerstage ICT

Mijn naam is Sanne Ditzel. In juli heb ik mijn afstudeeronderzoek bij I-Experts met succes afgerond. Voor mijn studie Commerciële Economie in Utrecht heb ik onderzoek gedaan naar conversieoptimalisatie. Het doel van mijn onderzoek was om I-Experts te adviseren welke marketingcommunicatiemiddelen ingezet kunnen worden om de conversie te verhogen.

Waarom I-Experts

Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte afstudeerstage kwam ik in contact met Jonathan Ouwehand, online marketeer bij I-Experts. Ik zocht naar een leuke, uitdagende stage in Apeldoorn. In eerste instantie was ik niet specifiek op zoek naar een stage bij een ICT bedrijf, aangezien ik hier weinig ervaring mee had. Maar na het eerste gesprek met I-Experts was ik meteen enthousiast en wilde ik graag de uitdaging aangaan in een branche waar ik nog weinig kennis over had.

Het onderzoek

Tijdens mijn afstudeerstage heb ik drie dagen per week als online marketeer meegewerkt en 2 dagen zelfstandig mijn onderzoek uitgevoerd. Tijdens mijn werkzaamheden als online marketeer was ik onder andere verantwoordelijk voor het inplannen van content voor social media, het maken van call to actions voor de website, Search Engine Optimalisation en e-mailcampagnes. In het begin heb ik mij vooral goed ingelezen, omdat termen als Cloudificeren, Power BI, Governance en Microsoft Azure compleet nieuw voor mij waren.

Klantinterviews

Voor mijn onderzoek heb ik twaalf bestaande klanten van I-Experts geïnterviewd. Naar aanleiding van deze gesprekken heb ik nieuwe inzichten gekregen over de klanttevredenheid en de mogelijkheden voor de marketingcommunicatiemiddelen. Uiteindelijk heb ik na 5 maanden onderzoek een concreet advies kunnen geven, waardoor I-Experts kan blijven groeien in haar marketingcommunicatie.

Persoonlijke ontwikkeling

Mocht je twijfelen of een stage in de ICT iets voor jou is, het heeft mij geholpen bewust te worden over onder andere security, Governance en gebruikersadoptie. Voor mijn afstudeerstage besteedde ik weinig tot geen aandacht aan security en ICT. Maar bij I-Experts ben ik mij bewust geworden van de noodzaak van bijvoorbeeld tweestapsverificatie. Daarnaast heb ik gezien hoe belangrijk begeleiding van en communicatie naar medewerkers is bij het implementeren van nieuwe technologieën. Nuttige kennis die ik meeneem in de toekomst. 

Ben jij op zoek naar een unieke, leuke én uitdagende stage?

Mocht je nog op zoek zijn naar een afstudeerstage, dan kan ik I-Experts zeker aanbevelen. Tijdens mijn stageperiode stonden alle collega’s van I-Experts altijd voor mij klaar. Bij vragen over specifieke onderwerpen heb ik contact gehad met de desbetreffende specialist. Dit heeft mij geholpen om mijn onderzoek met succes af te ronden. Daarnaast is het bij I-Experts altijd gezellig en is iedereen vriendelijk en collegiaal.

Wat I-Experts echt uniek maakt, zijn de maandelijkse kantoordagen. Elke eerste maandag van de maand wordt er met het hele team een dag ingepland op een unieke locatie. In de ochtend is er tijd voor presentaties en werkoverleg en ’s middags is er altijd een leuke en vaak sportieve activiteit. Zo heb ik een leuke mountainbike clinic mogen meemaken, een muzikale djembé middag en tijdens de Summer edition gingen we waterskiën met daarna een afsluitende barbecue bij Burnside park Emst. 

Mogelijkheden baan

Als de stage van beide kanten goed is bevallen, houdt I-Experts je graag binnen het team en bieden ze je een baan na je afstudeerstage. 

Na vijf maanden stage ben ik nog twee maanden in dienst gebleven bij I-Experts, maar vanaf september verhuis ik naar Denemarken om daar een nieuwe uitdaging aan te gaan. 

Mocht je vragen hebben over de afstudeermogelijkheden bij I-Experts of ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op of stel je vraag in de LiveChat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Microsoft Power BI

Microsoft Power BI, zo wordt jouw bedrijf datagedreven

De Microsoft Power BI tool is een interactieve, slimme software die het management en je collega’s helpt om de al in het bedrijf aanwezige data, ofwel business intelligence, vanuit verschillende bronnen te analyseren en te verwerken in een begrijpelijk visueel overzicht op interactieve dashboards.

Lees verder »
5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

5 Tips voor een goede start na jouw vakantie

Het is helaas weer zo ver, de zomer is bijna ten einde en iedereen is weer terug van vakantie. De out-of-office gaat uit, agenda weer aan, tijd om aan de slag te gaan. Jij en je collega’s zijn helemaal uitgerust. Misschien zelfs zo uitgerust dat je niet gelijk in de werkmodus komt. Hoe is dat bij jou? Kom jij weer goed in je werkritme en weet je de juiste prioriteiten te stellen? Met deze tips begin je na de vakantieperiode weer top aan je werk. 

Lees verder »
Succesvol implementeren

Succes met adoptie

Steeds meer organisaties zien het belang in van adoptie. En toch maken we het nog wel eens mee: IT-managers die nieuwe technologie met een ‘big bang’ aanpak ‘over de schutting gooien’. Dat heeft meer weg van installeren dan van implementeren. Met ons groeimodel ondersteunen we organisaties bij de groei van de digitale volwassenheid.

Lees verder »
Scroll naar top