9 Redenen om nu Power BI te gebruiken

Auteur
Kelly Westra
Datum
2 september 2021
Functie
Content Marketeer
Inhoudsopgave

Microsoft Power BI kent veel voordelen voor jouw organisatie. Zo kunnen jouw medewerkers slimmer en efficiënter data verzamelen en rapporteren met Power BI. Bovendien wordt samenwerken vergemakkelijkt met Power BI en werken alle medewerkers met actuele informatie waardoor fouten worden geminimaliseerd.

Je beschikt dus altijd over betrouwbare informatie met Power BI. Ook de kosten van Power BI zijn zeer schappelijk. Dit blog behandelt de 9 meest relevante redenen waarom Power BI ook voor jouw organisatie een mooie kans is. 

Wat is Microsoft Power BI?

Power BI is onderdeel van het Power Platform van Microsoft 365 en is standaard beschikbaar in de meeste Office 365-licenties. Power AppsPower Automate en Power Virtual Agents zijn de overige onderdelen. Deze vier producten van Microsoft versterken elkaar en worden vaak samen toegepast. 

Power BI, wat Power Business Intelligence betekent, is een interactieve applicatie die uiterst geschikt is voor het geautomatiseerd visualiseren van data. Hierdoor wordt Business Intelligence gemakkelijk bereikbaar voor de eindgebruiker doordat data wordt verzameld, gevisualiseerd en gepresenteerd in overzichtelijke rapportages en dashboards. Op deze manier kunnen medewerkers bedrijfsinformatie optimaal aanwenden om gefundeerde beslissingen te nemen.  

Download de gratis whitepaper:
"In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI".

  • Word een datagedreven organisatie: Ontdek hoe je met praktische stappen jouw organisatie transformeert naar een datagedreven cultuur.
  • Verbeter besluitvorming met data: Leer methoden om data effectief te gebruiken voor slimmere, snellere bedrijfsbeslissingen.
  • Ontgrendel de kracht van Microsoft Power BI: Maak kennis met hoe Microsoft Power BI jouw data-analyse en visualisatie naar een hoger niveau tilt.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

De 9 redenen:

1. Automatisering

Het automatiseren van rapportages verhoogt de productiviteit en efficiëntie van jouw medewerkers en voorkomt menselijke fouten. Binnen Power BI kun je dashboards inrichten voor medewerkers. Dashboards zijn data-visualisaties en gebaseerd op de meest belangrijke rapportages binnen jouw organisatie. Zodoende hebben medewerkers altijd in één oogopslag een goed overzicht van actuele data beschikbaar.  

Goede betrouwbare rapportages die automatisch aangepast worden wanneer data ververst, zijn een zeer belangrijke bouwsteen voor organisaties. Deze bouwstenen helpen namelijk juiste analyses te ontwikkelen. Hierdoor kunnen goede besluiten worden genomen en verhoogt de productiviteit en efficiëntie.  

Ben jij ook benieuwd wat een goed ingericht dashboard voor jouw organisatie kan betekenen? Een gecertificeerde consultant van I-Experts komt graag bij jou langs om het dashboard te ontwerpen en te ontwikkelen. Met onze grondige kennis van Microsoft Power BI bouwen wij een dashboard in één dag.

 

2. Samenwerken

Samenwerken aan data en rapporten en het delen van inzichten via dashboards  wordt veel gemakkelijker. Met Power BI is het namelijk mogelijk dashboards te delen met andere gebruikers. Zowel binnen als buiten de organisatie kan dat. Medewerkers en externen kunnen dus samenwerken in gedeelde dashboards die automatisch up-to-date worden gehouden.  

Tevens kan er samengewerkt worden in de onderliggende gegevens en rapporten die aan de dashboards ten grondslag liggen. Het grootste voordeel van deze samenwerking is dat iedereen altijd live in dezelfde gegevensset, rapportage en dashboard werken en daardoor altijd over actuele en gelijke informatie beschikken. Dat voorkomt ruis en miscommunicatie bij het vaststellen van inzichten.  

 

3. Overal, altijd op elk apparaat  

De Power BI-app is beschikbaar op desktop, tablet en mobiel. Jouw medewerkers kunnen dus Power BI gebruiken op elk mogelijk apparaat. Power BI kan tevens volledig gecloudificeerd geïmplementeerd worden waardoor jouw medewerkers ook altijd en overal toegang hebben tot Power BI en samenwerking geen enkel obstakel meer heeft.   

 

4. Integreert naadloos 

De applicatie integreert niet alleen naadloos met andere Microsoft-applicaties, zoals Dynamics, AzureSharePoint en Excel, maar ook met andere leveranciers zoals Salesforce. Power BI is passend in bijna alle applicatie-landschappen.  

Veel organisaties werken nog met Excel als data en analytics tool. Gelukkig integreert Power BI naadloos met de kernfuncties van Excel. Beide applicaties delen namelijk een aantal belangrijke aspecten waardoor data gemakkelijk omgezet kan worden. Zo werken Power Query en Power Pivot exact hetzelfde in zowel Excel als Power BI.   

 

5. Personalisaties 

Rapporten zijn te personaliseren met je eigen KPI’s en stijl. Rapportages winnen namelijk aan populariteit als ze gepersonaliseerd zijn qua stijl en inhoud. Maak daarom gebruik van de vele mogelijkheden van Power BI i.p.v. te pogen één visual en inhoud/opzet te ontwerpen die voldoet aan de eisen van alle gebruikers. Medewerkers en/of afdelingen willen immers eigen KPI’s en visualisaties die niet voor iedereen aantrekkelijk en bruikbaar zijn.    

Met ‘functiedetails’ kunnen medewerkers visualisaties in een rapport aanpassen, toevoegen en verwijderen binnen een deelvenster. Ook wanneer ze geen bewerkingsrechten hebben. Na de aanpassing kunnen gebruikers hun wijzigingen opslaan als bladwijzer. Op deze wijze kunnen medewerkers zelf een aparte versie van het rapport maken zonder de ontwerper van het rapport te belasten. 

 

6. Betaalbaar 

Power BI is voordeliger dan het aanschaffen van aparte software en losse licenties. Daarbij hangen de daadwerkelijke kosten wel af van de versie die jouw organisatie aanschaft en van de hoeveelheid gebruikers. Zo is Power BI Desktop gratis, maar is het enkel geschikt voor eigen gebruik. Rapportages kunnen daarbij niet gedeeld worden.

Power BI Pro en Power BI Premium zijn betaalde versies. Het voordeel daarbij is dat het volledig schaalbaar is. Jouw organisatie kan immers per maand per gebruiker de gewenste versie afnemen.  

Met Power BI Premium en Power BI Embedded is het tevens mogelijk licenties af te nemen. Zo betaal je enkel voor de door jouw organisatie ingekochte resources. Stel je namelijk voor dat je zelf rapportages maakt en deze met veel medewerkers wil delen, dan hoef je op deze manier niet voor veel medewerkers te betalen. Dit kan voordeliger uitpakken voor jouw organisatie. Voor meer informatie over de verschillende versies kun je dit blog raadplegen.  

 

7. Zeer veilig 

Veiligheid is zeer belangrijk voor jouw bedrijf, voor je klanten en voor de wetgever. Security is immers een belangrijk onderdeel van informatieveiligheidswetgeving. Gelukkig beschikt Power BI over uitstekende beveiligingsopties voor bescherming van je data. Zo wordt er gebruik gemaakt van end-to-end beveiliging. Hierdoor kunnen alleen de security administrator en de mensen die samenwerken met elkaar gegevens inzien en niemand anders. 

Tevens kunnen beheerders monitoren op welke apparaten welke inhoud wordt bekeken, gedeeld en bewerkt. Mocht het nodig zijn, bijvoorbeeld bij een mogelijk datalek, dan kunnen individuele apparaten geblokt worden.

Ook bepaalt de beheerder of de onderliggende gegevens en rapporten gedeeld en/of ingezien mogen worden. Met andere woorden, beheerders kunnen alles monitoren en ten alle tijde ingrijpen waar nodig.   

 

8. Plug and Play 

Het vergt weinig inspanning om Power BI te implementeren. Er is namelijk geen lokale installatie voor nodig aangezien het volledig in de cloud kan. Daarbij, updates worden automatisch doorgevoerd. Door het gebruikersgemak van Microsoft kan jouw organisatie profiteren van de nieuwste features.

De IT-afdeling wordt met de aanschaf van Power BI dus niet opgezadeld met meer werk. I-Experts besteedt wel veel aandacht aan training en gebruikersadoptie. Verandertrajecten vergen immers gemotiveerde en capabele medewerkers. 

 

9. Power BI is slim

Power BI is slim. Binnen Power BI kunnen jouw medewerkers willekeurige vragen stellen. Bijvoorbeeld, welk project was het meest winstgevend afgelopen maand? Power BI toont als antwoord op die vraag alle relevante data. Dit wordt ook wel een ‘language query’ genoemd.

Bij het beantwoorden van vragen gebruikt Power BI big data en geeft medewerkers nieuwe inzichten die zij zelf niet hadden ontwikkeld. Ook dit is een absolute meerwaarde wanneer jouw organisatie transformeert naar een data-gestuurde organisatie.  

Leer en lees alles over de 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI in onze whitepaper:

Download de gratis whitepaper:
"In 7 stappen naar een datagedreven organisatie met Power BI".

  • Word een datagedreven organisatie: Ontdek hoe je met praktische stappen jouw organisatie transformeert naar een datagedreven cultuur.
  • Verbeter besluitvorming met data: Leer methoden om data effectief te gebruiken voor slimmere, snellere bedrijfsbeslissingen.
  • Ontgrendel de kracht van Microsoft Power BI: Maak kennis met hoe Microsoft Power BI jouw data-analyse en visualisatie naar een hoger niveau tilt.

Of stel je vragen in de live chat!

Live-chat I-Experts

Wacht niet langer

I-Experts heeft veel ervaring met de implementatie van Power BI.  Die ervaring leert ons daarbij dat organisaties graag op weg geholpen worden met Microsoft Power BI. Implementatie, training en gebruikersadoptie van Power BI bieden handvaten en zekerheid.

I-Experts helpt organisaties bij de succesvolle implementatie van Microsoft Power BI en ondersteunt bij het opzetten van datawarehouses, koppelen van databronnen, instellen van rapportages en consultancy voor kennisontwikkeling binnen de organisatie.  

Voornamelijk het opzetten van datawarehouses vergt expertise en een gedegen plan de campagne. Vertrouw daarom op een ervaren en kundige Power BI consultant voor een goed resultaat.  

Neem gerust contact op met onze Microsoft Power BI specialisten voor een oriënterend gesprek. Uiteraard kunt u ook mailen naar info@i-experts.nl of bellen: 0557998170.